Grozljivi seznam

Ljubimkale s kriminalci in umrle

uk
24. 11. 2016, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V kliničnem centru v Vojvodini je v noči na sredo umrla Teodora Kačanski, ki jo je na ulici petkrat ustrelil neznanec. Zdravniki so po več dneh boja za njeno življenje izključili aparate.

Profimedia
Z njimi je obračunalo kriminalno podzemlje.

Teodora Kačanski je bila, kot smo že pisali, fitnes inštruktorica in v zvezi z znanim kriminalcem Nenadom Stevićem. Policija še zmeraj verjame, da je bil umor 30-letnice pravzaprav opozorilo za Nenada. Izvršil naj bi ga najeti morilec. Najverjetneje je, da je morilec dejansko čakal Nenada, ko pa je iz avtomobila stopila le Teodora, je ustrelil njo. Nesrečna Teodora ni bila edina, ki je bila umorjena zaradi partnerjevih zvez s kriminalnim podzemljem. Vsaj en primer smo imeli tudi v Sloveniji.

Največkrat so bile partnerice ubite pravzaprav po nesreči, ker so pač bile v bližini svojih fantov ali možev. 

Jelena Đorđević

Med tako imenovanim pokolom v kavarni Dambi so zamaskirani morilci vdrli v lokal v športnem centru Olimp in streljali na skupino, v kateri je bil Goran Marjanović, imenovan tudi Goksi Bombaš. Njegov umor je naročil Sreten Jocić, znan kot Joca Amsterdam. Morilci so ubili Gorana in njegovo dekle Jeleno Đorđević. Ustreljeni so bili še prijatelj Miodrag Petrović in zakonca Kovačević.

Ivana Bogićević

Ivano je morilec 5. februarja 2015 ustrelil kar 20-krat v Sremski Kamenici. Njen mož Ljubo Bogićević naj bi se ukvarjal s preprodajo drog, najverjetneje pa je morilec želel ubiti njega, in ne njegove žene. Ta se je namreč vozila v njegovem avtomobilu z zatemnjenimi stekli, tako da morilec ni videl, kdo je v avtomobilu.

Jasmina Opačić

Osemindvajsetega februarja 2015 je bila umorjena Jasmina Opačić, žena Nenada Opačića, ki je veljal za vodjo narkoklana. Jasmina in Nenad sta praznovala 22. obletnico poroke, ko ju je ustrelil Janoš Pnajder, umor pa je najverjetneje naročil Jovan Kecman - Coja. Janoša so kmalu po umoru našli mrtvega na Češkem.

Tako kot v primeru Ivane Bogićević v večini primerov morilci želijo ubiti partnerja žrtve. Morilci so mislili, da je v avtomobilu Ljubo, in ne Ivana. Podobno je bilo s Teodoro, le da je morilec vedel, na koga strelja.

Eksplozija

Še zmeraj neimenovana mlajša prebivalka Šabca v Srbiji je 5. oktobra 2009 preživela eksplozijo avtomobila, v kateri je bil ubit njen fant Dušan Rosić. Šabčanka je bila ena od redkih, ki so preživeli tovrsten napad, po umoru pa je morala spremeniti ime in se preseliti neznano kam. Neznani morilec je pod njun avtomobil nastavil bombo, ki pa je ubila le Dušana, medtem ko jo je dekle odneslo z lažjimi poškodbami.

Zorica Škrbić

V Sloveniji je odjeknil brutalen umor 32-letne Zorice Škrbić, ki je bila umorjena 26. junija 2014. Zorico sta z avtomobilom zbila dva moška in jo nato ugrabila. Nesrečno Zorico so potem našli v Podpeči sicer še živo, a je zaradi posledic mučenja umrla še pred prihodom reševalcev. Zorico naj bi umorili, ker je bila partnerica Dejana Vidmarja, ki so mu sodili zaradi vpletenosti v tako imenovani rop stoletja – vlom v sefe SKB banke v središču Ljubljane.