Huda prometna nesreča

FOTO: Krvav konec tedna na slovenskih cestah

S.R./STA
25. 9. 2016, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Zaradi prometne nesreče je zaprta štajerska avtocesta med priključkoma Rogoza in Maribor - center proti Avstriji, kjer se je pred 6. uro zjutraj zgodila prometna nesreča. Udeleženi sta bili dve osebni vozili, pri čemer je ena oseba umrla, dve pa sta poškodovani.

Gasilska brigada Maribor

Huda prometna nesreča na štajerski avtocesti

Na avtocesti Ljubljana–Šentilj med priključkoma Rogoza in Maribor center se je danes nekaj pred 6. uro zgodila prometna nesreča. Na kraj so se nemudoma odpravili reševalci, gasilci in policisti.

Do nesreče je prišlo zaradi vožnje v nasprotni smeri, so sporočili s PU Maribor. Po prvih ugotovitvah, ki so jih medijem posredovali policisti, sta bili v nesreči udeleženi dve osebni vozili. Ena oseba je umrla, dve sta poškodovani. 

Nekaj časa je bila cesta v smeri proti Avstriji zaprta za ves promet.

Znova krvav konec tedna

Prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 27-letni voznik, se je zgodila tudi v soboto ob 21.20 na regionalni cesti izven naselja Vrbovo v občini Ilirska Bistrica, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

27-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Ilirske Bistrice proti Zabičam. Izven naselja Vrbovo je prehitel pred seboj vozeči osebni avtomobil, ki ga je vozil 22-letni voznik, izgubil oblast nad avtomobilom, ter trčil v betonski prepust. Avtomobil je nato odbilo na nabrežino, kjer se je večkrat prevrnil in obstal na desnem boku, voznik pa je ostal ukleščen v njem. Zaradi hudih poškodb je bil voznik odpeljan v Splošno bolnišnico Izola, kjer je kasneje umrl.