Strelski napad

Priprli osumljenca za pokol

S.R.
25. 9. 2016, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Ponoči so priprli osumljenca za petkovo streljanje v nakupovalnem središču v mestu Burlington v zvezdni državi Washington, je sporočila policija.

twitter
Pokola je osumljen dvajsetletni Arcan Cetin iz Oak Harborja.

twitter
Tako je oblečen v črno vstopil v nakupovalni center.

Pokola je osumljen dvajsetletni Arcan Cetin iz Oak Harborja v zvezdni državi Washington.Mesto leži jugo-vzhodno od mesta Burlington, kjer so bile v petek v nakupovalnem središču ubite štiri ženske in en moški, ki je po hudih poškodbah umrl pozneje v bolnišnici.

Do incidenta je prišlo v petek okoli 19. ure po lokalnem času (okoli 2. ure po srednjeevropskem), ko je bil nakupovalni center poln ljudi. Strelec je pred prihodom policije zbežal s kraja dogodka. Organi pregona so po napadu začeli obsežen lov na domnevnega strelca, ki se je v soboto ponoči končal s prijetjem dvajsetletnega Cetina.

Policija je na tiskovni konferenci navedla, da so s pomočjo varnostnih kamer v nakupovalnem središču identificirali avto, ki ga je uporabil domnevni storilec. Avto so pozneje našli v mestu Oak Harbor. Mike Hawley iz lokalnega šerifovega urada, ki je izvedel aretacijo, je dejal, da je osumljenca na poti do kraja preiskave videl stati ob cesti in ga aretiral. Dejal je, da se je Arcan predal brez besed in da pri sebi ni imel orožja. "Izgledal je kot zombi," je dodal. 

Policija zaenkrat še nima informacij o motivu strelca. Po navedbah FBI pa trenutno ni dokazov, da bi bil dogodek povezan s terorizmom. Po navedbah AFP pa je domnevni storilec na svoji Facebook strani, kjer piše, da se je rodil v turški Adani ter obiskoval srednjo šolo v ZDA, februarja objavil povezavo na računalniško igrico, v kateri igralec vadi streljanje.

Najmlajša žrtev je bila 16-letna Sarai Lara, ki je v otroštvu preživela raka, so navedli pri časopisni hiši Seattle Times. 

twitter
Na podlagi posnetkov varnostnih kamer je policija začela obsežen za mladeničem, osumljenim strelskega pohoda.