Po treh dneh boja

Požar v Črnem Kalu so ukrotili in pogasili

M.K./STA
9. 8. 2016, 20.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Požar v Črnem Kalu, s katerim so se gasilci borili od nedelje, je pogašen. Predsednik vlade Miro Cerar se je ob tem zahvalil vsem gasilcem, vojakom in drugim, ki so si prizadevali pogasiti požar

STA
Profesionalni in prostovoljni gasilci so se ob podpori Slovenske vojske z ognjem borili že od nedelje popoldne

Vodja intervencije Denis Slavec je potrdil, da je gašenje končano, a še vedno se pojavljajo manjša žarišča, ki jih sproti pogasijo. Čez noč in naslednji dan do napovedanega dežja bo na požarišču na straži 40 gasilcev.

Po napovedi Agencije RS za okolje se bo namreč jutri zvečer in ponoči povsod pooblačilo. Večinoma bo oblačno s pogostimi padavinami, ob morju pa so možne tudi nevihte.

Profesionalni in prostovoljni gasilci so se ob podpori Slovenske vojske z ognjem borili že od nedelje popoldne. Požar, ki je izbruhnil ob železniški progi med Črnotičami in Zanigradom, je po dosedanjih ocenah zajel okoli 350 hektarjev zemljišč in je bil tako eden največjih požarov na tem območju.

Cerar se je zahvalil gasilcem

Predsednik vlade Miro Cerar se je ob tem zahvalil vsem gasilcem, vojakom in drugim, ki so si prizadevali pogasiti požar. V sporočilu za javnost je izrazil zahvalo vsem gasilkam in gasilcem, pripadnikom Slovenske vojske in vsem ostalim, ki so "s svojo požrtvovalnostjo in trudom uspešno pogasili požar, ki je v zadnjih dneh ogrožal življenja in premoženje ljudi pod kraškim robom". Kot je izpostavil, s svojo izjemno usposobljenostjo, predvsem pa vnemo in pripravljenostjo pomagati sočloveku, vsem dajejo vzgled.