Črna kronika

Ubit sto metrov stran od policije

lt
9. 8. 2016, 18.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Policija še išče storilca, ki je v soboto zvečer v črnogorskem Baru ubil Božidarja Tomaševića (35). Aktivirali so tudi posebne enote.

Twitter
Tomaševića so ustrelili kmalu po tem, ko se je iz tujine vrnil v Bar.

Vir blizu preiskave:

"Na osnovi dostopnih podatkov lahko rečemo, da umor nima povezave s Barom, temveč da gre za nerazčiščene posle v srbskem podzemlju."

Samo sto metrov stran od policijske postaje v Baru je bil v soboto zvečer okoli 22. ure ubit Tomašević. Storilec se je policistom izmuznil v ulicah najožjega dela mesta, čeprav je bila policijska enota na kraju dogodka praktično takoj. Na begu sta mu pomagala močno deževje in mrak. V njegovo iskanje so se takoj vključili pripadniki patrulje posebne enote policije, ki je bila to noč ravno v mestu.

Preiskovalci še niso ocenili, ali je imel storilec pri begu kakšno pomoč, so pa takoj začeli sklepati, da je bil umor naročen zunaj Črne gore. Sumijo, da so bili motiv nerazčiščeni posli novosadskega podzemlja, domnevajo, da gre za vojno med srbskimi narkoklani.

Tomaševića so ubili, medtem ko je sedel v svojem avtomobilu in z njim vozil vzvratno. Policija je sporočila, da je bil njen stari znanec. Njegov dosje se je začel v najstniških letih, pozneje pa je delal v Nemčiji in Skandinaviji, od koder se je v Bar vrnil pet dni pred svojo smrtjo.