Aretacija

Prijeli skrajneža, ki naj bi načrtoval napad na tekmi bundeslige

M.K./STA
9. 8. 2016, 19.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Nemške specialne enote so danes v Porenju prijele domnevnega skrajneža Islamske države, ki naj bi načrtoval teroristični napad na uvodni tekmi nemškega nogometnega prvenstva, ki bo konec avgusta.

Reuters
Slika je simbolična.

Moški naj bi deloval po navodilih visokega predstavnika Islamske države, je povedal tiskovni predstavnik ministrstva za notranje zadeve nemške zvezne dežele Porenje-Pfalška.

Nemški policisti so namig o domnevnem teroristu dobili iz zapora v kraju Gelsenkirchen v sosednji zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija.

Šlo naj bi za 25-letnega begunca iz Sirije, rojenega v Damasku, ki je v Nemčijo prišel v začetku letošnjega leta, je poročal spletni informativni portal SWR.

Nemški policisti so namig o domnevnem teroristu dobili iz zapora v kraju Gelsenkirchen v sosednji zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija. Na podlagi tega namiga so odprli preiskavo in osumljenca nato dlje časa spremljali.

Na telefonu in računalniku osumljenega so preiskovalci našli številne fotografije spopadov v Siriji, navaja portal SWR.

V policijski akciji v mestu Mutterstadt so poleg specialcev sodelovali zvezni kriminalisti, usmerjala pa jo je policija iz Duisburga. Minister za notranje zadeve zvezne dežele Porenje-Pfalška, Roger Lewentz, je ocenil, da sta policiji obeh zveznih dežel v tej operaciji dobro sodelovali.