Črni Kal

VIDEO: Intenzivno zalivajo požarišča

G.G./STA
9. 8. 2016, 09.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Gasilci, ki so ponoči dežurali na območju požara, ki je v nedeljo zajel območje kraškega roba pri Črnem Kalu, so se borili z več požari, ki so jih uspešno pogasili, je pojasnil vodja intervencije Denis Slavec. Kot je dodal, se še vedno pojavljajo nova žarišča. Danes je na terenu 230 gasilcev, pred kratkim so se pridružili še helikopterji in letalo.

Facebook

Ob pomoči Slovenske vojske bodo tako zdaj začeli z intenzivnim zalivanjem požarišč in gašenjem morebitnih novih požarov, pravi Slavec in dodaja, da bo mogoče bolj jasno sliko in oceno razvoja dogodkov podati po poldnevu.

Glede morebitnega vpoklica gasilnega letala Canadair pa je Slavec pojasnil, da ta možnost odpade, saj imajo tako Italijani kot Hrvati že svoje požare, sicer pa danes niti ne bi bilo potrebe za uporabo tovrstnega letala.

Profesionalni in prostovoljni gasilci se ob podpori Slovenske vojske z ognjem borijo že vse od nedelje popoldne. Požar, ki je izbruhnil ob železniški progi med Črnotičami in Zanigradom, je po dosedanjih ocenah zajel okoli 350 hektarjev zemljišč in je tako eden največjih požarov na tem območju.

Železniško progo med Divačo in Koprom so sicer ponovno odprli že v ponedeljek. Konec meseca naj bi se vodstvo Slovenskih železnic sicer sestalo z gasilci in domačini, da bi preučili uvedbo ukrepov za zmanjšanje požarne ogroženost ob progi.