Kaj je delal na vozišču?

Pešec sedel na avtocesti, avtobus se mu ni mogel izogniti

G.G.
30. 7. 2016, 08.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Tudi včeraj ni minil dan brez hude prometne nesreče. Tik pred polnočjo je na avtocesti Ptuj-Maribor izven naselja Draženci voznik avtobusa povozil pešca, ki je sedel na cestišču.

Profimedia

64-letni češki voznik avtobusa je peljal iz smeri Gruškovja proti Mariboru in ni mogel pričakovati, da se bo na vozišču nahajal pešec. Ne le "nahajal", po poročanju PU Maribor se je pešec nenadoma celo usedel na sredino cestišča.

Čeh je trčil v sedeča pešca in ga povozil. Nesrečnika je odbilo v levo. Obležal je na vozišču, ko je čez njega zapeljala še voznica osebnega avtomobila. Pešec je bil seveda v trenutku mrtev. 

Identiteta pešca, ki pri sebi ni imel dokumentov je neznana, sporoča policija in navaja naslednje podatke. Gre za moškega srednjih let, visokega med 160 in 170 centimetri  z večimi tetovažami po telesu. V času nesreče je bil oblečen v črno modre kratke hlače in obut v črne nogavice ter športne copate črne barve.

Vse, ki bi karkoli vedeli o tem moškem ali o prometni nesreči policija prosi, naj to sporočijo na interventno telefonsko številko Policije 113 ali pa na anonimni telefon policije 080 1200.