Izživljanje

Kjer sta bila skoraj posiljena Slovenca, jo je tokrat skupilo dekle

R.T.
6. 6. 2016, 08.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Namesto bi dekle odpeljala domov, sta jo moška strpala v avtomobil, jo odpeljala v restavracijo in se tam nad njo spolno izživljala.

Pod krinko noči sta jo pretihotapila v restavracijo, ki je v lasti mladeniča, in se tam nad njo spolno izživljala.

19-letni posiljevalec T. D., sin svetovalke umaške policije, in njegov skoraj 50 let starejši kolega D. P. (68), sta v sredo, 18. maja, potem ko sta v eni od umaških kavarn spila pijačo z neimenovanim dekletom, to namesto domov odpeljala v naselje, ki je od Umaga oddaljeno približno deset kilometrov. Pod krinko noči sta jo pretihotapila v restavracijo, ki je v lasti mladeniča, in se tam nad njo spolno izživljala, nato pa jo proti jutri spet strpala v sivi Mercedes v lasti 68-letnika in jo v bližini Umaga vrgla iz avtomobila.

Če bosta spoznana za kriva nezakonitega odvzema prostosti in spolnega odnosa brez privolitve, Hrvatoma grozi do deset let zapora.

»Ugrabila sta me in posilila. Vrgla sta me iz avtomobila in zdaj sem tu ob cesti v bližini Umaga,« je bilo vse, kar je v sredo dekle po telefonu sporočilo umaški policiji. Policisti so jo našli v le nekaj minutah. Preiskava še poteka, dekle pa je končalo v puljski bolnišnici. Osumljenca so aretirali dan pozneje.

Če bosta spoznana za kriva nezakonitega odvzema prostosti in spolnega odnosa brez privolitve, Hrvatoma grozi do deset let zapora.

Govori se samo o tem

Incident je glavna tema pogovorov v umaških kavarnah. Številni se spominjajo dogodka iz leta 2011, ko je 14-letnik iz Umaga na plaži posilil 11-letno Slovakinjo. Ter moškega iz Umaga, ki je pred nekaj leti poskusil posiliti par iz Ljubljane. Žensko (37) in njenega prijatelja (26) je povabil v svoj dom v Murinah, nato pa ju omamil s substanco, ki jima jo je podtaknil v pijačo. Načrt se mu ni izšel, moški, sicer star znanec policistov, pa je končal v puljskem zaporu.