Vohunjenje

Islamska država svoje borce namaka v kislino

R.T.
6. 6. 2016, 08.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Poveljniki Islamske države svoje bojevnike namakajo v kadi, napolnjene s kislino, da bi se odkrižali vohunov, ki menda poročajo vojski Združenih držav Amerike.

Reuters
Strah, da se Islamska država obrača na svoje člane, je v njenih vrstah vse bolj prisoten (fotografija je simbolična).

Napadi z droni so v zadnjih mesecih Islamsko državo stali kar nekaj pomembnih članov, zato so se skrajneži lotili varnostnega pregleda.

Strah pred zračnimi napadi

Vodstvo je tako pokončalo številne sumljive pripadnike, nekaj jih je končalo v zaporih, drugi so pobrali šila in kopita. Strah, da se Islamska država obrača na svoje člane, je v njenih vrstah vse bolj prisoten. Da nekdo postane sumljiv, sta dovolj že mobilni telefon in internetna povezava. Islamska država pa svojim borcem v svarilo trupla domnevnih vohunov izobeša v javnosti ter se poslužuje grozljivih metod kaznovanja, kot je namakanje v kislino.

Poveljniki Islamske države si menda iz Iraka ne upajo priti v Sirijo zaradi strahu pred zračnimi napadi, poročajo aktivisti iz Sirije. V zadnjih nekaj mesecih so namreč Američani na tak način pokončali kar nekaj članov Islamske države, ki so zasedali pomembna mesta znotraj te teroristične združbe.