SREČA V NESREČI

Najprej rešil psa, nato pes njega

uk
6. 6. 2016, 07.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Trinajstletni Ivan je padel kar 40 metrov globoko v vodnjak, a se je zgodba na srečo dobro končala. Tudi zaradi njegovega zvestega štirinožnega prijatelja.

Pes Ben je odšel po pomoč, potem ko ga je 13-letni Ivan rešil.

Ivanov oče kaže, kje je padel trinajstletnik, ki vodnjaka ni opazil.

Vodnjak, v katerega je padel Ivan Latinović (13), je bil globok kar 40 metrov. Ivan je bil s starši na vikendu pri teti v Batini na Hrvaškem. V nekem trenutku se je odločil, da se bo sprehodil s svojim psom Benom. Vodnjak je bil prekrit s trhlimi deskami, travo ter bršljanom in Ivan je dejal, da jih sprva sploh ni videl.

REŠIL PSA

Na deske je najprej stopil pes Ben. »Slišal sem pok in Ben se je vdrl skozi prekrit vodnjak,« je povedal Ivan. Skočil je k psu in uspelo mu ga je zadržati, preden bi padel skozi. Potegnil je žival nazaj in jo vrgel na travo, v tistem trenutku pa se je vdrlo pod njim. Padel je skozi in pristal v približno pol metra vode. »Zdelo se mi je, da sem padal kakšnih pet sekund, in na srečo mi je uspelo nekoliko zaščititi glavo z rokami, da nisem udaril ob rob vodnjaka.« Pri padcu si je zlomil nogo, utrpel pa je tudi nekaj odrgnin.

NI VPIL NA POMOČ

Dejal je, da je gledal neki dokumentarec, v katerem so povedali, da mora v takšnih primerih oseba čim bolj ohranjati moči, zato se je odločil, da ne bo vpil. Bil je namreč prepričan, da ga bodo slej kot prej našli. »Ker me je bolel hrbet, niti navzgor nisem gledal,« je dejal Ivan. »Samo osredotočal sem se na zvoke, da bi slišal, ko bo kdo prišel mimo.« Dejal je, da se mu je zdela cela večnost, dokler ni slišal svoje mame, kako ga kliče. »Prišla je do vodnjaka, ko je zaslišala moje krike in mi dejala, da bo poiskala očeta.«

Nesreča bi se lahko za Ivana in tudi Bena končala precej bolj tragično.

PES BEN ODŠEL NA POMOČ

Po padcu je do staršev pritekel pes Ben in začel lajati in jih tako opozoril, da nekaj ni v redu. Starša sta dejala, da sta sicer takoj posumila, da nekaj ni v redu, ko se je Ben sam vrnil domov. Ko so Ivana našli, so takoj poklicali gasilce, ki so fantu v vodnjak vrgli vrv ter ga potegnili iz njega. Kasneje je še povedal, da je zraven njega plavala mrtva podgana, ki jo je zataknil v steno, da ne bi bila v vodi z njim.

»Ko so prišli gasilci, sem vedel, da sem rešen. Tudi sam se učim za gasilca, tako da sem lahko brez težav sledil njihovim navodilom,« je povedal pogumni Ivan, ki ga vse skupaj ni spravilo ob pamet. »Nikomur ne bi privoščil česa takšnega in bilo me je na smrt strah, ampak vedel sem, da ne smem paničariti.« Ivan je še dodal, da mu je žal, da je zaradi incidenta in posledično zlomljene noge izpustil šolsko ekskurzijo in da zdaj ne more igrati nogometa. A kakorkoli že, Ivan je imel izjemno srečo, da se njegova dogodivščina ni končala precej bolj tragično.