Družinska tragedija

V avtu našli mrtva starša, 15-mesečni sin ostal sirota

R.T.
5. 6. 2016, 12.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Povod za tragedijo naj bi bilo ljubosumje.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Prijepolju na jugozahodu Srbije se je v petek zvečer zgodila velika tragedija. Veselina (27) in Zorano (21) so našli mrtva v avtomobilu, v bližini ene od kavarn. Kot kažejo ugotovitve, je Veselin najprej ubil ženo in nato sodil še sebi. Brez staršev je ostal njun 15-mesecev star sin.

Prijatelji pravijo, da se je tragedija zgodila zaradi ljubosumja in drugih nesoglasij med zakoncema. Uradnih ugotovitev, zakaj je do tragedije prišlo, še ni.

Odvzeli so mu pištolo

Nedavno je policija Veselinu odvzela pištolo, za katero je sicer imel dovoljenje. Prijavila ga je Zorana, češ, da ji grozi. Zorana se je pred meseci odselila od moža, češ, da ne prenaša več njegovega maltratiranja, v vmesnem času je tudi vložila tudi zahtevo za ločitev. Sin je živel z Veselinom in njegovimi starši, čeprav je Zorana upala, da sodišča prisodilo otroka njej.

V sporočilu napisal, da želi biti pokopan z ženo

Policija ocenjuje, da je Veselin zločin načrtoval dlje časa. Njegovi znanci pravijo, da je napisal pismo, s sporočilom sms pa je obvestil strica, kaj se bo zgodilo.

"V sporočilu je celo napisal, kje naj ga iščejo in izrazil željo, da bo pokopan skupaj z Zorano," pravijo znanci in dodajajo, da se je par poročil pred dvema letoma, zakon pa je bil poln nesoglasij in prepirov. Veselin je ženo velikokrat obtožil nezvestobe. Menda pa zadnje mesece Zorana ni skrivala, da ljubi drugega moškega.

Znanci še pravijo, da je bil Veselin skrben očka in da je živel za svojega sina. V petek, na dan tragedije, je pri prijatelju še naročil domače mleko za sina in ga prosil, da ga v soboto pripeljel malčku, če sam ne bo prišel ponj. In res ni.