Črna kronika

Umrl zaradi mafije?

ja
17. 12. 2015, 20.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V torek zvečer se je v Novem mestu odvila prava kriminalka. Na Hoferjevem parkirišču se je sprlo več moških, zaključek je sledil čez cesto, kjer je voznik povozil 32-letnika.

J. A.
Na bencinskem servisu na Belokranjski cesti v Novem mestu je v torek zvečer prišlo do obračuna med Romi in Albanci, ki je terjal življenje.

Okoli osme zvečer je v okolici trgovin običajno precej mirno, trgovci čakajo, da odidejo še zadnji kupci, in se potem tudi sami odpravijo domov. A torkovo dogajanje v Žabji vasi je bilo vse prej kot tako.

Povozil 32-letnega Albanca in pobegnil. Policisti so ga izsledili v Novem mestu in ga skupaj s pajdašem pridržali.

Na Hoferjevem parkirišču se je sprlo več moških, vnel se je pretep, eden od vpletenih je tekel čez Belokranjsko cesto na Petrolovo črpalko, za njim pa je z avtom pripeljal moški in ga dohitel pri bankomatu, kjer se je zaletel vanj. Voznik je po trčenju pobegnil.

Neuradno smo izvedeli, da naj bi šlo za obračun med Romi in Albanci, vsi naj bi živeli v naselju na ulici Slavka Gruma v Novem mestu, žrtev naj bi bila Albanec.

J. A.
Zaposlena na Petrolu je včeraj pospravljala strgane vreče soli. Poslovodja Albin Jarc je povedal, da je v notranjosti odtrgalo radiator.

UMRL V BOLNIŠNICI

Dogodek je še precej zavit v skrivnost. Alenka Drenik s Policijske uprave Novo mesto je sporočila, da so policisti v operativno-komunikacijskem centru nekaj pred 20. uro prejeli klic na pomoč. Takoj so se na kraj dogodka odpravili policisti in kriminalisti. »Reševalci so hudo poškodovanega 32-letnega moškega odpeljali v bolnišnico, od tam pa v ljubljanski klinični center, kjer je zaradi hudih poškodb umrl,« je povedala Drenikova.

PRIDRŽALI DVA MOŠKA

Tiskovna predstavnica novomeške policije je dodala, da so policisti v eni od stanovanjskih hiš v Novem mestu pobeglega moškega izsledili. »Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Kasneje so prostost odvzeli še 34-letnemu moškemu.«

J. A.
Žrtev se je pred napadalcem poskušala skriti za steber med vreče soli za posipanje, vendar jo je napadalcu uspelo z avtom stisniti ob stavbo.

O dogodku so policisti obvestili preiskovalno sodnico in okrožno državno tožilko. Preiskava je potekala še včeraj, zato na PU o podrobnostih še niso mogli govoriti. Hkrati zaradi razjasnitev okoliščin prosijo očividce, da jim sporočijo, če kaj vedo o dogajanju.

J. A.
Do spora in pretepa je najprej prišlo na Hoferjevem parkirišču, dogajanje pa se je v nadaljevanju preselilo čez cesto na bencinski servis.

ODTRGALO RADIATOR

Poslovodja na Petrolovem bencinskem servisu Albin Jarc je včeraj dopoldne povedal, da so pri njih še vedno kriminalisti, ki pregledujejo tudi posnetke nadzornih kamer. »Voznik je zapeljal v stavbo in poškodoval fasado, odtrgalo je radiator, razbilo se je steklo, strgalo se je več vreč soli, ki so bile zložene na paleti ob steni. Ocenjujem, da imamo za okoli dva tisoč evrov škode.«