Črna kronika

VIDEO: Policist zbil na tla 66-letnico, mimoidoči ogorčeni

STA
17. 12. 2015, 17.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Hrvaški mediji so danes objavili fotografije policijskega posredovanja sredi Osijeka, ko je policist zbil na tla 66-letnico, ker se ni ustavila na njegova opozorila, da je šla čez cesto, ko je bila na semaforju za pešce rdeča luč. Policija meni, da je bilo vse po predpisih, kar je posneto tudi s kamero.

YouTube

Priče so povedale, da je šla ženska čez prehod za pešce, ko je bila na semaforju rdeča luč za pešce. Za njo je takoj stopil policist in jo vprašal, ali se zaveda, da je naredila prekršek. Ker se ni ustavila, je policist uporabil silo in zbil 66-letnico na tla in vklenil v lisice. Ženska je pri tem vpila na pomoč, je poročal osiješki časnik Glas Slavonije na svoji spletni strani.

Policisti so nato žensko s policijskim vozilom odpeljali na postajo. Dogodek je izzval veliko ogorčenje mimoidočih, ki so ocenili, da je bilo policijsko posredovanje "brutalno".

Policijska uprava osiješko-baranjske županije je danes potrdila, da se 66-letnica po prečkanju ceste kljub rdeči luči ni odzvala na zahtevo policista, naj pokaže osebno izkaznico. Policist je nato vklopil kamero, ki jo ima na uniformi, in jo opozoril, da snema celoten postopek, so zapisali na spletni strani osiješke policije.

Kot so dodali, je policist znova zahteval, naj se peška ustavi. Ko ni ubogala, je uporabil fizično silo, da bi je ustavil. Ker je vpila in se dejansko upirala, je mož v modrem nadaljeval z uporabo sile. Kmalu se mu je pridružil še en policist, s katerim sta ji nadela lisice. Nato so jo odvedli.

Žensko so pregledali tudi zdravniki, ki so ugotovili, da med policijskim posredovanjem ni utrpela poškodb. Ovadili jo bodo sodniku za prekrške zaradi prometnega prekrška in kršenja zakona o osebni izkaznici. Načelnik osiješke policije je uporabo sile ocenil kot upravičeno in v skladu s policijskimi pravili, so še dodali. Posnetek incidenta je pregledalo tudi tožilstvo v Osijeku, ki je ugotovilo, da so policisti ukrepali v skladu z zakoni.