Svet

Putin: Trump je izreden moški

STA
17. 12. 2015, 15.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ruski predsednik Vladimir Putin je ameriškega republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa označil za nadarjenega in izrednega moškega. Ob tem je Putin pozdravil Trumpovo stališče do Rusije.

Profimedia
Vladimir Putin je očitno navdušen nad Donaldom Trumpom.

"Je zelo izreden moški, nedvoumno nadarjen," je Putin dejal novinarjem na svoji letni novinarski konferenci v Moskvi. "Ni na nas, da sodimo njegove vrline. To morajo storiti ameriški volivci. A on je absolutni voditelj predsedniške tekme," je povedal Putin.

Ruski predsednik je ob tem pripomnil, da bo Rusija pripravljena sodelovati z ZDA ne glede na to, kdo bo naslednje leto izvoljen za predsednika. "Pripravljeni smo sodelovati s katerimkoli predsednikom, ki ga bodo izbrali ameriški volivci," je še dejal Putin.

Trump, nepremičninski mogotec in nekdanji zvezdnik resničnostnih šovov, je trenutno favorit za republikansko predsedniško nominacijo, njegove ostre izjave pa so pogosto tarča kritikov.

Nazadnje je razburil z izjavo, da bo vsem muslimanom prepovedal vstop v ZDA, če bo izvoljen za predsednika.

Putin je danes dejal, da se Trumpove izjave domači javnosti, ki so namenjene zvišanju priljubljenosti, Rusije ne tičejo. A obenem je pozdravil njegove izjave o Rusiji.

"Pravi, da si želi tesnejše in globlje odnose z Rusijo. Kako naj tega ne pozdravimo?" je pripomnil Putin.