Črna kronika

Zmanjšano prišteven ga je zabodel v vrat

robert marin
16. 12. 2015, 07.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Po oceni psihiatra je bil obdolženi Fuad Bjelić v kritičnem času, ko je Safeta Halilovića z nožem za salamo zabodel v vrat, zmanjšano prišteven.

arhiv Svet24
Obdolženi Fuad Bjelić po napadu. Medijem je fotografjo poslal kar sam.

O duševnem stanju obdolženca je te dni na ljubljanskem okrožnem sodišču spregovoril sodni izvedenec psihiatrične stroke dr. Gorazd V. Mrevlje. »Če se je zgodilo tako, kot trdi obtoženi, potem je bila v trenutku, ko je zabodel oškodovanca, njegova sposobnost obvladovanja in presoje bistveno zmanjšana. Če pa drži pripoved oškodovanca, je bila ta sposobnost okrnjena,« je med drugim pojasnil Mrevlje.

Profimedia
Nož, kri.

Spomnimo. Krvavi obračun se je zgodil 21. oktobra lani pred lokaloma Elite Club in Remezzo na Fužinah. Z ljubljanske policijske uprave je takrat prišlo sporočilo, da so policisti odvzeli prostost 41-letnemu slovenskemu državljanu iz Ljubljane.

Po ugotovitvah policije sta bila tako osumljeni kot oškodovanec vsak s svojo družbo v lokalu, ko se je osumljeni sprl z bratom oškodovanca, prepir pa je prerasel v pretep.

In kaj je bila srčika spora? Po besedah brata oškodovanca stopnišče in fasada, ki bi mu jo menda moral Bjelić končati v dogovorjenem roku, pa je ni ... Sodba kmalu.

krvavi nož
Fotografija je simbolična