Črna kronika

Razbili nevarno kriminalno združbo

uk
15. 12. 2015, 22.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Preiskovalci so zasegli 800 gramov kokaina, dva kilograma hašiša in marihuane, 28 kilogramov tobaka, pištole, naboje in denar. Med akcijo je prišlo do prelivanja krvi, a na srečo brez smrtnih žrtev.

Twitter
Ivan Bastalić

Hrvaški policisti so po večmesečni preiskavi vendarle aretirali sedem ljudi in razbili kriminalno navezo, ki se je ukvarjala s preprodajo drog, orožja in celo z ugrabitvami. Sedmerica je že dlje časa poznana policiji, a je do zdaj niso mogli aretirati. Akcija bi se lahko končala tudi tragično, saj je eden od aretiranih poskušal povoziti policista.

Neimenovani policijski vir
Kokain so prepeljali v hišo Tomislava S. v Sv. Križu. Tam so ga zmešali z zmesjo za povečanje mase in ga nato predali Lončarju.

ARETIRANI 

Po prvih informacijah naj bi bili med aretiranimi Boško Lončar (57), Ivan Bastalić (62), Tomislav S. (46), Tibor M. (30), Varaždinec N. I. (50) in še dve ženski. Tomislav S. je bil pred tem že pravnomočno obsojen zaradi ugrabitve sina Vladimirja Zagorca. Policisti so pregledali njihova bivališča in našli večje količine drog, orožja in 5300 evrov.

ZLOMILI SO MU NOS

Huje jo je med aretacijo skupil Bastalić, ki je namreč poskušal zbežati z avtomobilom, pri tem pa je hotel še povoziti policista. Policisti so mu nato prestrelili gume, in ker se je še upiral aretaciji, so mu zlomili nos. Prepeljati so ga morali v bolnišnico. Pred tem so aretirali moškega z začetnicami N. I., ki si je poskušal soditi sam, a je zunaj smrtne nevarnosti. Za šesterico je sodnik odredil pripor, ena od žensk pa se bo lahko branila s svobode.