Slovenija

Tudi delavci zadovoljni

Simon Rosc
15. 12. 2015, 20.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Do razrešitve upravitelja in imenovanja novega na okrožnem sodišču ni prišlo, ker so zanjo glasovali le upniki, katerih skupni znesek terjatev presega polovico osnove za izračun deleža glasovalnih pravic.

sta
Stevo Radovanović ostaja stečajni upravitelj Aha Mure.

Potem ko so za razrešitev Steva Radovanovića glasovali upniki, katerih terjatve znašajo le četrtino glasovalnih pravic, in soboško sodišče ni sprejelo njihove zahteve za razrešitev, Radovanović ostaja stečajni upravitelj Aha Mure.

Soboško sodišče ni sprejelo zahteve upniškega odbora za njegovo razrešitev.

Slednji pa glede poteze upniškega odbora namreč ves čas trdi, da gre za ozek interes bank upnic, ki so bile 95-odstotno poplačane že junija, in nagajanje, ker jim ni priznal vseh terjatev kot prednostnih.

PLAČA ZA OKTOBER

Z razpletom so zadovoljni tudi delavci, saj pričakujejo, da bodo dobili vsaj del od 5,3 milijona evrov priznanih terjatev.

sta
Stevo Radovanović pravi, da razen bank za njegovo razrešitev ni glasoval nihče.

Sindikalistka Jolanka Horvat pravi: »To je dokaz, da obstaja pravna država in da se ne odloča le po 'vesti kapitala in bank'. Delavci upajo, da bodo poplačani čim prej, stečajni upravitelj jim je vse terjatve priznal kot prednostne, gre pa za odpravnine, del neizkoriščenega dopusta in nekaj regresa. Ni tudi lepo, da to govorim, vendar smo vseeno obdržali delovna mesta, tako da ni šlo vseh 300 delavcev na zavod za zaposlovanje. Upam, da nam bo bolje,« je povedala Horvatova in o Murini naslednici, družbi Arum, dodala, da so dobili cele plače za 10. mesec. Arum z izplačilom plač ves čas zamuja, delavci jih dobivajo v dveh delih, vendar pa se zdaj financirajo iz lastnih sredstev. Medtem pa je Radovanović razpisal dve dražbi za objekte v sklopu kompleksa Aha Mure.