Slovenija

Razkrivamo: Lažna sreča družine Ljudmile Novak

Samo Strel
16. 12. 2015, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Referendumska kampanja o Zakonu o zakonski zvezi in družinskih razmerjih (ZZZDR), o kateri bomo odločali 20. decembra, je postregla že s celo paleto šikaniranj, ustrahovanj in laži. Zdaj pa razkrivamo tudi, kakšnih poceni prevar se lotevajo nasprotniki zakona.

Svet24
Ljudmilina lažna družina!

Kot smo pred časom že razkrili, so nasprotniki zakona svojo kampanjo osnovali na lažeh in zavajanjih, kar smo že pred tedni dokazali s tabelo, ki je ponazorila trditve zavoda Za otroke gre in predstavila resnična dejstva, ki jih bo novela zakona prinesla. Niti ena od osemnajstih trditev nasprotnikov ni bila resnična.

Razlog za smeh?

A zaradi ohlapne zakonodaje na tem področju je med referendumsko kampanjo žal tudi takšno prepričevanje ljudstva očitno dovoljeno. Čeprav stroka tolaži, da se po sprejetju zakona za večino ne bo spremenilo popolnoma nič, da gre le za izenačitev pravic manjšine z večino in predvsem za ureditev varnosti istospolnih družin, ki so že med nami, se kampanja s širjenjem laži še naprej nadaljuje.

KUPLJENA DRUŽINA

V tem tednu so po Sloveniji luč sveta ogledali plakati tistih za in tistih proti. Medtem ko tisti na strani za nagovarjajo ljudi z resničnimi osebami, z znanimi igralci, televizijskimi osebnostmi, kulturniki in umetniki, je stran proti očitno izbrala drugačen pristop in nagovarja z lažno fotografijo.

Stranka NSi je na svojih plakatih namreč izpostavila srečno družino, ki pa kljub temu, da je videti resnična, to še zdaleč ni. Gre namreč za fotografijo, ki jo lahko kupite na znani spletni strani za prodajo takšnih in drugačnih fotografij, Shutterstock. Pet takšnih fotografij pa lahko tam dobite za pičlih 39 evrov.

In ne samo to, da je fotografija srečnega para lažna, še več, par v resnici sploh ni slovenski, temveč slovaški. Podjetje Half point, lastnik avtorskih pravic slike, je namreč registrirano v kraju Nova Bana na Slovaškem.

Shutterstock
Tako lažno srečo si lahko kupi prav vsak.

TUDI V NSI STRAŠIJO PO NEPOTREBNEM

Nasprotovanje zakonu je sicer bilo zaradi krščanskih korenin stranke Ljudmile Novak pričakovano in je kot tako lahko tudi razumljeno, kolikor je poseg v človekove pravice v sodobni in odprti družbi sploh lahko razumljen.

NSi se med drugim v kampanji sklicuje na to, da stari starši tudi po novem zakonu ne morejo posvajati svojih vnukov, čeprav to ni dovoljeno nikjer, saj s tovrstnim dejanjem porušimo sorodstvena razmerja. V NSi pa so pozabili na to, da so stari starši še vedno prvi, ki po smrti svojih otrok dobijo pravico do skrbništva nad vnuki.

Četico Novakove pa skrbijo tudi morebitne spremembe, ki jih zakon sploh ne prinaša in ni niti njihova podlaga ­– na primer umetne oploditve in nadomestno materinstvo. Iskrenost pač očitno ni ravno vrlina tistih, ki se domnevno bojujejo za otroke.

Reuters
Za ljubezen gre.