Črna kronika

Skrivnostna smrt 21-letnega Petra

Gabrijel Toplak
28. 11. 2015, 07.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Od četrtka pogrešanega 21-letnika iz Lampreč pri Črni na Koroškem so gasilci našli. Miran Šadl iz Policijske uprave Maribor pravi, da policijska preiskava še poteka, znaki kaznivega dejanja pa so izključeni.

Facebook
V iskanju pogrešanega Petra so domači po mestu izobesili tudi letake

Včeraj ob 13.37 je predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Celje Milena Trbulin sporočila novico, ki je potrdila tisto, česar se vsak starš najbolj boji.

Mariborski poklicni gasilci so nekaj po poldnevu potegnili iz Drave truplo Petra Aplinca, 21-letnika, doma iz Lampreč pri Črni na Koroškem, o katerem je prav Trbulinova dan prej obvestila medije, da ga od približno 2. ure zjutraj pogrešajo. »Biva v študentskem domu na Iztokovi ulici, zadnjič pa je bil viden pred tamkajšnjim gostinskim lokalom Trust. Visok je okoli 175 centimetrov, oblečen je v kavbojke, modro jopico s kapuco ter črno jakno. Obute ima sive športne copate,« ga je opisala.

DVA METRA POD GLADINO

Mariborski policisti in poklicni gasilci so včeraj vse od zgodnjih jutranjih ur od Koblarjevega zaliva do jezu v Melju prečesavali vsak meter obrežja Drave in reko samo. Ob 7. uri, tako je razvidno s spletne strani Uprave RS za zaščito in reševanje, so se akciji s čolnom pridružili še gasilci Javnega zavoda za zaščitno in požarno reševanje Maribor. Tamkajšnji poveljnik Primož Osojnik je za Svet24 povedal: »Utopljenca smo našli med Koroškim mostom in Studenško brvjo, v globini približno dveh metrov. Ko smo s pomočjo policije izvedeli vsaj približno lokacijo, sta se dva potapljača nemudoma odpravila v reko.«

POMAGALI TUDI NAJBLIŽJI

V Petrovo iskanje so se vključili tudi njegovi najbližji iz Črne na Koroškem. Oče pogrešanega Franc Aplinc je v izjavi za medije povedal, da je v njegovi študentski sobi vse ostalo tako, kot je bilo ob njegovem odhodu na zabavo, v sredo zvečer. Tudi prijatelj Aleš Ipavc, ki si je v Petrom delil sobo, je v Trustu okoli druge ure, ko je odšel iz lokala, najprej pomislil, da gre na cigareto, saj ni nikomur rekel, da bi kam odhajal. A ker ga v študentski dom ni bilo vse do četrtkovega dopoldneva, bil je nedosegljiv tudi po telefonu, je najprej, tako Ipavc, poklical prijatelje, pozneje še na fakulteto, saj bi moral biti tam, ker je imel ob pol dveh popoldne laboratorijske vaje. O Petru niso vedeli ničesar niti v UKC Maribor.

Gabrijel Toplak
Petra Aplinca so našli v Dravi

POLICIJA IŠČE NEZNANCA

Mariborski policisti pa ob iskalni akciji veliko napora vlagajo tudi v iskanje neznanca, ki je bil v noči izginotja Petra Aplinca na Studenški brvi. »V četrtek okoli 6. ure je do nam znane ženske na Studenški brvi pristopil približno 60-letni neznani moški. Na glavi je imel kapo, prek nje pa še poveznjeno kapuco jakne, ki je bila temno modre barve. Bil je urejenega videza, brez brk, brade in očal, vozil pa je črno mestno kolo s košarico. Ko je pristopil k ženski, je bil zasopel in v ihti je želel, da pokliče reševalce, saj naj bi v reki Dravi opazil človeka, medtem ko ženska v vodi ni opazila nikogar. Je pa kljub temu poklicala reševalce, odzvali so se tudi gasilci, vendar v Dravi niso opazili nikogar,« je poziv neznanemu moškemu utemeljil Miran Šadl, tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor. Po najdbi trupla pa je dejal, da policijska preiskava sicer še poteka, odrejena je obdukcija, vendar so znaki kaznivega dejanja izključeni.