Slovenija

Izgubljena bitka psičke Hope

Tilen Pajek
27. 11. 2015, 21.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Žalostna vest, da Hope ni več, je poleg oskrbnic prizadela tudi širšo javnost. V skupni akciji smo upali, da ji bo uspelo. Žal je bila bolezen močnejša.

Ustavimo pasje boje
Psička Hope

Članice skupine Ustavimo pasje borbe so nas obvestile o žalostni vesti, da je psička Hope izgubila življenjski boj. »Izguba je nekaj, kar ne znamo razložiti s preprostimi besedami. Trudimo se po najboljših močeh, da bi naredili najboljše in spremenili svet na bolje za naše pse, ki v vsej človeški okrutnosti trpijo in želijo zbežati iz primeža trpljenja, mučenja, zapostavljanja. Prav vsako živo bitje si zasluži živeti na tem planetu, in dokler obstaja žarek upanja, da pes preživi, se bomo borili zanj,« so zapisale članice omenjene skupine. 

Ustavimo pasje boje
Hudo poškodovano psičko so po prevzemu pri skrbniku v Srbiji oskrbeli veterinarji.

USODNA JE BILA PASJA KUGA

Pri okrevanju ste ji s svojimi donacijami za plačilo operacij pomagali tudi vi, vendar je bila tokrat bolezen močnejša. Tisti, ki so skrbeli zanjo, so prepričani, da je vsaj zadnje dni preživela dostojno in je spoznala, da vsi ljudje ne prinašajo zla. Kljub številnim posegom, ki jih je Hope potrpežljivo prestala, jo je na koncu izdal virus pasje kuge, saj je prizadel respiratorni sistem.

Ustavimo pasje boje
Žalosten in izmučen pogled kosmatinke, ki je mirno čakala na lepšo prihodnost.