Črna kronika

Oropala in umorila nemočno starko

G.J.
22. 10. 2015, 17.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Par iz Sarajeva je obtožen, da sta prežala na starejše, eno starko sta celo ubila. Preiskovalci so na njunih žrtvah našli sledi DNK, ki so glavni dokaz v postopku.

twitter

Kantonalno sodišče v Sarajevu je zaslišalo Berjamina Kubata (32) iz Zenice in Sanelo Bešić (28) iz Sarajeva, ki sta osumljena, da sta 30. aprila napadla in oropala Safeta Glavovića ter leto prej oropala in ubila Nasiho Aljiljaj (85).

Biološke sledi

Elvira Karahasanović, šefica Oddelka za biološke preiskave pri Federalni upravi policije, je po navodilu tožilstva izvedla preiskavo več oblačil, ki so pripadala domnevnim žrtvam obtoženih. Pri tem je našla izčrpne dokaze, da so bili na naušnikih preminule Aljiljajeve sledi DNK, ki sicer pripadajo Bešićevi. Tožilka je to vložila kot materialne dokaze, s čimer je tožilstvo zaključilo dokazni postopek.

Pričevanja si nasprotujejo, materialni dokazi so jasni. 

Različna pričevanja

Način umora Aljiljajeve ni povsem jasen, saj so si pričevanja različna. Tožilka je prebrala več izjav, med drugim od zdaj že preminulih prič, ki so si med seboj nasprotne. V izjavah si nasprotujeta tudi glavna obtoženca, tožilstvo je svoje obtožbe zato oprlo na materialne dokaze.

Izjasnili se bodo po pisni poti

Odvetniki obtoženih so dejali, da se bodo na te dokaze odzvali po pisni poti, za kar jim je predsednik sodnega sveta dal na voljo osem dni.