Slovenija

Uroševič še za štiri leta na čelu policijskega sindikata

STA
22. 10. 2015, 16.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Policijski sindikat Slovenije je danes na svojem šestem kongresu za predsednika s štiriletnim mandatom ponovno izvolil Radivoja Uroševiča. Kongres predsednika vlade Mira Cerarja poziva, naj nemudoma začne aktivne pogovore s sindikatom o izvršitvi vseh danih zavez. V nasprotnem bodo napovedali stavko, so sporočili iz sindikata.

PSS

Kongres kot najvišji organ Policijskega sindikata Slovenije (PSS) je v okviru zasedanja sprejel sklep, s katerim poziva predsednika vlade Cerarja in ministrico za notranje zadeve Vesno Györkös Žnidar, naj najkasneje do ponedeljka predstavita konkretne rešitve za izpolnitev danih zavez iz sporazumov in dogovorov, ki jih je vlada sklenila s policijskim sindikatom.

Kongres je sklenil, da večletnega neupravičenega odlaganja obveznosti vlade ne bo več dopuščal. Prav tako je ocenil, da aktualna begunska kriza ne more predstavljati novega izgovora vladi, da v imenu trenutnih razmer z zavlačevanjem nadaljuje tudi v prihodnje.

V primeru, da konkretnega odgovora PSS v danem roku ne bo prejel, bo nemudoma napovedal stavko zaposlenih v policiji in na ministrstvu, so še sporočili iz sindikata.