Črna kronika

Radan se je na Povšetovi s kosom razbitega stekla porezal po prsih

STA/G.G.
21. 5. 2015, 13.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Zdravnik Ivan Radan, ki ga policija sumi, da je sedem bolnikom na nevrološki kliniki skrajšal življenje, je v priporu na Povšetovi v Ljubljani skušal storiti samomor takoj po nastanitvi v skupinsko sobo. Kot so pojasnili na Upravi RS za izvrševanje kazenskih sankcij, se je s kosom razbitega stekla porezal po prsih.

Jure Eržen/Delo

Pripornika so po privedbi na Povšetovo nastanili v skupinsko sobo, v kateri so bili še trije sopriporniki. V kopalnici je razbil stekleno poličko in se s kosom stekla porezal po prsih v dolžini 1,5 centimetra. Kot so še pojasnili na upravi, je sopripornike sam zaprosil za pomoč, ti pa so poklicali pravosodne policiste. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Ljubljana, kjer se ob varovanju pravosodnih policistov še vedno nahaja, so zapisali.

Radan je v enomesečnem priporu, ki ga je zanj zaradi ponovitvene nevarnosti v torek odredila preiskovalna sodnica. Organi pregona ga sumijo storitve 24 kaznivih dejanj, poleg sedmih umorov tudi neupravičenega fotografiranja, omogočanja uživanja prepovedanih drog, zlorabe uradnega položaja in ponarejanja listin.