Slovenija

So ga redarji res oglobili le minuto za tem, ko mu je potekel čas parkiranja

Gabrijel Toplak
21. 5. 2015, 11.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Kršitelj se zaveda, da je prekrškarje treba kaznovati, a vendar ne more pomagati, pravi, če mu morda ura bije minuto prepočasi ali pa redarjeva prehitro.

facebook

Po facebooku je zaokrožila fotografija kazni, s katero so Mariborčana, na facebooku je imenovan kot Aleš Živanovič, oglobili mestni redarji le minuto za tem, ko mu je potekel zakupljen čas parkiranja. »Ko sem že pomislil, da bo nekdo skočil izza vogla in zakričal: 'Hey, you're on candid camera' ali pa 'you have just been punk'd', sem se po nekaj minutah nemega opazovanja zavedel, da skrite kamere ne bo od nikoder. Vsekakor se strinjam, da je kriminalce-prekrškarje treba kaznovati, a vendar si ne morem pomagati, če morda moja ura bije minuto prepočasi ali pa redarjeva minuto prehitro. Presodite sami,« je zapisal na svoji steni profila in dodal še smeška.

Kazen: 20 evrov

"Občinski redar je posnel dve fotografiji vozila, ki je bilo v prekršku. Iz fotografije vetrobranskega stekla izhaja, da je bil na armaturni plošči vozila nameščen parkirni listek z iztekom časa parkiranja ob 13.30. Parkirni listek, ki je priložen obvestilu o prekršku, po katerem sprašujete, ne ustreza parkirnemu listku, ki je bil nameščen pod vetrobranskim steklom. Iz navedenega izhaja, da je bilo obvestilo izdano 2 uri in 35 minut po izteku plačane parkirnine," pravijo na mariborski občini.

Arhiv Svet24

V svojo »obrambo« je še zapisal: »Listek je bil na armaturki - nikamor ni padel... Sicer pa, zadeva je 'kompleksnejša', kot je videti na prvi pogled. J*** mi se za 20 EUR, a odgovornim (in to vsekakor ni redar, ki me je počastil) še zmeraj ni jasno, da je ogromno poostrenih Mariborčanov na robu in ko se bo (in znanost nas uči, da se bo) kaj podobnega primerilo komu, ki ni tako mirnih živcev kot jaz, se bo sprehodil do občine, pa bomo imeli Bowling for Columbine v Mariboru... Ne vem, kaj imajo in česa nimajo, jaz imam listek 16.04, ki je bil dobro viden na armaturki pri volanu (šofer pri nas navadno odpira ter tudi navadno vstopa in izstopa iz avtomobila na levi)... Je pa res, da je možno, da je na desni strani (torej pred sovoznikom) bil parkirni listek MOL ali pa MOM, katerega veljavnost je potekla (ki pa še mora biti v avtomobilu in ga bom z veseljem poiskal). 100% pa to ni bil listek s parkomata št. 51 - Ulica Gorkega 1, za katerega sem plačal 0,50 centa ob 15.26, 18.05.2015,« pojasnjuje Živanovič in zaključuje s stavkom: »Če je identifikacija enega izmed dveh listkov (ki sta namenjana plačilu parkiranja na povsem drugih koncih mesta, lahko pa da tudi v dveh mestih) prezahtevna naloga, potem se opravičujem za nastalo zmedo….«

Dve fotografiji

Iz Mestne občine Maribor so sporočili: »Glede na objavljene fotografije je vodstvo občine takoj naredilo poizvedbo na Medobčinskem redarstvu. Ugotovljeno je bilo, da je 18. maja, ob 16.05 bil ugotovljen prekršek št. 52008198. Občinski redar je posnel dve fotografiji vozila, ki je bilo v prekršku. Iz fotografije vetrobranskega stekla izhaja, da je bil na armaturni plošči vozila nameščen parkirni listek z iztekom časa parkiranja ob 13.30. Parkirni listek, ki je priložen obvestilu o prekršku, po katerem sprašujete, ne ustreza parkirnemu listku, ki je bil nameščen pod vetrobranskim steklom. Iz navedenega izhaja, da je bilo obvestilo izdano 2 uri in 35 minut po izteku plačane parkirnine. Objavljena fotografija torej ne ustreza uradno ugotovljenim dejstvom.«