Slovenija

Grawe avto - dostopne cene in številne ugodnosti

N.N.
21. 5. 2015, 11.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Zavarovanje osebnega avtomobila je postopek, večkrat povezan s treznim razmislekom. Zaradi široke izbire ponudnikov smo postavljeni pred veliko količino podatkov in informacij, iz katerih je potrebno izbrskati tiste, ki nam bodo pomagale pri naši izbiri zavarovanja, ki bo zadovoljilo naše potrebe. Zavarovanje nam mora omogočati varno vožnjo in nuditi tudi ugodnosti za zagotavljanje udobja na cesti.

Avtomobilsko zavarovanje ‒ družinski bonus, mladi voznik, kasko, AO, AO+ ... kako prepoznati pravo izbiro?

Družinski popust – popust za družinske člane 

Družinski popust je smiselna in ugodna možnost pri sklenitvi zavarovanja, kadar ima družina zavarovanih več vozil ali pa je nekdo imetnik dveh ali celo več vozil. Družinski bonus pomeni popust pri sklenitvi avtomobilskega zavarovanja vsakega družinskega člana, s čimer zavarovalnice želijo nagraditi lojalnost dolgoletnih strank. To skušajo doseči tako, da strankam ob sklenitvi novega zavarovanja za svoje drugo vozilo ali za vozilo družinskega člana nudijo dodatni popust, kar pripomore k nižanju stroškov celotnega gospodinjstva. GRAWE zavarovalnica, denimo, omogoča tudi do 50 % popusta na novo sklenjeno avtomobilsko zavarovanje. 

Eva Škrinjar, vodja avtomobilskega zavarovanja pri GRAWE zavarovalnici je o ponudbi avtomobilskih zavarovanj na slovenskem trgu in prednostih GRAWE AVTA povedala: »Na slovenskem trgu je osem ponudnikov avtomobilskih zavarovanj, ki poleg obveznega ponujajo tudi kasko zavarovanje. Večkrat se zgodi, da se enaka zavarovanja 'zapakirajo' v različna imena ali kombinacije in na koncu potrošnik ne ve več, kaj je kaj. Pogosto je zanj pomembna nizka cena, tako pa se hitro zgodi, da je podzavarovan ali celo nezavarovan. V zavarovalnici GRAWE stavimo na odprto komunikacijo. Zelo pomembno je, da stranka ob sklenitvi zavarovanja natančno ve, kakšno bo izplačilo ob škodi oziroma če sploh bo. Na podlagi tega se odloči, kakšen obseg kritja želi, ali bo v primeru škode želela imeti soprispevek (franšizo) in koliko bo ta znašal, kako se bo reševala škoda ter ali lahko sama izbira serviserja. Na željo strank smo v maju pričeli ponujati novosti na področju edinstvenega kaska, družinskega bonusa, ugodnosti za mlade voznike in razširjeno kritje pri asistenci.« 

Mladi vozniki – pogost kamen spotike 

Zavarovalnice so pri ponudbah avtomobilskih zavarovanj za mlade voznike previdne. Zaradi višjega tveganja povzročitve prometne nezgode lahko stroški zavarovanja presežejo pričakovanja bodočih zavarovancev. GRAWE zavarovalnica tudi tukaj zavarovancem ponuja posebni paket ugodnosti, ki jih lahko komitent pridobi v sklopu družinskega bonusa. Mladi voznik bo za povečano tveganje pri zavarovanju AO in AO+ plačal zgolj 10 % doplačila. Na polici je od tega trenutka naprej navedena klavzula, ki določa, da je s tem 10% doplačilom krit povečani riziko za zavarovanje mladega voznika na vseh vozilih, zavarovanih pri GRAWE (tudi vozila znancev, prijateljev, družine itd.), ki jih bo v času nastanka morebitne škode vozil mladi voznik.

Kasko – »all inclusive«

Paketne ponudbe so dober in učinkovit način sklenitve zavarovanja, ki združuje več spremenljivk in nezgodnih scenarijev. Tako je povsem priporočljivo preučiti možnosti sklenitve police avtomobilskega zavarovanja, ki združuje kritje polnega kaska in vseh delnih kombinacij, torej t. i. »all inclusive«. Na ta način stranka nima dileme, kaj je krito in kaj ne. Preglednost takšnega produkta, ki omogoča transparentno zavarovanje tudi za nepoznavalce avtomobilskih kasko zavarovanj, je zagotovo ključni element, ki zavarovancu ponuja dodatno varnost. Prednost in edinstvenost takšnega zavarovanja je, da škoda pri kasko zavarovanju ne vpliva na bonus v naslednjem zavarovalnem obdobju. Pri GRAWE zavarovalnici so takšen produkt poimenovali GRAWE KASKO ELITE in predstavlja novost in posebnost za slovenskem trgu.

Velika prednost novega kaska je predvsem ugodna cena. Ob dejstvu, da GRAWE zavarovalnica edina na trgu ponuja 0 (ničli) premijski razred in s tem daje 60-odstotni bonus, kasko zavarovanje za vozilo renault twingo stane 96 EUR, za VW golf 160 EUR, medtem ko za BMW 5 pod istimi pogoji cena znaša 370 EUR.

Asistenca – pomoč, ko jo potrebujem

Avtomobilsko zavarovanje je predpisano s strani države in ga je potrebno skleniti za vsa registrirana vozila v Sloveniji. Pomembno je, da se zavedamo kakovosti ponujenega zavarovanja in stroškovnih razlik. Dodatne možnosti kritja stroškov za vleko ali neomejenega kritja za prevoz vozila v kraj stalnega prebivališča je potrebno razumeti kot nujnost in kot pomemben delček pri sklepanju celovitega zavarovanja.

Kako torej sprejeti pravo odločitev in ali sploh obstaja prava rešitev?

Prvi korak je zagotovo dober in kakovosten nabor informacij, ki nam lahko pomaga pri pravi odločitvi. GRAWE zavarovalnica v tem segmentu zagotovo ponuja varno in celostno rešitev, obenem pa novim zavarovancev nudi številne kakovostne možnosti za večanje prilagodljivosti zavarovanja jeklenih konjičkov. Gotovinski popust in doseganje najvišjega bonusa v Sloveniji so zagotovo dodatne ugodnosti, ki zavarovancem omogočajo cenovno ugodno in dolgoročno varnost.