Blagoslovi duše

5 pomembnih korakov do življenjskega poslanstva

Andreja Novak, Merkaba
4. 6. 2024, 15.50
Deli članek:

»Kakšno je moje življenjsko poslanstvo?« je najpogostejše vprašanje, ki mi ga postavljate v astroloških vpogledih v vašo natalno karto … In pričakujete, da vam bo petminutni odgovor razjasnil vse, kar vas v življenju bremeni.

Osebni arhiv
Vaše poslanstvo v življenju je, da živite v harmoniji s svojo dušo in razvijate svoj duhovni potencial.

Seveda je smiselno, da vsak posameznik pozna svoj astrološki potencial, svojo karmično os, ki skozi postavitev severnega in južnega karmičnega luninega vozla kaže poslanstvo vsakega posameznika. A je dobro in pomembno, kako ponotranjite vse informacije in znanja o sebi ter kako jih sprejmete kot zavedanje, s katerim potem vstopate v vsakdanje življenje. Zato tale zapis, ki naj bi vam dal ogrodje, osnovo, kako se odpreti poslanstvu in kako ga negovati, vzdrževati ter živeti v sreči, harmoniji in blagostanju, pa čeprav mogoče nikoli ne boste stoodstotno prepričani, kaj je vaše življenjsko poslanstvo. A vaše srce, notranja harmonija in zelo konkretni vidni rezultati vašega življenja bodo sijali navzven in jasno bo, da živite svoje poslanstvo.

NAMEN JE HARMONIJA

Vaše poslanstvo v življenju je namreč, da živite v harmoniji s svojo dušo in razvijate svoj duhovni potencial. Zdravje, sreča in blagostanje so ključni elementi na tej poti. Notranja sreča in harmonija sta pomemben del, da lahko vstopite v življenjsko poslanstvo. Zato je koristno, da sledite petim korakom, ki vas bodo popeljali prav v to smer.

1. Samospoznavanje
Začnite globoko raziskovati sebe. Sprejmite svoje moči, šibkosti, strahove in želje. Razumite, kaj vas osrečuje in kaj vam prinaša notranji mir. Samospoznavanje vam bo omogočilo boljše razumevanje sebe in vašega mesta v svetu.

2. Skrb za telo in um
Poskrbite za svoje telo in um. Redna telesna aktivnost, zdrava prehrana, dovolj spanja in mentalna nega so ključni za ohranjanje dobrega zdravja ter ravnotežja. Prav tako je pomembno, da se izogibate negativnim vplivom in negativnim miselnim vzorcem.

3. Praksa hvaležnosti
Vsak dan si vzemite čas, da prepoznate stvari, za katere ste hvaležni. Hvaležnost je močno orodje za dvigovanje razpoloženja, ki vam lahko pomaga najti notranji mir in srečo tudi v najtežjih situacijah.

4. Vzpostavljanje in vzdrževanje odnosov
Gradite in negujte pozitivne odnose s svojimi bližnjimi. Povezave z drugimi ljudmi so ključne za naše počutje. Delite svoje radosti in izzive z drugimi ter si vzemite čas za kakovosten čas z bližnjimi.

5. Duhovna praksa
Vključite v svoj vsakdan tudi duhovno prakso, ki vam ustreza. To lahko vključuje meditacijo, molitev, jogo, branje inspirativnih knjig ali karkoli drugega, kar vam pomaga povezati se z višjim pomenom in vašo duhovno platjo. Duhovna praksa vam lahko pomaga najti notranji mir in harmonijo v kaotičnem svetu.

AdobeStock
Samospoznavanje vam bo omogočilo boljše razumevanje sebe in vašega mesta v svetu.

KAKO SE VIDI POSLANSTVO V ASTROLOGIJI?

V astrologiji vaše poslanstvo, vašo duhovno pot in razvoj, ki ga je smiselno doseči še v tem življenju, predstavlja severni lunin vozel, ki kaže na energije, ki vas spodbujajo k raziskovanju globljih duhovnih resnic in razvijanju vašega duhovnega potenciala. Osredotočite se na to, da sledite svoji duši, ter uresničite svoje duhovne cilje, to je za srečno srce in dušo najpomembnejše.
Južni karmični vozel pa v astrologiji označuje tisti predel življenja, kjer je dobro, da premagate pretekle omejitve in karmične vzorce, ki so zapisani kot čustvene reakcije, zapletene in nerealne misli ter reakcijski vzorci, ki se jih večino časa ne zavedate. S tem vozlom povezane energije vas opominjajo, da se osvobodite preteklih bremen in omejitev ter se osredotočite na svojo duhovno rast in napredek. Ključ do resničnega napredka v življenju leži prav v južnem karmičnem vozlu, saj ne morete naprej, dokler so v njem ujete vaše stare energije.

Zavedanje svojega poslanstva, skrb za zdravje in srečo ter usklajevanje s severnim luninim vozlom vam bodo pomagali doseči notranjo harmonijo in blagostanje ter se osvoboditi preteklih karmičnih vzorcev, kar bo omogočilo vašemu duhovnemu potencialu, da zasije v polni meri. Pri tem ne pozabite na redno sprejemanje blagoslovov svoje duše, ki vam lahko pri tem najboljše, najlepše in najhitrejše pomaga.

OSNOVNA VODILA

Sprejemanje blagoslovov svoje duše je zelo pomemben del potovanja k notranji sreči in izpolnitvi. Tu je nekaj osnovnih vodil, ki vam lahko pomagajo pri tem procesu:

Bodite odprti in sprejemljivi

Prvo dejanje k sprejemanju blagoslovov duše je odprtost in sprejemljivost. Bodite odprti za nove priložnosti, izkušnje in darove, ki jih prinaša vaša duša. To pomeni, da se odprete možnostim in spremembam ter se ne oklepate starih vzorcev ali prepričanj, ki bi vam lahko preprečili, da bi sprejeli blagoslove.

Prisluhnite notranjemu glasu

Dobro je redno dnevno prisluhniti svojemu notranjemu glasu ali intuiciji. Vaša duša vas vodi skozi življenje in vam pošilja znake ter vodstvo glede tega, kaj je prav za vas. Sprejemanje blagoslovov vaše duše zahteva, da se poglobite vase, prisluhnete svoji notranjosti in sledite vodstvu svoje duše.

Zahvaljujte se za vsak blagoslov

Sprotno zavedanje in izražanje hvaležnosti za vse blagoslove, ki jih prejmete od svoje duše, je pomembno, saj vam spreminja vibracijo ter vas še bolj poglobljeno odpira za blagoslove duše in življenja samega.