Pogled v zvezde

Mesečni horoskop za junij: Dinamično in romantično bo

Andreja Novaka, astrologinja, Merkaba
2. 6. 2024, 06.33
Deli članek:

Junij bo nadvse dinamičen, saj Merkur že 3. junija pride v znamenje dvojčkov, kar bo pospešilo tako komunikacijo kot razmišljanje.

Profimedia
Tudi junija se z neba obeta pester ples.

Tudi mlaj 6. 6. v dvojčkih podpre potovanja in dogajanje, zato se vam bo morda zdelo, da se je junij končal, še preden ste sploh dojeli, da se je začel.

V sredini meseca boste precej obremenjeni s sabo in svojimi načrti, saj nikakor ne bo steklo tako, kot si želite. Morda boste krivili okolico, da vas ovira pri izpolnjevanju želja in ciljev, ter se jezili in napadali tiste, ki bodo prisotni v bližini, a na koncu boste morali priznati, da je bolje, če se usmerite vase ter pri sebi naredite red in sistem, ki si ga želite doživljati.

V drugi polovici meseca bo na plan prišlo precej podzavestnih strasti in nagibov, ki se jih pri sebi niste zavedali, zato bodite pozorni na to, kaj doživljate in o čem razmišljate, šele potem boste lahko dosegali uspehe navzven in tam, kjer si želite.
17. 6. pride Venera v raka in okrepi čustveno doživljanje ter željo po romantiki, ki vas bo morda povsem prevzela.

20. 6. se začne poletje in Sonce preide v raka, tako da boste hote ali nehote iskali ljubezen življenja.

Do konca meseca boste preverili, ali iskrice strasti že pomenijo ljubezen in romantiko ali so premalo, da bi se predali novi zvezi ter ji namenili celotno poletje.

Vse dobro in lepo poletje!

OVEN

Počasi vas bo zajela utrujenost ali lenoba. Ne bo se vam več dalo preveč dejavno sodelovati in iskali boste lažje poti. Usmerili se boste v bolj praktično smer in končno želeli požeti sadove svojega preteklega dela. Ne boste najbolj umirjeni, saj vas bo jezilo, če vas bodo jemali za samoumevne. Ne zapletajte se v prepire, samo iščite smiselne rešitve in želene rezultate.

BIK

Dinamični boste in polni življenjske energije, ki pa jo smiselno usmerjajte. Pomembno je, da svojo voljo in notranjo moč usmerite tja, kjer res želite rezultate. Zato se ne pustite sprovocirati okolju in ne trošite energije v prazno. Če ste samski in si želite dvojine, potem je zdaj optimalen čas, ko boste lahko osvojili srce simpatije ali našli svojo sorodno dušo.

DVOJČKA

Obeta se odličen mesec, če ne boste varčevali z besedami in dejanji. Ne odlašajte z ničimer, ampak naredite vse sproti, pa boste na koncu res zadovoljni s seboj in svojimi dosežki. Še prehitro vas bodo namreč zajela romantična čustva in vas odmaknila od treznega razmišljanja ter delovanja, zato je pomembno, da ste na tekočem z vsem. In tako se boste iskreno lahko predali ljubezni.

RAK

Vaš najljubši mesec vas bo osrečil že na začetku. Če boste sledili novim odločitvam in preteklim spoznanjem, boste brez težav naredili večje potrebne spremembe v načinu razmišljanja, kmalu pa tudi v vsakdanjem življenju. V drugi polovici meseca boste odprti za strastne zmenke, tako da se v ljubezenskem življenju obetajo korenite spremembe.

LEV

Ljubezen bo osnovno vodilo tega meseca. Posvetili se ji boste v celoti, ne glede na vse opravke in delo, ki ga boste opravili sproti. Samski boste imeli odlično priložnost za stik s sorodno dušo, vezani pa boste preverili, kako ljubeč je vaš odnos, saj vas bo sicer srečanje s simpatijo preveč prevzelo ter boste razmišljali, kako dolgo ste že brez prave ljubezni in zakaj.

DEVICA

Sproščeno boste zajadrali v mesec in ne boste varčevali z besedami. O vsem se boste radi pogovarjali in pri tem ne boste iskali resnice ali globljih spoznanj. Druženje bo bolj površinsko, takšna bo tudi vaša zbranost. Simpatija ali partner bo na vas precej vplival, da boste opustili nekatera svoja prepričanja in se odprli za javnost ter večje spremembe.

TEHTNICA

Delavni boste in želeli boste narediti vse, kar ste zanemarjali v preteklih mesecih. Veliko vam bo uspelo urediti, zato boste zadovoljni s seboj, pri tem pa vam bo vseeno, kako ustvarjalni in delavni so drugi okoli vas, saj se boste ukvarjali predvsem s seboj. Proti koncu meseca vas bosta zajela večje čustvovanje in ljubezen, v ospredju pa bo tudi želja po spremembah doma.

ŠKORPIJON

Polni energije boste želeli notranjo moč usmeriti v večje stvari, velike projekte in uspehe. A ne pozabite živeti vsakdanjega življenja, saj vas malenkosti po navadi izmučijo, ker pozabite nanje in ostanejo v zraku. Glavo vam bo mešal tudi nasprotni spol, saj bo vaš osebni magnetizem še vedno poln iskric strasti. To vam bo dobro okrepilo samozavest.

STRELEC

Sprostili se boste in kar naenkrat boste imeli veliko več energije ter želje po komunikaciji. Iskrice ljubezni vas bodo vodile v dogajanja, o katerih vam bo nerodno potem razmišljati, a si ne boste znali pomagati, saj bo življenjska energija premočna, da bi se je branili. Spoznali boste, da imate v bližini veliko prijetnih ljudi, samski lahko najdete celo ljubezen življenja.

KOZOROG

Zaželeli si boste dinamičnosti in nekatere aktivnosti vas bodo povezale z ljubeznijo življenja. Večje spremembe vam bodo pomagale se sprostiti, da boste pozabili na svoje obrambne reakcije in začeli sodelovati pri ustvarjanju odličnega življenja. Poletje vas bo odprlo za komunikacijo in srečni boste. Novi odnosi vam bodo pokazali vaše novo stanje in počutje.

VODNAR

Zvezdne podpore se bodo malo umirile in v vas se bo naselil nemir. Iskali boste dodatno delo in se pretirano ukvarjali z vsem, saj se ne boste želeli tako umiriti, da bi na površino izplavalo vse, kar je zares problematično. Morda boste pravočasno spoznali moč svoje podzavesti in se lotili meditacije ali bolj načrtnega razmišljanja o vsem, kar želite živeti.

RIBI

Začelo se bo spreminjati vaše zaznavanje življenja in celotna perspektiva bo dobila drugačne vrednote. Razmišljali boste o večjih spremembah v karieri ali preselitvi. Možnosti se bodo nakazovale vsaj toliko, da vam bodo burile domišljijo in vas spodbudite k načrtovanju ter želji po izstopu iz območja udobja. Ljubezen vas bo – samske in vezane – pri tem podpirala.

Sašo Švigelj
Andreja Novak