Ezoterika

5 glavnih ovir, da ljudje ne zaživimo svojih poslanstev

Stanka Mlakar - Ananda Devi Kaur
16. 2. 2024, 16.11
Deli članek:

Veliko strank, ki prihajajo k meni, me vpraša: »Kaj je moje poslanstvo?« Se tudi vi kdaj sprašujete o tem? Verjetno je odgovor pritrdilen.

AdobeStock
Včasih se niti ne zavedamo, da svoje poslanstvo že živimo.

Vsi imamo veliko poslanstev in namenov v življenju.

Včasih se niti ne zavedamo, da svoje poslanstvo že živimo, in obratno – kar včasih delamo, mislimo, da je naše poslanstvo, pa mogoče sploh ni. Vendar danes ne želim z vami deliti načinov, kako spoznati svoja poslanstva, ampak delim svoje mnenje, kaj nam preprečuje, da svojih poslanstev ne živimo, in zakaj ne vemo, kaj so naša poslanstva.

Verjamem, da se vse, kar živimo, najprej dogaja skozi naš um in da naše misli vodijo naše življenje. Vse, kar mislimo danes, se v povezavi z Izvorom aktivira in realizira jutri in v naši prihodnosti. (Izvor je zame stoodstotna energija, univerzalno znanje. Lahko jo imenujete Bog, Kreator, Duša. To delim z vami, da boste vedeli, kaj želim s to besedo povedati.) Vse, kar živimo danes, smo si oblikovali s svojim umom in mislimi v preteklosti.

Živimo tako, kot se odločamo na podlagi znanj v našem umu. Znanja so se oblikovala na podlagi vseh misli, ki smo jih prejeli v času svojega bivanja na Zemlji. In na naše življenje vpliva vse, o čemer razmišljamo in sprejemamo odločitve; o sebi, drugih, naravi, sistemih … Pa ni nujno, da je vse v naši glavi tudi dobro. Shranjeno imamo vse znanje, ki smo ga pridobili skozi življenje – tisto, ki prihaja od staršev, pa vse do znanja iz medijev in s »prečudovitega« interneta ter drugih tehnologij, in seveda so tu tudi znanja, ki nam jih pošilja Izvor. Ko naš um nekaj zazna, to shrani v svojo banko spominov in mu ni pomembno, ali smo to sami doživeli ali kje videli, dobili – to je zanj znanje, ki nam daje možnost odločanja. Mi pa se odločimo, kaj bomo uporabili.

In tu je vprašanje za vas: ali ste zadovoljni s svojem življenjem tukaj in zdaj?

Če je odgovor ne, to pomeni, da imate v svojem umu in tako aktiviranih mislih napačne predstave; sprejemate napačne odločitve. Auč. Če pa je odgovor ja, vam čestitam, živite svoje poslanstvo.

Pa se vrnimo k vam, tistim, ki niste zadovoljni s svojim življenjem. Kakšne in katere predstave imate? Katere napačne odločitve ste sprejeli?

V nadaljevanju navajam nekaj svojih mnenj o tem, kaj nas vodi stran od lastnih poslanstev. Ko jih boste prebirali, in če se v njih najdete, razmislite, kako boste iz teh predstav izstopili. Verjemite mi, če se boste odločili za spremembo, se bo vaše življenje spremenilo, seveda na bolje.

Preden pa preidemo k podrobnostim, vam sporočam dobro novico. Ali se zavedate, da ste, ne glede na okoliščine in položaj, v tem trenutku najlepše in najboljše bitje za svoj Izvor ter zanj najboljša verzija sebe? Ker smo mi in Izvor eno, ima le eno željo in nalogo: da bi vsak živel kar najbolje, zato nas vodi v smer naših poslanstev.

Kako bomo vedeli, da skozi um sprejemamo njegova sporočila? Skozi življenje stalno izbiramo in imamo svobodno izbiro; kam, s kom, kako bomo šli naprej. Ko sledimo vodstvu, so naše odločitve prave. Prave odločitve pa so tiste, ki nas vodijo k dejanjem iz brezpogojne ljubezni, se pravi, da si ne lastimo nobenih pravic in odločitve temeljijo na neodvisnem odnosu. Takrat hodimo po poti svojih poslanstev, takrat smo srečni in Izvor je srečen, ker vibriramo z njim. Če ne živimo svojih poslanstev, nas bo Izvor, zaradi dogovora z njim, vedno vodil v smeri, da bi stopili na pot svojega poslanstva. Izvor nam kaže smernice, kako hoditi po pravi poti, in če gremo daleč stran od začrtane poti, nam nameni težje ovire in izzive v življenju. Velikokrat nam ti niso po volji.
Se pravi, slaba novica je, da smo si vse slabo, kar doživljamo v življenju, pripravili sami; dobra novica pa je, da lahko vse spremenimo in stopimo na pravo pot.

Zdaj pa poglejmo, kaj vse »napačnega« smo se naučili, pri čemer je treba sprejeti odločitev, da ne bomo več tako živeli.

dreamstime
Vse, kar živimo, se najprej dogaja skozi naš um in naše misli nato vodijo naše življenje.

1. SVOJIH POSLANSTEV NE MOREMO ŽIVETI, ČE SE NE SPREJEMAMO Z VSEM, KAR SMO

Nehajmo se spraševati v slogu: zakaj nisem dober, zakaj sem nesposoben in podobno. Ne primerjajmo se z drugimi.
Če smo v preteklosti naredili napake in delovali nespametno, še ne pomeni, da v tem trenutku ne moremo tega spremeniti. Sprejmimo se takšne, kot smo, in se odločimo, da bomo delovali drugače. Ko sprejmemo to odločitev, bodimo močni in ji sledimo ter ne popustimo, dokler nam ne preide v navado.

Kot sem že zapisala, Izvor nas bo vedno podprl: ko bomo delovali prav ali ko bomo delovali narobe. Njegove nadaljnje smernice pa nam bodo nakazale, ali gremo po pravi poti. Energije izgubljamo, ko smo na napačni, in jih prejemamo, ko smo na pravi. Želimo biti polni energije, ali ne? Če bomo nezadovoljni s seboj in se obsojali, bo pot do aktiviranja poslanstev težja in z več ovirami. To lahko na koncu privede tudi do težkih posledic, v obliki slabega zdravja ali slabih odnosov.

2. SVOJIH POSLANSTEV NE MOREMO ŽIVETI, ČE DRUGIH NE SPREJMEMO V CELOTI

Takoj ko se z nekom primerjamo, smo v stanju izgubljanja energij in povezave s svojim bistvom. Prej ko ugotovimo, da se igramo s svojimi energijami, ko nekoga ocenjujemo, kritiziramo, preziramo na glas ali v mislih, bolje je za nas. Prav je, da povemo svojo resnico, če se je kdo vmešal v naše osebno življenje. Kadar smo samo opazovalec, pa je ocenjevanje drugih prepovedano. To nas potegne v nizke energije. Izvor nas vodi v smeri, da se osebno spremenimo, in to je takrat naše poslanstvo. Pomembno je, da opravimo to delo. Dokler ne uredimo sebe, ne bomo mogli živeti naprej oziroma drugačnega življenja.

Zato svojih sodelavcev, prijateljev, znancev oziroma predvsem ljudi, ki jih ne poznate, nikoli ne obsojajte. To ni namen naše zavesti, našega znanja, moči misli. Te misli vas popeljejo stran od vašega bistva in poslanstev, ki ste jih namenjeni živeti. Če je obsojanje obojestransko, pa nas bo odneslo še veliko dlje.

3. SVOJIH POSLANSTEV NE MOREMO ŽIVETI, ČE NISMO V ODNOSIH S PRAVIMI LJUDMI

Izvor nas vodi prek naših misli, katere osebe smo z namenom srečali in ali hodimo z njimi po skupni poti poslanstev. Včasih nam pošlje v življenje tudi takšne, ki nam pomagajo, da se spoznamo in spremenimo na bolje. Bolj se izogibamo klicu spremembe, bolj boleča bo preizkušnja. Izvor želi, da smo eno z njim. Če se ozrete v preteklost in pomislite, koliko bolečih izkušenj že imate z ljudmi, vedite, da so imele vse svoj namen, zato bodite hvaležni tudi tistim, ki so vas prizadeli, kajti brez njih ne bi bili danes na tem mestu. Če jim še niste oprostili, to naredite čim prej. Tako boste sprostili pritok dobrih energij.

Ko začutimo, da nam kdo jemlje energijo in ob njem nimamo možnosti rasti, je čas, da zmanjšamo stike z njim in se odpremo tistim, ki bodo k naši rasti pripomogli. Torej ni nič narobe, če prekinete odnos z nekom, s katerim ste se družili leta in leta, bili »kot rit in srajca«, a vaju zdaj pač nič več ne povezuje. Namen v tem odnosu je bil predan. Dovolite sebi in tej osebi, da rasteta še naprej.

4. SVOJIH POSLANSTEV NE MOREMO ŽIVETI, ČE SEBE IN DRUGIH NE VIDIMO REALNO

Ko sebe ali druge precenjujemo ali podcenjujemo, ne moremo živeti svojih poslanstev. Ko misliš, da si v nečem res dober ali najboljši, pa v resnici ni tako, bodo energije delovale z nasveti, ki te bodo hoteli postaviti na realna tla. Želele bodo uničiti tvoje »sanjarije«. Naše poslanstvo je v tistem trenutku, da spoznamo, kdo in kaj resnično smo.

Tudi če nekoga precenjujemo, na primer, ko smo zaljubljeni, ali pa osebo zelo cenimo in mislimo, da je vredna več od nas, po navadi ne vidimo njegovih slabih lastnosti in živimo v iluziji. Dostikrat se tako oddaljimo od svojega poslanstva, ker so naše misli usmerjene stran od našega bistva in namena. Takrat ima Izvor spet nalogo, da nas ozavesti in zaslišimo njegove smernice.
Včasih pa ne sledimo pravi osebi ali mislimo, da smo boljši, kot smo v resnici. To se dogaja takrat, ko stagniramo, ko se nič ne premakne, preprosto vse stoji. Čutimo, da potrebujemo spremembo, a je ne uvedemo. No, dobro bi bilo, da jo. Opustimo navezanost in zaživimo spremembo.

Dostikrat nam energije v življenje pošljejo ljudi, ki nas znajo spodbuditi k začetku, nas ozavestijo, potem pa je čas, da gremo samostojno naprej, naredimo svoje korake, po svoji poti, in postanemo to, kar je naš namen.

AdobeStock
Živimo tako, kot se odločamo na podlagi znanj, ki so že v našem umu.

5. SVOJIH POSLANSTEV NE MOREMO ŽIVETI, ČE NAŠE ŽELJE NISO REALNE

Če naše želje ne vključujejo namere, da bomo to tudi resnično imeli in v skladu s tem delovali, nas pravzaprav vodijo stran od pravega poslanstva. Kajti ko željo predamo Izvoru, nas ta začne voditi v smeri uresničevanja, in takrat moramo stopiti v akcijo ter nekaj tudi narediti; če pa ni akcije, nas bo Izvor vodil, a njegovemu vodstvu ne bomo sledili, temveč le upali na uresničitev, pri čemer bomo postali od želje odvisni. Menimo, da bomo, če tega ne bomo dobili, povsem nesrečni. Resnično bomo nesrečni, če ne bomo pripravljeni nič narediti; v tem primeru je bolje, da tej želji ne pripišemo prevelike vrednosti in pomembnosti. Sploh pa si ne želite nečesa, za kar je zelo malo verjetno, da se zgodi.

Ko pa si želimo, da se nekaj ne bi zgodilo, je treba to željo predati – sprejeti brezpogojno ljubezen in prepustiti, da se zadeva uredi sama po sebi. Pošiljajmo ljubezen in hvaležnost za ugodno rešitev in se z njo ne ukvarjajmo več. Sicer je velika verjetnost, da se bo zgodilo prav to, česar si ne želimo.

V LEPŠE ŽIVLJENJE  

To so osnovne točke in lahko bi jih še nekaj dodala. Če ste se v kateremkoli opisu prepoznali, je čas za odločitev, ali boste spremenili svoje misli in oblikovali novo navado. Začnite nadzirati svoje misli, in ko vas odpeljejo stran od sebe in čutite, da niste srečni, poskušajte to spremeniti ter najti misel, ki bo to, ki se vam v glavi dogaja, zamenjala in sprožila spremembo v dobro.
Če želite spoznati in živeti svoja poslanstva, je pomembno, da sprejmete sebe in druge z vsemi napakami, in bodite v odnosih, ki vas bogatijo. Z zavestjo smo veliko pridobili, zato naj bodo v njej tiste informacije, ki delujejo za nas. Prenehajmo izgubljati energijo s tem, da se bojujemo sami s sabo. Veste, kdaj se bojujete sami s sabo? Kadar se sprašujete: Zakaj pa se meni to dogaja? Zakaj spet jaz? Zakaj pa je njemu ali njej vedno lepše? In kadar se osredotočate na svoje pomanjkljivosti in napake, z nezadovoljstvom, godrnjanjem in kritiziranjem, ter se smilite sami sebi. Posledično ste odsotni.

Verjemite mi, ko boste nadzirali in trenirali svoje misli ter jih usmerjali v tisto, kar vas veseli, se bo vaše življenje obrnilo na bolje. Vse bolj boste zaznavali Izvor, spoznavali, kaj želi, in mu lažje sledili.

Začnite že danes. Bodite hvaležni, da ste na poti, da iz svojih misli in odločitev odstranite vse, kar vas ovira na poti poslanstva. Vsak korak, ki ga boste naredili, naj bo z namenom, da se veselite vsega, kar vam je v tem življenju namenjeno. Verjamem, da nam je vsem namenjeno živeti lepo in polno življenje.