Pikapolonice

Niso le prinašalke sreče, ampak tudi sporočil!

Neja Kralj, Rose Putnam
5. 6. 2023, 14.06
Posodobljeno: 5. 6. 2023, 14.06
Deli članek:

Prelepe predstavnice kraljestva žuželk so v Sloveniji redno prisotne, sicer pa jih poznajo malodane po vsem svetu.

AdobeStock
Pikapolonica ns poučuje, da smo vedno zaščiteni in da vedno obstajajo možnost za srečo, če jo le prepoznamo in sprejmemo.

V vseh kulturah se verjame, da pikapolonice prinašajo srečo, blaginjo in zaščito. Veljajo za simbol preobrazbe in obnovitve ter opominjajo na čudeže življenja.
V nekaterih duhovnih prepričanjih pojavljanje pikapolonice razumejo tudi kot znak, da je treba preseči težave ali negativne misli ter se osredotočiti na pozitivnost.
Sanje o pikapolonici pa predstavljajo obnovo, rast, harmonijo in srečo v življenju. Pikapolonice v sanjah lahko simbolizirajo tudi vašo notranjo moč, zaščito pred negativnostjo ali potrebo po sprejetju sprememb.

MORDA NISTE VEDELI ...
Čeprav se zdi, da o pikapolonicah vemo skorajda vse, si upamo trditi, da boste iz odgovorov na najpogosteje zastavljena vprašanja, ki smo jih zbrali, o njih tudi vi izvedeli kaj novega.

Ali so pikapolonice res prinašalke sreče?
Pikapolonice s svojim živo rdečim hrbtom in črnimi pikami resonirajo z energijo korenske oziroma prve čakre, ki je povezana z energijo fizičnega okolja, torej s tem, kako varne se počutite v svojem okolju, v domačih zadevah, ob vprašanjih, povezanih z zdravjem, finančno varnostjo in varnostjo v razmerju.
Če korenska čakra ni v ravnovesju ali se v njej kopiči stres, pikapolonica ne bo želela biti v bližini te energije, če je korenska čakra uravnotežena, živahna in vsebuje pozitivno energijo, pa bo pikapolonico pritegnila. Ljudje z zdravimi rdečimi čakrami verjetno opažajo, da se pikapolonice v njihovem okolju pojavljajo ves čas.
Glede na zakone energije in privlačnosti, bodo tisti z zdravo in živahno korensko čakro v svoje življenje pritegnili stvari, ki odmevajo v tej isti vibraciji. Če je korenska čakra programirana s finančnim obiljem in dobrim zdravjem, se bo to pokazalo v njihovi realnosti.
Pikapolonice so torej prinašalke sreče oziroma tiste, ki potrdijo, da smo odprti za energije sreče.

Kakšen je duhovni pomen pikapolonice?
Pikapolonice vzbujajo otroško zanimanje, saj spominjajo na dolge poletne dni, polne smeha in iger. Duhovno pikapolonica vse to pooseblja.
Energija pikapolonice vas spodbuja, da se povežete z notranjim otrokom, njegovim navdušenjem in nedolžnostjo. To je zelo zdravilna vibracija, ki lahko prebije veliko blokad v korenski čakri.
Če nenehno opažate pikapolonice v obdobju, kot doživljate velik stres, je to verjetno duhovno povabilo, da se odklopite od stresa in vase vnesete visokovibracijsko energijo, podobno otroški.
Pomembno je, da se vprašate, kdaj ste nazadnje počeli kaj zabavnega, ne zaradi finančne koristi ali zaradi koga drugega. Morda je čas, da nekaj storite samo zato, ker je zabavno.
To je lahko denimo vpis na plesni tečaj, umetniški projekt, obisk glasbene predstave ali potovanje v eksotične kraje. Poskusite izstopiti iz običajnih dejavnosti, da se sprostite, in izkusite nekaj novega.
Pikapolonice so opomnik, da če si dovolite izkoristiti svojo igrivost, ustvarjalnost in navdušenje, lahko začnete razumeti svoj pristni jaz in se povežete s svojo intuicijo.

Kaj pomeni, če pikapolonica pristane na vas?
Če opazite, da zadnje čase privlačite pikapolonice, je to znak, da je v vaših odnosih več harmonije in sodelovanja ter da ste prijaznega in velikodušnega duha. Trenutno posedujete magnetizem, ki vleče energijo k vam tudi na ravni medčloveških odnosov.
To je odličen čas za grajenje novih odnosov, iskanje nove ljubezni ali oblikovanje novih partnerstev. Vendar je to tudi čas, ko morate biti previdni v stiku z ljudmi, ki poskušajo izkoristiti vašo visoko raven energije. Kdor ima v sebi več svetlobe, privablja tudi škodljivce, kot plamen sveče privlači vešče.

Kaj pomeni najti mrtvo pikapolonico?
Tak dogodek vas vabi, da se vprašate, ali morda vztrajate pri vidikih svoje preteklosti, ki vam preprečujejo napredek. Vztrajanje v miselnosti, da so »stvari dobre takšne, kakršne so vedno bile«, vam preprečuje, da bi živeli v sedanjem trenutku. Če ste obtičali v preteklosti, se tok manifestacije v vašem življenju popolnoma ustavi in občutite, da ste nazadovali.
Videti mrtvo pikapolonico je znak, da je treba storiti korak naprej ter odpustiti sebi in drugim, da lahko začnete ustvarjati nove spomine glede na sedanjost.
Mrtva pikapolonica je lahko tudi znak, da ste izgubili stik z notranjim otrokom in stvari v svojem življenju jemljete preresno. Je opomnik, da je v redu živeti življenje, v katerem uživate, s strastjo in ustvarjalnostjo. Čeprav je delo pogosto težko, ne bi smelo biti vedno tako. Odnosi naj ne bodo tako stresni, da bi večino časa občutili žalost.
Morda je čas, da zamenjate poklic in oblikujete nov življenjski slog, ki omogoča več ustvarjalnosti, strasti in zabave. Morda bodo potrebne le majhne prilagoditve vašega življenjskega sloga, na primer več skrbi zase ali časa za stvari, ki jih imate radi.