Andreja Novak

Kaj zvezde in planeti junija prinašajo posameznim nebesnim znakom?

Andreja Novak, astrologinja
2. 6. 2023, 12.24
Posodobljeno: 3. 6. 2023, 13.38
Deli članek:

Obetajo se zanimivi dnevi, ki vas bodo v prvi polovici junija vodili v konkretno delo in lahko tudi v pretiravanje v njem, saj vas bodo zvezde močno podpirale v vsem tistem, kar si res želite.

Osebni arhiv
Astrologinja Andreja Novak.

Pazite pa, da ne boste pretirano zapravljali in želeli vse uresničiti naenkrat. O vsem najprej dobro razmislite, potem pa se lotite vsega korak za korakom.
Polna luna v začetku meseca, 4. 6., vas bo odprla za izobraževanja ali/in dogodivščine in zaželeli si boste sprememb. Ker pa je 18. 6. mlaj v znamenju dvojčkov, boste morda morali ponovno o vsem razmisliti ter se odločiti na podlagi izkušenj in želja, ne pa na podlagi predlogov drugih ljudi. Tudi Merkur, ki pride 11. 6. v znamenje dvojčkov, vas bo pri tem podpiral. Konec junija, 27. 6., ko pride v znamenje raka, pa se boste lažje usmerili v družinsko življenje ter začeli razmišljati o čisto konkretnih idejah in načinu komunikacije, ki jo imate doma.
Venera, vladarica ljubezni, vas bo s prehodom v znamenje leva, 5. 6., podprla v čisto osebnem čutenju ljubezni in osebnega strastnega magnetizma, ki vam bo lahko že prvi dan povzročil težave. Ker je tudi Mars v znamenju leva, pričakujte flirtanje, iskrice strasti in vse dogajanje v dvojini, kar vam bo podprlo samozavest.
Konec meseca se planet Saturn, ki je v znamenju rib, obrne retrogradno in se začne proces notranjega urejevanja intuicije in intimnega povezovanja z naravo, kar vam bo pomagalo pozdraviti notranje rane iz otroštva.
Tudi drugi planet karme, Pluton, je v retrogradnem gibanju in 11. 6. pride nazaj v znamenje kozoroga ter vas podpre v čisto konkretnem zaključevanju prenove lastnih temeljev.
Zdaj pa od splošne napovedi k posameznim znamenjem.

AdobeStock
Zodiak

OVEN
Odlično počutje v prvi polovici meseca vas bo vodilo v dobre odnose, v katerih pa boste želeli nadvlado nad drugimi, tudi če ne boste imeli potrebnega znanja in moči, da dobro organizirate vse. Če boste pretrmasto vztrajali pri tem, se lahko zgodi, da boste morali marsikaj še enkrat začeti, saj si lahko sodelujoči hitro premislijo in se odmaknejo od vaše avtokratske vladavine. Pazljivo.

BIK
Pri nasprotnem spolu boste dosegali odlične rezultate, saj vas bo pri njih podprla vaša Venera, ki bo prešla v znamenje leva, in zasijali boste v ponosu ter samozavesti. Imeli boste dober magnetni privlak in samski se boste morali braniti priložnosti, če želite ostati samski. Optimizem vas bo vodili v odlične priložnosti in darila življenja bodo dokaz, da ste na dobri poti.

DVOJČKA
Odlično obdobje, ko boste sproščeni in samozavestni ter boste s komunikacijo osvojili vse okoli sebe. Besede bodo vaše orodje, ne naredite pa jih za orožje, saj je bolje, če se naučite sodelovati in ne več bojevati. Ni vam več treba napadati okolja, ki vas podpira. Začnite dvigovati vzdušje s predlogi, aktivnostmi in vsem, kar želite videti v svojem življenju.

RAK
Dinamični boste in pripravljeni na dogodivščine ter potovanja. Med sodelovanjem boste prišli do najzanimivejših idej, ki vas bodo vodile v spremembe, o katerih prej niti razmišljali niste. Pustite se presenetiti življenju, da vam pokaže nov način delovanja, kjer se ne znajdete najbolje. Konec meseca se boste sprostili in z besedami marsikoga motivirali.

LEV
Premagali boste nekatere ovire in z življenjem sodelovali na polno, še posebej pri uveljavljanju časa za svoje osebno življenje. Uporniški boste in prav godilo vam bo, ko boste delali po svoje. Nekateri bližnji bodo našli novo strategijo, da vas vodijo po svoje, delovala pa bo, dokler je ne boste spregledali. Takrat ne boste varčevali z besedami in jezo.

DEVICA
Po delovnem prvem tednu se boste končno sprostili in si začeli zamišljati drugačno življenje. Ne boste namreč zadovoljni s svojim tempom in delom, ki si ga sicer lahko sami organizirate, a ga je občutno preveč. Iskali boste rešitve, ki pa bodo povezane z drugimi. Pogovarjajte se z vsemi, ki so kakorkoli povezani z vami in delom, ter si dovolite sprejeti njihove genialne ideje.

TEHTNICA
Zajela vas bosta odlično počutje in sproščenost in ne boste se mogli izogniti iskricam strasti. Morda se bo obudila stara simpatija ali vzbudil karmični odnos, ki bo v vas sprožil moč v ljubezni, in preostali načrti bodo morali počakati. Optimistični boste in uporniški. Ne boste poslušali okolice, ki bo na vse gledala trezneje. Konec meseca boste občutljivi, a srečni.

ŠKORPIJON
Precej boste zaposleni, saj bo življenje pokazalo še zadnja bremena, ki jih morate resnično odložiti. Zato ne bežite pred odgovornostjo, temveč se samo posvetite sprotnemu reševanju vsega, kar pride pred vas. Imeli boste moč, da izkoreninite nekatere slabe navade ali se osvobodite težjih bremen, ki so vam ležala na srcu. Zato ne lenarite, temveč bodite v vsem dejavni.

STRELEC
V sebi boste čutili dramatične spremembe, saj se bo vse bolj čutil majski prehod vašega vladarja Jupitra v znamenje bika. Čutili boste potrebo po počitku, dobri hrani in predvsem po počasnem dogajanju. Nikamor se vam ne bo mudilo, kar bo bližnje verjetno precej obremenilo, saj so bili navajeni, da ste vi vse pravočasno uredili in se aktivirali pred njimi.

KOZOROG
Precej stvari se bo nabralo, a tega ne boste takoj opazili. Zato boste mogoče prvih štirinajst dni brezskrbno načrtovali počitnice in iskali različne možnosti za prosti čas. Vendar se bo zgodilo, da boste morali tik pred zdajci poskrbeti še za tisoč stvari v službi in doma, tako da boste pretiravali v hitenju in stresu. Umirite se in se povsem drugače lotite vsega, da ne pregorite.

VODNAR
Polno idej in neizrečenih besed vam bo polnilo glavo in morebiti zaradi tega ne boste mogli spati. Pomembna bo komunikacija, tako kot tudi zavedanje, da je to obojestransko sodelovanje in ne samo izražanje svojih pričakovanj, ki jih morajo drugi izpolniti. Zato se boste v službi mogoče znašli v središču nesoglasij, zaradi katerih ne boste mogli na dopust.

RIBI
Komunikativni boste in iskali najboljše rešitve predvsem zase. Zato bodo domači morebiti malo v zadregi, ko bodo morali poskrbeti zase tudi v stvareh, ki ste jih vi prej samodejno opravili. Pozabili boste namreč na bonton in na vse neizrečene dogovore. Želeli boste, da se vse ureja bolj sproti in da imate pravico do sprememb, ki vas podpirajo.