Aktualno

Preverite, kaj vse prinaša junijska polna luna v strelcu

Tanaaz
3. 6. 2023, 14.00
Deli članek:

Komaj smo vstopili v nov mesec, pa nas bo jutri, 4. junija, že obiskala polna luna. In tokratna luna ni povsem običajna: saj nosi dva obraza, čeprav ne sveti v znamenju dvojčkov, temveč strelca.

AdobeStock
Junijska polna luna je znana kot jagodna luna.

Če jutrišnjo polno luno pogledamo z ene strani, se zdi, da ima lahkotnost, igrivo naravo in je polna veselja. Kot da vsebuje vibracijo, ki želi, da gremo, potujemo, raziskujemo in iščemo.
Z druge strani pa polna luna pokaže nekaj globljega – bolj skrivnostno lastnost, ki od nas zahteva, da se poglobimo vase in morda celo ponovno razmislimo o nekaterih temeljnih vrednotah, po katerih si oblikujemo življenje.
Zdi se, kot da bi se s to polno luno lahko igrali vlečenja vrvi. Po eni strani morda čutimo potrebo, da se posvetimo svojim obveznostim in urniku, po drugi pa čutimo potrebo, da najdemo svojo svobodo in malo bolj uživamo v življenju. Morda čutimo željo, da bi se premaknili iz vsakdanjega v magijo.

KLJUČNO JE RAVNOVESJE
Ta polna luna je prva po mrkih in med njenim doživljanjem boste verjetno ugotovili, da se bodo vplivi nedavnih mrkov hitro ublažili. Pravzaprav se ta polna luna zdi kot popolna energija, ki nas popelje v tok našega življenja. Ponuja ravno pravo mero ravnovesja in stabilnosti, pomešane z igro, pustolovščino in zabavo.
Energijo te polne lune lahko izkoristite tako, da si vzamete čas za svoje obveznosti, pa tudi čas za počitek in igro. Sami boste najbolje vedeli, česa v življenju trenutno potrebujete več.
Če ste odlašali ali ste bili leni, morda potrebujete več strukture in časa, da se posvetite svojim prednostnim nalogam. Če ste trdo delali in se počutite izgoreli, morda potrebujete več časa za igro in počitek. Morda potrebujete malo obojega! Tu bo ključno ravnovesje.

POMEN PUŠČICE
Strelec je predstavljen s puščico lokostrelca. Puščica je izstreljena z veliko natančnostjo, a ko zapusti lok, bodo mnogi dejavniki vplivali na to, kje bo pristala – morda v sredini tarče, morda jo bo celo zgrešila.
Ko se okoli vas vrti polna luna v znamenju strelca, je to dobra priložnost, da razmislite, kam usmerjate puščico. Ali merite v smer, ki je koristna za vas? Ali svojo energijo vlagate tja, kjer je res potrebna?
Uporabite vibracije te polne lune, da jasno ugotovite, kam želite usmeriti puščico. Morda ponovno ocenite, da je bolje, da svoj čas in energijo porabite v drugi smeri. To je dobra priložnost, da izboljšate smer, v katero vlagate svojo energijo.
Če pogledamo v ozvezdje strelca in potegnemo črto tja, kamor meri naš lokostrelec s puščico, pristanemo pri zvezdi Antares. Antares je ena najbolj svetlih zvezd na našem nočnem nebu in je znana kot srce škorpijona. Antares naj bi bil počivališče duš na poti v onostranstvo. Na tem počivališču se duše spomnijo svojega božanskega načrta, kako zelo so ljubljene in da nikoli niso bile zares same. Antares je prav tako povezan s strastjo in delom iz čistega srca.
Tukaj želi naš lokostrelec dati svoj pečat. Opominja nas, da bi se morali bolj osredotočiti na zaupanje v božanski načrt, se spomniti, da smo ljubezen in da se bomo vrnili k ljubezni ter da so okoli nas božanske duhovne sile, ki nas vedno podpirajo.

AKTIVNA JUNO
Asteroid Juno, ki je bil sprva obravnavan kot planet, je dobil ime po mitološki najvišji rimski boginji in je prav pod to polno luno polno aktiven. Juno je znana kot »dobra žena«, vendar je njena simbolika veliko globlja od tega: predstavlja neodvisni duh, ki ga moramo najti v naših odnosih.
Včasih lahko v naših odnosih izgubimo predstavo o tem, kdo smo, ali pa postanemo opora partnerjevim sanjam in željam, medtem ko ignoriramo svoje. Včasih so premiki in spremembe, ki jih naredimo, tako subtilni v naših odnosih, da se niti ne zavedamo, da izgubljamo pogled nase.
Juno prihaja kot močan opomin, da najdemo svojo neodvisnost, čeprav smo morda v partnerstvu.
Energija, ki jo ponuja Juno, je subtilna. Ne gre za očitno dinamiko, zaradi katere je razmerje strupeno, ampak želi, da smo pozorni na zelo subtilne nianse vsakdanjega življenja.
Juno želi, da podpiramo naše partnerje tako, da podpiramo sebe, da smo najboljša različica sebe. Preverite, ali lahko nadaljujete uresničevanje svojih sanj in ciljev ne glede na to, kje je vaš partner.
Polna luna v znamenju strelca nam torej ponuja veliko različnih energij, s katerimi lahko delamo, vendar nobena od njih ni vsiljiva. Uskladite se s tem, kar odmeva, in pustite ostalo.