Znanje Josha Siegla

Sodobna numerologija: mogočno orodje za samopomoč

Maressa Brown
11. 5. 2023, 17.56
Posodobljeno: 12. 5. 2023, 08.54
Deli članek:

Se vam zdi, da vam številka štiri vedno prinese srečo, ali pa opažate, da se vsepovsod ponavlja številka ena?

AdobeStock
Filozofija numerologije pravi, da vse stvari, vključno s človeškimi bitji, nosijo edinstveno vibracijo.

Kakorkoli že, težko je zanikati, da se nam pojavljanje numeričnih vzorcev zdi mistično. Preučevanje tega pojava je numerologija.
»Numerologija je starodavna mistična veda, ki številom pripisuje globlji pomen,« pojasnjuje Josh Siegel, mojster numerologije, velik teoretik in skoraj tri desetletja tudi praktik, ter dodaja: »Njena filozofija pravi, da vse stvari, vključno s človeškimi bitji, nosijo edinstveno vibracijo. Sodobna numerologija je lahko močno in mogočno orodje za samopomoč, ki zagotavlja vpogled in smer.«
»Na primer, svoje ime in datum rojstva lahko strnete v številčno kodo, ki bo identificirala edinstvene značilnosti in celo življenjske lekcije,« pravi Siegel. In to je le ena tehnika pri raziskovanju lastnih pomembnih številk.
Siegel podrobneje obravnava osnove numerologije in različne vrste števil, ki lahko ponudijo dragocene podatke, ter razkriva moč in pomen posameznega števila.

IZVOR NUMEROLOGIJE
Numerologija je zakoreninjena v filozofijah, ki segajo tisoče let nazaj, v starodavni Egipt, Sumerijo in Indijo. Števila so se takrat univerzalno uporabljala za opisovanje božanskih sil v naravi.
Toda okoli leta 2500 pred našim štetjem je grški filozof in zgodnji matematik Pitagora – po njem se imenuje Pitagorov izrek, ki ste se ga naučili pri pouku matematike – učil, da vse stvari vibrirajo glede na svoje število in celo planeti resonirajo s svojo frekvenco. »Pitagora naj bi se svetega znanja naučil na svojem potovanju v Egipt, in čeprav je njegovo življenje postalo nekakšna legenda, mu tradicija pripisuje očetovstvo nekaj najzgodnejšim naprednim znanjem matematike in geometrije ter mu pripisuje celo zasluge za razvoj zahodne glasbe,« pravi Siegel.

ŠTEVILO ŽIVLJENJSKE POTI
Eden od načinov, kako lahko začnete uporabljati numerologijo, je določitev številke vaše življenjske poti, ki vam lahko da občutek, na kaj se osredotočati v tem življenju. »Pravzaprav pomeni izziv, s katerim ste se rodili. Razkrivajo ga lastnosti, povezane s številom,« pojasnjuje Siegel.
Na primer, če je vaša številka življenjske poti osem, se morda borite z lastno vrednostjo ali opolnomočenjem, vendar se počutite prisiljeni biti popolni šef v svoji karieri, se potegovati za vodilne položaje ali ustanoviti lastno podjetje. »Sčasoma se lahko življenjska pot 8 nauči premagati svoje lekcije in uteleša moč, ki je del te številke poti,« pojasnjuje Siegel.
Z drugimi besedami, tukaj smo, da razmislimo o kvalitetah svojega števila življenjske poti in jih vtkemo v svoje delo ter si prizadevamo manifestirati njihove višje kvalitete v vsakdanjem življenju. »Skratka, numerologija je lahko pomemben sestavni del naše rasti, zato število življenjske poti lahko poimenujemo število naravne sposobnosti,« pravi Siegel.

IZRAČUN
Kako ugotoviti številko svoje življenjske poti? Primer: ima vam je Marija Novak, rojeni ste 11. 3. 1970.
Da bi izračunali numerološko število imena in datuma rojstva, moramo najprej pretvoriti vsako črko imena v ustrezno število, ki ga določa numerološki sistem.
Tabela številk za pretvorbo črk v numerološki sistem:
1 = A, J, S, Š
2 = B, K, T
3 = C, Č, L, U
4 = D, M, V
5 = E, N, W
6 = F, O, X
7 = G, P, Y
8 = H, Q, Z, Ž
9 = I, R
Zdaj lahko pretvorimo vsako črko imena:
M A R I J A N O V A K – 4 1 9 9 1 5 5 6 4 1 2
Nato seštejemo vsa števila in zmanjšamo na enomestno število tako, da ponavljamo proces seštevanja, dokler ne dobimo števila med 1 in 9 ali pa 11, 22 ali 33, ki so tako imenovana »mojstrska števila« in se jih ne zmanjšuje na enomestno število.
4 + 1 + 9 + 9 + 1 + 5 + 5 + 6 + 4 + 1 + 2 = 51
5 + 1 = 6
Torej je vaše numerološko število 6.

Na enak način seštejete številke v datumu rojstva in nato obe števili skupaj – po enakem principu, da pridete do enomestnega števila, in končni seštevek je število življenjske poti.


POMEN ŠTEVIL
Preverite, kaj posamezno število življenjske poti pomeni in predvsem kako ga lahko izkoristite. Seveda smo povzeli vedenja numerološkega zaupanja vrednega Josha Siegla.

Število 1
»Številka ena je povezana s tistimi, ki vodijo in ustvarjajo svojo lastno pot,« ugotavlja Siegel. Ljudje, ki imajo to številko kot številko življenjske poti ali naravne sposobnosti, naj bi bili pionirji v nasprotju s splošno mislečimi oziroma površinskimi ljudmi. »Lahko razvijejo samozavest z neodvisnim in odločnim ukrepanjem ter vztrajnim razvijanjem svojih edinstvenih lastnosti,« pravi Siegel.
Ključna beseda: izvirnost

Število 2
»Številka dve predstavlja zelo intuitivne tipe osebnosti, ki lahko učinkovito gradijo mostove,« pojasnjuje Siegel. »Običajno lahko berejo ljudi kot odprto knjigo in so nadarjeni v prepoznavanju, kako pri drugih ljudeh doseči tisto, kar si želijo, oziroma od njih dobiti želeno. Morda imajo vpoglede in razodetja o življenju, ki jih lahko delijo z drugimi, da bi jih navdihnili. Morali pa bi se naučiti drugim postavljati meje in se naučiti reči ne.«
Ključna beseda: ravnovesje

Število 3
V astrologiji je tretja hiša namenjena komunikaciji in v numerologiji je zadeva podobna. »Število tri predstavlja vse oblike ustvarjalnega izražanja in mnogi, ki nosijo to število, so naravno nadarjeni komunikatorji,« pojasnjuje Siegel. »Ta številka človeka pogosto obdari s prijaznostjo, šarmom in karizmo. Število 3 v sebi nosi tudi zdravljenje skozi pisanje in javno nastopanje.« Trojke bi se morale naučiti odkrito in pošteno izražati in ukiniti zatiranje neprijetnih čustev.
Ključna beseda: pristnost

Število 4
Pragmatičen, razumen, organiziran? Potem je morda štiri številka vaše naravne sposobnosti. »Številka štiri je praktičen graditelj, ki stvari sestavi in naredi,« pojasnjuje Siegel. »Štirice so reševalci logističnih problemov, saj imajo analitičen um, ki je pripravljen na strategijo in sestavljanje načrta.« Za štirice je pomembno, da ne pretiravajo z delom in se ne izpostavljajo stresu. Prav tako se jim toplo odsvetuje, da bi čustva pometali pod preprogo.
Ključna beseda: stabilnost

Število 5
Če ste pustolovski in spontani ter radi tvegate, bi lahko bili petica. »Število pet v sebi nosi najsvobodnejši duh vseh števil,« pravi Siegel. »Petice obožujejo potovanja in so običajno nemirni. So močni komunikatorji, ki običajno blestijo pri prodaji, trženju in uveljavljanju blagovnih znamk. Skrbi jih le, da bodo ujeti, kar lahko zaplete odnose in povzroči visoko stopnjo fluktuacije v karieri,« pojasnjuje Siegel.« Pri svojem delu bi morali imeti dovolj tveganja in vznemirjenja, da ne bi krivili drugih, da jih utesnjujejo.
Ključna beseda: svoboda

Število 6
Tako kot šesta hiša v astrologiji, ki ji vlada službeno usmerjena in superkomunikativna devica, se število šest nahaja v kartah tako umetnikov kot tistih v rednih službah. »Umetniški tipi se lahko ukvarjajo z oblikovanjem, lepoto, likovno umetnostjo, estetiko, glasbo in podobnim. Vrste storitev lahko delujejo v terapevtskih kanalih, na socialnem področju, v modalitetah zdravljenja, pomoči skupnosti in podobno, razloži Siegel. Šestice razvijejo globoko in predano obliko ljubezni, drugim dajejo sebe in brezpogojno ljubijo svoje partnerje in družino.
»Kljub temu se lahko ljudje, ki nosijo šestico, borijo s samosprejemanjem in jim je težko sprejeti ljubezen od drugih. Lahko tudi sami sebe presojajo veliko prestrogo. Morali bi se naučiti ljubiti sebe na enak način kot druge in se zavedati, da so povsem dobri taki, kot so,« še opozarja Siegel.
Ključna beseda: sprejemanje

Število 7
Število sedem vlada znanju in resnici. To je skrivnostno število, ki spodbuja globoko radovednost in razvoj naravne inteligence v visoke specializacije, med sedmicami pogosto najdemo učitelje, trenerje in svetovalce. Število sedem lahko prinese delček briljantnega, »piflarskega« uma s smislom za raziskovanje. Vendar se sedmice delijo v dva pola: nekateri so skeptiki, drugi pa se predajajo duhovnosti, vsi pa težko zaupajo drugim, če so v preteklosti doživeli kakršnokoli izdajo. »Dobro bi bilo, če bi sedmice ljudem dovolile, da si postopoma pridobijo njihovo zaupanje,« svetuje Siegel.
Ključna beseda: resnica

Število 8
»Število osem predstavlja ambicioznost, zagon in potrebo po dosežkih na materialnem področju,« ugotavlja Siegel. »Zdi se, da tisti, ki nosijo to številko, privlačijo tako oblastne položaje kot višje plače. Imajo poslovno bistrost in so naravni menedžerji ali direktorji. Mnogi imajo zelo intenziven odnos do ljubezni in sovraštva ter do denarja in moči. Na njihovem potovanju gre za izkoriščanje vsega, kar jih resnično motivira, in doseganje notranje vrednosti. »Pomembno je, da ne delajo zaradi statusa, ampak tudi zaradi užitka,« pravi Siegel.
Ključna beseda: opolnomočenje

Število 9
Številka devet je zadnja enomestna številka in predstavlja zaključek. »Modrost, razumevanje in sočutje so značilnosti ljudi, ki poosebljajo število devet. Vedno slišijo klic šibkejših, so humanitarci in tisti z najmočnejšo družbeno zavestjo. Mnogi delajo dobrodelno,« pravi Siegel.
Devetke morajo paziti, da jih ne izčrpajo ljudje v stiski – energetski vampirji, če hočete – in vaditi zdravo nenavezanost. Morda so poklicani, da opustijo določene navezanosti v življenju, da ostanejo na poti človeštva.
Ključna beseda: predaja