Aktualno

Ob polnoči vstopimo v kitajsko novo leto: to zajec prinaša 12 znamenjem!

Paul Smith, Neja kralj
21. 1. 2023, 13.17
Deli članek:

Zajčevo leto se začne to nedeljo, 22. januarja, s prvim mlajem po zimskem solsticiju in konča 9. februarja 2024, ko bomo prešli v zmajevo leto.

Dreamstime
Srečno novo leto vam želi vodni črni zajec!

V kitajski mitologiji zajec simbolizira potrpežljivost in srečo, kar naj bi pomenilo, da bo leto vodnega črnega zajca prineslo tisto, kar nam je v letu 2022 manjkalo: mir in uspeh.
Vpliv zajca bo umiril preveč impulzivne ali tiste z glavo v oblakih. Zato boste, če dvakrat premislite, preden ukrepate, uspešno izpolnili vse svoje načrte.
To je dobro leto za vsa horoskopska znamenja in izjemno srečno leto za večino. Vsa znamenja bodo uspešna v ljubezni, večini bo uspelo stopiti na višjo raven kariere, tudi zdravju dobro kaže, saj se nobenemu znamenju na poti ne obetajo resne težave.
Splošno gledano bo zajčevo leto prineslo manj jeze in več sproščenosti, v obdobju vodnega zajca pa tudi denar večinoma prihaja z manj truda kot sicer.
Mnoga znamenja bodo imela mirno leto in bodo sprejemala najboljše odločitve.
Zajec je četrto živalsko znamenje v kitajskem zodiakalnem ciklu. Dvanajst zodiakalnih živali gre po vrstnem redu: podgana, vol, tiger, zajec, zmaj, kača, konj, koza, opica, petelin, pes in prašič. Vsako leto ima živalsko znamenje glede na 12-letni cikel.
In kaj so kitajski astrologi za vaše živalsko znamenje napovedali v zajčevem letu?

PODGANA
Rojeni v letih: 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020
Leto vodnega zajca 2023 bo okrepilo vitalnost rojenih v znamenju podgane. Njihov družbeni status se bo dvignil, poklicno življenje pa jim bo prineslo številna zadovoljstva.
Verjetno bodo napredovali po hierarhični lestvici v službi ali celo zamenjali službo in tako zaslužili veliko več denarja.
Denar in finance
Leto zajca je leto blaginje, ki bo podprlo vsako dejavnost ali gibanje v karieri podgane. Čeprav to ni nekaj značilnega za to znamenje, bi lahko podgana v tem letu tvegala, kar bi lahko vodilo do finančnih dobičkov iz nepričakovanih virov. Proti koncu leta pa se morajo podgane izogibati kakršnimkoli špekulacijam. Ta čas morajo izkoristiti za varčevanje denarja in obvladovanje želje po zapravljanju.
Ljubezen
Zajec naj bi vam bil naklonjen, še posebej v začetku leta 2023. Če ste poročeni, bo vzdušje v paru ljubeče in spokojno, partner pa bo naredil vse, da vas vidi srečne.
Če ste samski, boste potrebovali strast, sanjali boste o veliki ljubezni. Vendar boste morali biti potrpežljivi. Zdi se, da vas šele konec leta 2023 ali v začetku leta 2024 čaka zanimivo srečanje.
V letu 2023 je podgana najbolj kompatibilna z zmajem in opico, najmanj pa s konjem.
Zdravje
V letu 2023 boste na splošno odličnega zdravja, malce več pozornosti namenite le zdravi prehrani.

BIVOL
Rojeni v letih: 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021
Leto 2023 bo zagotovo srečno. Sproščeni boste in počutili se boste dobro, to čudovito ravnovesje pa bo imelo dobre posledice v vašem ljubezenskem življenju. Za rojene v znamenju bivola bo leto polno dosežkov na vseh področjih.
Romantično bodo bivoli zelo sproščeni in miroljubni ter imeli bodo odnos, poln harmonije.
V letu vodnega zajca morajo biti bivoli potrpežljivi z drugimi in sklepati kompromise, da bo šlo vse dobro.
Denar in finance
Finance lahko povzročijo nekaj skrbi za tiste, ki imajo znatne naložbe na delniškem trgu. Negotovost glede uspešnosti trga se bo nadaljevala nekaj časa, preden bo pozneje v letu izzvenela. Zato bodite modri. Prav tako naj bo dobra mera premišljenosti in pozorno opazovanje tekmecev vodilo tistim, ki plezate po karierni lestvici. Pri zapravljanju je priporočljivo biti zmeren.
Ljubezen
Želeli si boste okrepiti vezi s partnerjem in sčasoma zgraditi trdnejšo zvezo, okoliščine pa vam bodo dale priložnost za to. Za samske bi to obdobje lahko pomenilo začetek velike strasti, ki se bo spremenila v trajno ljubezen, kar bi vas lahko spodbudilo, da žrtvujete svojo svobodo.
Zdravje
Še naprej izboljšujte svoje zdravje in stremite k prihodnosti, saj je pot pred vami še dolga in zahtevna, a tudi polna vznemirjenja in dogodivščin.

TIGER
Rojeni v letih: 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022
V letu vodnega zajca bodo rojeni v znamenju tigra uživali v dosežkih v vseh pogledih, več bodo potovali in sodelovali pri številnih projektih, vendar bodo pravočasno uresničili načrte, da bodo blizu svoje družine.
Denar in finance
Zdi se, da dohodek iz kariere upada tistim, ki so vključeni v telekomunikacije, naložbene trge ali panoge informacijske tehnologije. Razmere bodo verjetno še nekaj časa turbulentne, zato je pametno poiskati alternativne vire dohodka, da si boste lahko izpolnili tudi visokoleteče želje.
Ljubezen
Sentimentalni boste, zelo sproščeni in mirni, vaš odnos z ljubljeno osebo pa bo poln harmonije in medsebojnega spoštovanja.
Če pokažete potrpežljivost in se naučite drug drugemu ustreči, nevarnosti konfliktov ni. Samski tigri boste samozavestni in želeli boste čustveno napredovati ter odpreti srce spoznavanju novih ljudi.
Ker boste v svojem ljubezenskem življenju čutili veliko potrebo po harmoniji, se boste tako vezani kot samski trudili ustvariti prijeten in čuten ambient.
Zdravje
Osebe, ki trpijo zaradi senenega nahoda ali drugih dihalnih težav, bodo imele boljša in slabša obdobja, a lahko težave omilijo, če se izogibajo prašnim, vročim in vlažnim prostorom. Ne pozabite na kakovostno hrano in pijačo ter se izogibajte cvrtju in gaziranim pijačam.

ZAJEC
Rojeni v letih: 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023
Horoskop zajcem v njihovem letu obeta nekaj napetih konfiguracij. A splošna napoved je, da bodo imeli številne priložnosti za razvoj na vseh področjih življenja.
Ljudje okoli njih napredujejo in jih tudi vključujejo v nove projekte, kar jim lahko koristi.
V kariernem smislu se zdi leto 2023 precej aktivno in intenzivno. V prvem delu leta bodo zajci težili k potrditvi lastne vrednosti. Dobro se bodo vključili ter veliko delali in brali, da bi našli nove načine učinkovitega dela.
Denar in finance
Tisti, ki iščejo bonus za nedavno uspešnost, povezano z delom, bi lahko doživeli razočaranje. A naj nezadovoljstvo z nagrajevanjem ne zasenči preteklih dosežkov, saj skrbi z denarjem ni na obzorju.
Ljubezen
Vaše ljubezensko življenje naj se razvija v ozračju, zaznamovanem s čutnostjo. Ne glede na to, ali gre za povečanje strasti do partnerja ali privlačnost do novega ljubimca, se boste zlahka vzburili.
Poskusite čim intenzivneje živeti v sedanjem trenutku, ne da bi bili nemirni zaradi pričakovanja prihodnosti.
Zdravje
Večjih težav ne bo, le opozorilo za aktivnejše: bodite previdni pri ekstremnih in nevarnih športnih dejavnostih.

ZMAJ
Rojeni v letih: 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012 in 2024
Prvi del leta zmajem ne prinaša nič vznemirljivega, vse bo potekalo v ustaljenem ritmu. Če se pojavi malodušje, naj vam bo v tolažbo, da že s pomladjo prihaja precej lepih stvari, od junija do decembra pa bo vse teklo kot namazano.
Denar in finance
Naj vas nedavni finančni izdatki ne skrbijo, saj boste lahko v zelo kratkem času pridobili nazaj večino denarja. Toda to seveda ne pomeni, da se lahko neomejeno zapravlja. Veliko bo odvisno od truda posameznika, da zajezi nepotrebne stroške. Tisti, ki imate svoj posel, boste verjetno uspešno dokončali nekaj projektov, ki so bili v pripravi dlje časa.
Ljubezen
Obdobje zajca bo zmajem v partnerskih odnosih prineslo veliko sreče. Nekateri boste imeli manjše težave pri komunikaciji s partnerji, vendar zelo redki. Za večino bo ljubezen vzcvetela kot redka in dragocena roža.
Če ste samski, se bo obdobje izkazalo kot izjemno ugodno za intenzivno srečanje; ne bo časa za igranje sramežljivosti.
Zdravje
Ne pozabite ostati mirni in sproščeni, ko se spoprijemate s kočljivimi situacijami, ne glede na to, ali gre za vaše zdravje ali za ljubljene oziroma družinske člane. Vse ima svoj namen in čas bo pokazal vzrok težave.
Ne glede na okoliščine pa bo treba s počitkom in rekreacijo dobro skrbeti za svoje zdravje. Morate si vzeti čas tudi za igro, počitek in užitek, da je življenjski krog sklenjen.

KAČA
Rojeni v letih: 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013
Za kače je leto zajca tisto, ki ga posvečajo domu in družini. Lahko bi kupili, zgradili, razširili ali posodobili življenjski prostor. Prijetno preživetega časa z družino bo več kot kdaj prej.
Denar in finance
Lahko naletite na problematično področje pri svojih izdatkih. Zapravljajte le za najpomembnejše stvari, sicer boste spet živeli v dolgovih. Namesto da bi razmišljali o načrtih porabe, pa se raje osredotočite na svojo uspešnost pri delu, saj bi to lahko prineslo boljše finančne nagrade.
Kačam astrologi že na splošno, za leto zajca pa še glasneje svetujejo, naj njihovo delovanje na poslovnem področju in tudi sicer ostane v skladu z zakonom, pa če bodo stranpoti še tako mikavne.
Ljubezen
Pred vami je čudovito leto. Z osebo, ki s katero si delite življenje, ne boste le okrepili vezi, temveč jo boste popeljali v raj užitkov.
Za samske kače bo to leto čudovita priložnost, da spoznajo sorodno dušo ali vsaj začnejo romantično razmerje, iz katerega se bodo lahko veliko naučile.
Zdravje
Nekaj več pozornosti je treba posvetiti svojemu zdravju in tudi skrbi za bližnje, sicer bosta obe strani utrpeli posledice. Vendar pazite: obremenjevanje s težavami drugih ne prinaša rešitev, temveč izčrpava duha in telo, in letos se morate tega še posebej zavedati. 

KONJ
Rojeni v letih: 1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014
Leto 2023 prinaša zelo veliko dobrih sprememb za ljudi, rojene v znamenju konja; končno se jim bo uspelo zbližati z družino in našli bodo tudi nove ljudi, na katere se lahko zanesejo. To so v življenju že močno pogrešali.
V letu zajca bodo konji spoznavali številne ljudi, s katerimi bodo pozneje vzpostavili trajne odnose (prijateljstvo, poslovno sodelovanje, interesno druženje ali partnerstvo) ali pa bodo preprosto blagodejno vplivali nanje.
Posel in finance
Ne skrbite po nepotrebnem, če se bo dohodek morda malce zmanjšal, saj so na vseh življenjskih področjih vzponi in padci. Finance pač niso izjema. Dokler je človek dovolj daljnoviden in nadzira svoje odhodke, bi se moralo vse dobro izteči. Po drugi strani pa bi morda morali razmisliti o varnih naložbah z dodatnim denarjem.
Kariera bi se lahko začela strmo vzpenjati v zadnjih treh mesecih leta 2023, posebno tistim, ki ste navdušeni nad novimi idejami in ste kakorkoli povezani z mediji.
Ljubezen
Namesto nekoliko napetega vzdušja boste v letu 2023 našli harmonijo. Veselje bo zavzelo pomembno mesto v vašem odnosu s partnerjem.
Zdravje
Konji se v letu 2023 ne bodo spopadali s prevelikimi zdravstvenimi izzivi, če bodo le dovolj potrpežljivi in mirni; medtem ko lahko živčnost terja svoj davek. Pozor pa tudi pri športnih aktivnostih: če so adrenalinske, se vam zdijo boljše, a v letu zajca velja prav nasprotno.

KOZA
Rojeni v letih: 1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015
Ljudje, rojeni v znamenju koze, bodo v leto zajca zakoračili srečno. Policno bodo uspešni in dosegali bodo pozitivne finančne rezultate, hkrati pa bodo priljubljeni v družbi.
Posel in finance
V novem letu boste zaradi različnih dogodkov in zabav porabili obilo denarja, vendar se bo finančno vse lepo izšlo, če boste igrali pošteno igro. Če boste manipulirali, se boste morali spoprijeti s težavami, a tudi te ne bodo pretirano ogrožale blagostanja; res imate srečo.
V drugi polovici leta se vam bodo odprle tudi karierne poti, po katerih ste dolgo hlepeli.
Ljubezen
Če so koze že v razmerju, je sreča na njihovi strani, saj se bodo njihovi ljubljeni izkazali za zelo potrpežljive in jih bodo podpirali pri vseh prizadevanjih, hkrati pa bodo netili nagajive strasti.
Samske koze ne bodo posvečale pozornosti romantiki, kar pa ni presenetljivo, saj to znamenje veliko bolj vznemirjajo osvajalski podvigi. V novem letu jih bo obilo in uživali boste v vseh. Po njih se vam bo leto 2023 za vedno vtisnilo v spomin.
Zdravje
Pazite se predvsem športnih poškodb in ne podcenjujte nevarnih situacij, še posebno previdni bodite tisti, ki ste radi zvezde športnih tekmovanj.

OPICA
Rojeni v letih: 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016
Po kitajskem horoskopu bo za rojene v znamenju opice leto vse do novembra mirno, brez prevelikih presenečenj – kar pa še ne pomeni, da ne bo dinamično.
V zadnjih dveh letih so bile opice zelo predane delu na različnih področjih in v letu zajca bodo žele sadove v tistem delu življenja, ki so se mu najbolj posvečale.
Posel in finance
Treba se je spomniti težkih časov, čeprav vam je ob koncu nekaterih projektov ali poslovnih transakcij uspelo zaslužiti precejšen znesek.
Večina stvari v življenju ni lahka, in če ne cenimo nagrad, jih lahko v kratkem času zlahka izgubimo. Opicam je to po navadi zelo jasno, razumne so in vsaj del zaslužka uporabijo za lasten napredek. V letu 2023 ne bo nič drugače.
Konec leta bo poslovno razburljiv, opice bodo imele veliko dela in spet nove naloge in zadolžitve, a bodo vse suvereno obvladovale.
Ljubezen
Vaše romantično življenje v novem letu ne bo poznalo pretresov. Če ste v trdni zvezi, boste s partnerjem v odnosu odkrili še več strasti.
Samski boste želeli v celoti izkoristiti svobodo raziskovanja različnih ljubezenskih zadev. Kljub temu se lahko ob odločilnem srečanju čez noč premislite!
Zdravje
V letu zajca se opicam toplo priporoča zadostno pitje vode in zdravilnih napitkov, da se bo telo redno razstrupljalo in bodo ohranile mladosten videz.

PETELIN
Rojeni v letih: 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017
Petelini bi se za uspeh v letu 2023 morali osredotočiti na le nekaj pomembnih ciljev, saj ste v preteklih letih energijo nenadzorovano trosili naokoli.
Posel in finance
V letu 2023 je za petelina najpomembnejše, da se vključi v skupino z enakimi cilji ali interesi, ki se lahko oblikuje tudi kot poklicno združenje, saj bi lahko to prineslo lepe finančne rezultate in tudi ugled.
Starejši petelini boste pod vplivom zajca morda razmišljali, da bi del imetja prenesli na mlajšo generacijo ali ga podarili kakšni fundaciji. Dobronamerno opozorilo: ne pozabite obdržati nekaj tega za svoje potrebe.
Ljubezen
Čeprav ste realistični, boste kljub razmerju začeli sanjariti o novi romantični ljubezni. Seveda se vam lahko sedanje ljubezensko življenje v primerjavi z ekstravagantnimi fantazijami zdi precej vsakdanje, a se pač potrudite popestriti vsakdan in spet boste zadovoljni.
Če ste samski, boste vztrajno čakali na nekoga sanjskega, medtem pa lahko koga drugega spoznate mimogrede, a mu v svoji zaslepljenosti ne boste posvetili dovolj pozornosti, čeprav bi vas lahko osrečil prav on.
Zdravje
Ne omahujte pri odločitvi, ali naj bi še naprej toliko skrbeli za zdravje in vitalnost. Nadaljujte vse, kar ste počeli v zadnjem času.

PES
Rojeni v letih: 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018
Leto 2022 je bilo za pse polno izzivov, 2023 pa se zdi leto z obilo dobrih novic. Ključna beseda tega leta je – ljubezen. Pa tudi sicer se psom ne bo treba pritoževati nad zvezdami, saj bodo imeli srečo na večini življenjskih področij.
Posel in finance
Psi bodo v tem letu deležni nepričakovanih poklicnih dosežkov. Sta pa v zvezdah za pse dve opozorili, ki si ju le vzemite k srcu. Ne bi smeli šteti piščancev, preden so jajca izvaljena. Bodite modri pri nakupovanju in se poskušajte upreti skušnjavi zapravljanja za luksuzne predmete ter živeti v okviru svojih zmožnosti.
In če boste karierno preveč ambiciozni ter ne boste upoštevali dobrega za druge, se vam bo slabo pisalo; zvezde vam celo obetajo, da lahko pristanete pred sodiščem. Ne dovolite torej, da bi malomarnost, zloraba moči ali osebna korist umazale vaš ugled.
Ljubezen
V partnerski zvezi pričakujte zadovoljstvo – preprosto, a pristno srečo, ki jo je treba živeti vsak dan in uživati s polno žlico.
Če ste trenutno samski, pričakujte obdobje, ki bo ugodno za ljubezenska srečanja. Morda boste tokrat spoznali nekoga, ob katerem vam bo zaigralo srce.
Zdravje
Poskusite verjeti v sodobno medicino, saj so nekatere rešitve zelo preproste in vas lahko hitro rešijo težav.

PRAŠIČ
Rojeni v letih: 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019
Za prašiče v letu 2023 prihajajo pomembne spremembe na več področjih, na vseh pa je priporočljivo prevzeti pobudo za bolj uravnotežen življenjski slog.
Posel in finance
Sprejemanje sprememb na delovnem mestu bo prašičem povzročalo skrbi, čeprav zanje ni razloga, saj bodo vsi preobrati v njihovo korist. Po letu, ko so prašiči menili, da njihovo delo ni dovolj cenjeno, bodo prejeli težko pričakovano nagrado.
Postopno izboljšanje poslovne sreče je posledica marljivega truda v preteklosti, glavnina dosežkov pa je tudi poplačilo za poštenost. Za prašiče je torej nastopil čas, da sadove svojega dela tudi užijejo in si dovolijo tolikšno razvajanje, kolikor jim dopuščajo finance in prosti čas.
Ljubezen
Če ste že našli osebo, s katero si delite življenje, se bo odnos z njo še poglobil. Praznujte lepoto vajine čiste, prave ljubezni.
Samski boste imeli veliko možnosti za odločilno srečanje. Ta ljubezen vam lahko življenje celo obrne na glavo.
Zdravje
Večjih zdravstvenih težav ne bo, le odnos do zdravja se bo spremenil. Priznali si boste šibke točke in se tudi zgledno potrudili, da bo šlo le na bolje.