Kanalizirano sporočilo

Ne oklepaj se resnice o življenju, ki ti je bila priučena

Katja Mihelčič, intuitivna svetovalka
11. 5. 2022, 17.19
Posodobljeno: 11. 5. 2022, 17.24
Deli članek:

Draga izjemna duša, ki to bereš, ne boj se. Prav ničesar se ti ni treba bati. Zavedaj se, da nobena izkušnja, ki jo doživiš, ne definira tebe oziroma tvojega bistva.

Dreamstime
duša

V prav nobeni izkušnji v resnici ne moreš obtičati. Čas je, da začneš opuščati popolnoma vse oznake in definicije, ki si se jih do zdaj vztrajno oklepala.
Nič v resnici ne predstavlja tvojega bistva, to je neskončno in ga ni mogoče ubesediti (noben potencial, nobena lastnost v resnici ni TI). Nič, kar se ti dogaja v tem čudovitem zemeljskem življenju, ni tvoje in ti ne pripada.

ZGOLJ DOPUŠČAJ
Tvoje bistvo je popolnoma neopredeljivo in nevtralno. Skrajni čas je, da začneš opuščati vse notranje vojne, ki jih povzročajo prepričanja o tem, kaj naj bi bilo prav in kaj narobe. Čas je torej, da presežeš vse naučeno. Ne oklepaj se resnice o življenju, ki ti je bila priučena. Začni ustvarjati svojo resnico. Ni ti treba več živeti po pravilih in omejitvah, ki so ti jih zapovedali drugi.
Čas je, da ti zavladaš svojemu življenju. Zavedaj se, da ni pomembno, kaj delajo drugi in kako živijo. Življenja drugih naj te ne bremenijo. Zelo pomembno je, da vso svojo pozornost usmeriš vase. Pri tem pa se ne omejuj. Dovoli, da se izkušnje in potenciali, ki jih boš izbirala, širijo v vse razsežnosti. Prav ničesar ti ni treba kontrolirati. Zgolj dopuščaj. Začni zavestno izbirati in se nato vsaki izbiri z zaupanjem odpri ter ji dovoli, da se zgodi.

ZAVEDANJE OSVOBAJA
Pomembno je, da si v vsaki svoji izkušnji zavestna. Ves čas se zavedaj, kdo si v resnici, in tako se nikoli več ne boš ujela v nobeno izkušnjo, spekter ali vidik. Zavedanje sebe je tisto, ki te osvobaja. Zavedaj se tudi tega, kar se ti dogaja. Ne ujemaj se v misli oziroma razmišljanja o dogajanju – ničesar ne opredeljuj.
Med zavedanjem in razmišljanjem je ogromna razlika. Skozi zavedanje vsako izkušnjo zaznamo kot celostno in popolno. Skozi misli pa se vedno znova ujamemo v dvoboj skrajnosti, za katerega pa tudi že vemo, da je večno neizbojevana bitka.
Vsako izkušnjo torej začuti kot celoto in nekaj popolnega. Zavedaj se, da lahko svobodno vstopaš v izkušnje in izstopaš iz njih. Nobena izkušnja ne more biti usodna, če seveda ti tega ne izbereš in ne dopustiš.

Nikoli si ne jemlji zaslug za to, kar izkusiš, in se tudi ne kritiziraj. Izkušnja je zgolj izkušnja. In ti samo zaplavaš skozi njo.

NE BOJ SE SPREMEMB
V celoti začni prevzemati odgovornost za svoje življenje. Nihče in nič te ne more zaznamovati oziroma omejiti, če tega ne dopustiš. Nihče te tudi ne more rešiti. Rešiš se lahko zgolj sama. Ne vdajaj se življenju. Ni se ti treba vdajati izkušnjam, ki ti pridejo naproti – lahko zgolj preprosto rečeš, da niso tvoje in da jih ne želiš.
Zavedaj se, da ti v življenje ni treba več sprejemati ničesar, česar si resnično ne želiš. Ti postavljaš svoje meje. Ti izbiraš. Zelo pomembno pa je, da izstopiš iz kakršnegakoli strahu in dvoma. Dokler si vpeta v strah, se ne moreš svobodno odločati o sebi in svojem življenju. Ne dovoljuj več, da te strahovi ukleščijo in zadržujejo na mestu. Zaupaj si. Resnično zaupaj vase. Ne boj se sprememb. Dovoli, da se spreminjajo vsi spektri tvojega življenja, vsi pogledi in vsa polja tvojih zaznav. Začni se zavedati, da je življenje čudovita igra. To izjemno igro življenja pa boš lahko začela izkušati, ko si boš dovolila izstopiti iz naučene resnice o življenju.