Napoved do 1. maja

Tedenski horoskop: mlaj in sončni mrk lahko marsikaj postavita na glavo

Andreja Novak, astrologinja
24. 4. 2022, 14.00
Deli članek:

Obeta se pestro dogajanje pred prvomajskimi prazniki, zato je dobro, da se prostovoljno vključite in skomunicirate pred petkom vse, kar se je še treba praktično dogovoriti, potem Merkur preide v znamenje klepetavih dvojčkov.

dk
Tako mlaj kot sončni mrk se bosta zgodila v soboto.

V soboto se zgodita mlaj in sončni mrk, kar lahko marsikaj postavi na glavo. Še Pluton preide v svojo daljšo retrogradno fazo do 9. oktobra, kar poglobi notranje zavedanje in moč podzavesti.

Afirmacija obilja za ta teden:
Kako se dobro pripravite na aktivacijo afirmacije obilja? Pred afirmacijo se čimbolj sprostite, ne premišljujete o ničemer, dih je dolg, globok in počasen. V mislih ali na glas izgovorite afirmacijo trikrat zapored, da gredo sprejete energije globoko v vaš sistem.
»Osvobajam se vseh strahov in skrbi, povezanih z denarjem in osebno varnostjo. Sprejemam podporo in odgovornost za svoje življenje na Zemlji.«

Oven 21. 3. – 20. 4.
LJUBEZEN
Precej sprememb se bo zgodilo v tem tednu in pri tem ne boste vedeli, ali bi lahko na kakorkoli vplivali ali ne. Ker so zvezde tiste, ki imajo tokrat vašo glavno energijo, s svojimi odločitvami ali dejanji ne bi zares mogli ničesar spremeniti.
ZDRAVJE
Najbolj vam bo koristila samo sprostitev, saj se bodo vaše moči s tem poglobile in čustva sprostila. Ne iščite potrditve iz okolja, saj ga nikakor ne boste dobili, to pa zaradi celotne zmede, ki vlada na vseh področjih tudi za druge.
DENAR
Ni najboljši čas za investicije niti za novosti. Zato tudi ne zapravljajte preveč, samo dovolite si bivati in živeti s tem, kar imate in kar je. Sprostitev bo v vas prebudila močno kreativnost in dobre ideje, kar se bo poznalo čez mesec dni.
Kje vas čaka sreča?
Če se boste uspešno sprostili, predvsem v mislih in komunikaciji, ter ne boste vztrajali v nečem, kar vam zares ni pomembno, boste prav srečni. Sončni mrk vam bo dal možnosti globlje osvoboditve predvsem uma in navajenosti na težave. Sprejmite podporo zvezd in se sprostite v vsem, kar vas je bremenilo do zdaj.

Bik 21. 4. – 20. 5.
LJUBEZEN
Pestro bo, zato ne računajte na nič stabilnega. Bodite pripravljeni na sodelovanje, prilagajanje, na karkoli, samo ne imejte ničesar pod strogim nadzorom, ker preprosto ne bo v vaši moči. Morda vas bodo iskrice strasti tako prevzele, da boste vse postavili na kocko.
ZDRAVJE
Če boste sodelovali v pogovorih in se dogovarjali smiselno za vse vpletene, se bo to odlično poznalo na vašem počutju. Zato ničesar ne zadržujte, ampak razčistite sproti. Uspeh, ki ga boste doživeli, vas bo presenetil. Če se ne boste zmogli umiriti, meditirajte ali hodite po naravi.
DENAR
Imeli boste možnosti res velikih projektov, zato se osredotočite na želene stvari, ne rešujte pa zadev drugih, saj preprosto ne bo časa za vse.
Kje vas čaka sreča?
Pijte dovolj tekočine, jejte zdravo hrano, predvsem pa se ne obremenjujte z vsem, kar se vas ne tiče. Če se boste bolj posvečali srečnim trenutkom, ki bodo res pogosti, boste celo dojeli smisel sreče. V pogovorih boste prijetni in optimistični, zato boste povsod zaželeni in sosedje in domači se bodo radi družili z vami.

Dvojčka 21. 5. – 20. 6.
LJUBEZEN
Toliko bo vsega dogajanja, da se zna zgoditi, da boste v tem času čisto pozabili na ljubezen, na spogledovanje in na vse tiste skrivne srčne želje, ki ste jih želeli in bi jih lahko uresničili. Če se boste uspeli umiriti, si le vzemite čas za ljubezen in ljubljene.
ZDRAVJE
Smiselno je, da ste malo bolj pozorni nase kot pa na druge. Samo tako boste vedeli, kdaj je čas za umiritev in sprostitev ter počitek. Vse vam bo jasno, ko boste v stiku s sabo.
DENAR
Delovni in komunikativni boste, kar vas bo reševalo pred kakršnimikoli težavami. Skozi številne ideje in pogovore boste spontano prišli do pravih spoznanj, in ne bo vam težko narediti ne zase ne za druge.
Kje vas čaka sreča?
Srečni boste, ker boste lahko uredili vse svoje obveznosti v službi, pa še počutje se vam bo spreminjalo v dobro. Zato boste čutili, da je zdaj pravi čas, da aktivirate še vse tiste stvari, s katerimi ste čakali. Kreativni boste in polni idej ter zadovoljni, ker se bodo drugi dobro odzivali na vse vaše predloge in vam tudi brez težav priskočili na pomoč.

Rak 21. 6. – 22. 7.
LJUBEZEN
Dovolite bližnjim, da se izrazijo. Prisluhnite jim, saj vas bo to povezalo bolj kot karkoli drugega. Srečni boste in polni kreativne energije. Imeli boste polno idej in želeli boste vse narediti naenkrat, a vseeno si vzemite čas za skupno debato.
ZDRAVJE
Popazite nase ter sledite intuiciji. Smiselno je, da okoli sončnega mrka mirujete, da ne potujete ravno na ta dan, ko je mlaj in še sončni mrk. To vam lahko namreč aktivira nenadne težave na poti ali vas pretirano preobremeni s čustvi, da boste pozabili na vse ostalo.
DENAR
Skozi pogovore se boste razživeli in povedali veliko več, kot ste načrtovali, a bo v skupno dobro, da boste vsi vedeli, kje kdo je. A morda vas bo to tako izčrpalo, da boste prelagali svoja opravila v nedogled in zamudili dobre priložnosti za izjemne posle.
Kje vas čaka sreča?
Izogibajte se omamnim substancam, da ohranite jasne misli, sicer boste lahka hrana za negativno okolico. Sreča vam bo naklonjena, če boste bolj sledili željam drugih kot svojim, a pri tem pazite, da ne sledite preteklosti, temveč zdajšnjemu srčnemu izboru.

Lev 23. 7. – 22. 8.
LJUBEZEN
Delni sončni mrk vam jo lahko zagode. Zato bodite pozorni na vse nenadne spremembe, ki se lahko zgodijo. Nikogar ne prepričujte v nič, samo sledite temu, kar vas veseli. Če bodo reakcije bližnjih prevelike, boste vsaj vedeli, pri čem ste, in boste lahko sprejeli prepovedano ljubezen, ki se vam bo približala.
ZDRAVJE
Kreativni boste in aktivni v vsem, kar vas bo veselilo. Če pa vas bodo silili v stvari, ki niso za vas, se lahko zgodi, da vam to poslabša počutje, saj ne boste videli smisla v vsem tem pretiravanju.
DENAR
Morda se bodo nekateri kreativni projekti dobro usidrali in boste iz tega v prihodnosti razvili odlične delovne stvari. Zelo boste zadovoljni, saj vsega tega niste pričakovali.
Kje vas čaka sreča?
Kreativni boste in srečni, saj vam prvomajski prazniki vedno prinesejo odlično razpoloženje. Tudi tokrat se boste že vnaprej veselili vsega in pri tem vas ne bo motilo, če bo kdorkoli nestrpen v vaši družbi. A ne boste se dali, našli boste rešitev, ki vam bo prinesla bolj intimno srečo.

Devica 23. 8. – 22. 9.
LJUBEZEN
Lahko se zgodi, da stara čustva pridejo na plan, ko boste čisto naključno srečali stare simpatije. Tisti v zvezi pazite, da ne pride do nesporazuma, samski pa, da se še enkrat ne zapletete v težave.
ZDRAVJE
Ne glede na dogajanje okoli vas, bodite bolj pozorni nase kot na druge ljudi ali stvari, saj vam delni sončni mrk 30. aprila lahko zamaje dobro počutje. Zato je smiselno, da poskrbite, da ste čimveč na svežem zraku, da poglobljeno dihate in meditirate ter se odmaknete od vseh morebitnih stresnih situacij.
DENAR
Merkur vas odlično podpira in bo prešel v znamenje dvojčkov, kar vam bo okrepilo komunikacijo ter vas sprostilo v razmišljanju. Nič vas ne bo motilo, da so prazniki, z lahkoto se boste pogovarjali o poslu.
Kje vas čaka sreča?
Veliko dobrih stvari boste naredili za svoje zdravje pa tudi uredili najpomembnejše obveznosti v službi na prav poseben način, ki vam bo tudi v prihodnje prihranil veliko časa. Zato boste zadovoljni in srečni, saj ste se bali teh praznikov, da vas bodo čisto obremenili in ne boste mogli narediti nič po svoje.

Tehtnica 23. 9. – 23. 10.
LJUBEZEN
Zasanjan teden je pred vami, ko se vam bo zdelo, da je vse mogoče, a boste raje vse ohranili v obliki pogovorov in idej. Občutljivi boste na besede in posmehe, zato se ne boste udeleževali večjih debat, četudi bi jih družba želela od vas.
ZDRAVJE
Pišite si ideje in kreativne načrte, saj boste z njimi zadovoljili svoj nemir in se bolje počutili. Vsakič, ko se boste težje umirili, samo zapišite vse, kar vam bo prišlo na misel, in zanimivo bo pa še koristno za vaše počutje.
DENAR
Vse, za kar ste delali v preteklosti, se lahko zdaj uresniči ali se vsaj odprejo smiselne poti. Spremenili se bodo namreč osnovni pogoji, kar vas bo razveselilo, saj bo kar naenkrat vse veliko lažje delati.
Kje vas čaka sreča?
Delni sončni mrk vam 30. aprila lahko podpre srčno kreativnost, ljubezenska nenadna srečanja, da se še sami ne boste točno zavedali, kaj se dogaja in kam vas življenje vodi. Tako boste predani čutenju, da boste lahko zanemarili nekatere svoje stare odločitve in dovolili, da se vse postavi na glavo. Srečni boste.

Škorpijon 24. 10. – 22. 11.
LJUBEZEN
Nič vas ne bo bremenilo, sproščeni boste v tem, kar si želite. Morda vam bo to pripeljalo nov posel oz. finančne priložnosti v bližino, lahko pa tudi zelo dobre podporne energije za ljubezen, ki vam bo predana in vas bo spremljala, kjerkoli boste.
ZDRAVJE
Dobre rešitve vas bodo navdušile in okrepile vaše dobro počutje. Rešili se boste namreč težjih skrbi, ki so vas preganjale zadnja leta. In to bo kar precejšnja revolucija za vas. Ne popuščajte ljudem iz preteklosti, saj vam bodo spet preusmerili fokus na nesmiselne stvari.
DENAR
Ne glede na praznične dni je to obdobje odlično za urejanje materialnih dobrin. Lahko boste naredili dobre spremembe, ki vam bodo prinesle odlične priložnosti za prenovo vsega, kar boste želeli urediti. Okolica vam bo z veseljem pomagala in z njihovo pomočjo boste res dosegli več, kot ste načrtovali.
Kje vas čaka sreča?
Če si boste dovolili osvoboditi se predsodkov o pomoči drug drugemu in se prek tega odvadili samotarstva, vas bo sreča obiskala. Čutite, da vas življenje vabi v družbo. Zato samo nasvet – sodelujte.

Strelec 23. 11. – 21. 12.
LJUBEZEN
Sreča vam bo sledila in vsepovsod boste prejemali darila, vse razrešili v svoje dobro in z lahkoto se boste o vsem dogovorili. Vabila vas bodo krajša potovanja in z večjo družbo boste obiskovali bližnje kraje ter se veselili. Odlično se boste razumeli z bližnjimi sorodniki in tudi sosedi, zato boste morda organizirali večjo zabavo za vse.
ZDRAVJE
Blesteli boste od dobrega počutja ter se veselili vsega, kar vam bo življenje predajalo. Optimistični boste, to pa tudi jasno kazali navzven. Jezili boste tiste, ki vam ne zaupajo, a vas nič ne bo motilo, saj se boste dobro počutili in se veselili življenja.
DENAR
Premagali boste finančne težave in se organizirali v dobro smer. Lahko tudi, da boste razrešili težave z dediščino ali papirologijo, saj se boste o vsem dogovorili, vse bo treba le še uradno izpeljati.
Kje vas čaka sreča?
Ljubezen vam bo naklonjena in zaljubljali se boste na vsakem koraku. To vas bo osrečilo, pa čeprav ni nujno, da se bo vaš ljubezenski status kaj spremenil. Pomembno bo, da boste doumeli, da če ste v dobri koži, je vedno vse super.

Kozorog 22. 12. – 20. 1.
LJUBEZEN
Ne boste imeli ravno časa za druge niti energije, saj boste preveč obremenjeni z vsem dogajanjem v in okoli vas. Previdni boste, saj se že poznate, da takrat reagirate preveč občutljivo na bližnje, zato se boste raje umikali.
ZDRAVJE
Pluton, planet karmičnih bremen in transformacije, ki vas že kar desetletje vadi v sproščanju, se v vašem znamenju obrača retrogradno. Ker ste z njim že v bolj prijateljskih odnosih, vam bo to v korist, da se boste do 8. oktobra, dokler je v retrogradni fazi, prav dobro imeli. Če imate avtoimune bolezni, pa pazljivo, opazujte svoje misli, ki bodo v tem času prihajale na plan.
DENAR
Pazljivo s krediti, posojanjem denarja in podobnimi stvarmi, saj to obdobje temu ni najbolj naklonjeno.
Kje vas čaka sreča?
Srečni boste, ko boste začeli prepoznavati svoje prejšnje vzorce, še preden vam naredijo težave. Tako se boste lažje sprostili in vse skupaj opustili še pravočasno. Delni sončni mrk 30. aprila pa bo imel vpliv na vaše materialno stanje, zato pazite, da vam ne odnese nekatere za vas pomembne stvari ali finance.

Vodnar 21. 1. – 18. 2.
LJUBEZEN
Precej pomemben čas za vas, saj vam delni sončni mrk 30. aprila aktivira nekatere globlje dvome o kreativnosti, sreči in zavedanju sebe. Pri tem se boste morda počutili ujete pa tudi nerazumljene. Zato je smiselno, da se pogovorite s partnerjem ali simpatijo res iskreno, saj boste s tem preprečili zmešnjavo in nerazumevanje v prihodnosti.
ZDRAVJE
Nenavadno se boste počutili in nihče ne bo mogel točno razumeti, kaj se vam dogaja. Kot da se bo povezava z okoljem za čas vpliva sončnega mrka in mlaja okoli 30. aprila čisto odmaknila in boste doživeli globljo povezavo s sabo, kar vas bo na neki način pretreslo.
DENAR
Povsem jasno boste videli, kaj je treba narediti na dolgi rok, zato se ne boste obremenjevali s trenutnim stanjem, temveč se organizirali v smiselni smeri. Cilj boste dosegli prej, kot pričakujete, kar vas bo osrečilo.
Kje vas čaka sreča?
Srečni boste, ko boste ugotovili, da imate svoje finance v rokah in da niste od nikogar zares odvisni. To bo vaša prava osvoboditev.

Ribi 19. 2. – 20. 3.
LJUBEZEN
Ljubezen vam bo naklonjena in zaljubljali se boste na vsakem koraku. Zato se ne odmikajte od aktivnosti, temveč se odzovite na vsa povabila in predloge, ki vam jih bo nudila okolica. Odlično se boste razumeli z bližnjimi sorodniki in tudi s sosedi, lahko celo, da boste organizirali večjo zabavo.
ZDRAVJE
Srečni boste, to pa se bo poznalo na vsem, kar boste počeli, ter tudi na vašem počutju. S svojim sodelovanjem boste lahko osrečili svojo sosesko. Življenje vam bo vračalo s številnimi darili in dobro podporo, ki vam bo sledila, da se boste lahko povsod o vsem dogovorili in karkoli razrešili v svoje dobro.
DENAR
V tem času boste razrešili finančne ali materialne težave ter se pozitivno organizirali.
Številne ideje vas bodo navdušile in veliko hitreje jih boste uresničili, saj boste imeli dobro motivacijo.
Kje vas čaka sreča?
Sreča vas čaka bližje, kot mislite, zato se ji ne upirajte in je ne iščite daleč. Lahko se boste sprostili in prek situacij ugotovili, kako srečni ste že zares.