Astrologija

Kaj obodbje Bika do 20. maja prinaša 12 nebesnim znamenjem?

Andreja Novak, astrologinja
22. 4. 2022, 12.25
Posodobljeno: 22. 4. 2022, 12.28
Deli članek:

S prehodom Sonca v znamenje bika, 20. aprila ob 2.24, je nastopil čas za nežno in mirno pomlad. Telo se umirja in lepota ter srce se počasi začenjata prebujati. To je obdobje ljubezni, pa tudi dela in zasluženega počitka.

Profimedia
Bik je drugo znamenje zodiaka, začelo se je 21. aprila in bo na nebu vladalo ves mesec – do 20. maja.

Izkoristite vse večjo moč narave in notranjo vztrajnost za okrepitev fizičnega telesa. Tako boste čutnost in moč estetike tega obdobja dobro usmerili v svoj videz in dobro počutje.
V tem času srednje pomladi je narava najlepša in najbogatejša ter vas podpira v lepoti in umiritvi na vseh področjih. Cilji in smeri, ki ste jih začeli uresničevati v času Sonca v Ovnu, se lahko zdaj v času bika dobro prizemljijo.
Čas pa ni primeren za reševanje globokih čustvenih zadev, saj so lahko odzivi premočni in preostri.

OVEN

Čustveno obdobje je pred vami, ko se vam bo zdelo, da se borite za svojo svobodo, v resnici pa se morate samo predati ljubezni. Ne zapirajte se vase, izrazite čustva in se osvobodite preteklosti. Izkoristite to obdobje, in če še niste, popolno očistite dom vse navlake. Odvrzite vse, kar vas čustveno bremeni. To naredite še pred prvomajskimi prazniki, saj vas bo maj na polno podprl v ljubezni, zato ne boste imeli časa za to. Samski, izberite simpatijo po svojem srcu. Vezani pa se s partnerjem iskreno pogovorite in se odprite za ponovno sodelovanje. Ne dovolite, da se vam osredotočenost izmakne in se spet poglobite v zadeve drugih ljudi, medtem ko vaše življenje čaka.

BIK
Sonce je v vašem znamenju in vas podpira v vsem, kar vam je pomembno. A ne bodite pretirano samozavestni, saj vam že sončni mrk konec meseca lahko zdravstveno zagode ali povzroči zmedo v službi. Odlični boste v komunikaciji in morda se boste odločili za pisanje ali izvajanje predavanj ali pomoči drugim med pogovori. Vztrajali boste v debatah, dokler ne boste ugotovili, da ste naredili vse, kar ste lahko. Tudi v službi vam bo hitro jasno, da boste imeli največ uspeha, če se sproti pogovorite o vsem, in to z vsakim posebej. Odlično obdobje bo, če boste sledili svojemu srcu. Venera v Ovnu vas bo spodbujala v strasti in dinamičnosti.

DVOJČKA
Čutili boste svobodo in polni boste energij, ki vas bo vodila v produktivnejše življenje. Sledite dogajanju in si pišite praktične ideje za ureditev doma ter službe, ki bodo vse do 30. aprila zelo koristne. Imeli boste ogromno načrtov, nekatere že dogovorjene, druge v povojih. Vse boste lahko hitro realizirali, saj vas bo spremljala sreča. Številne možnosti glede stanovanja, selitve ali finančnega napredovanja se bodo lahko po 10. maju ustavile, saj bo vaš vladar Merkur šel retrogradno. Dobili boste možnosti, da o vsem dobro premislite. Morda boste želeli kaj spremeniti ali pa boste opustili nekatere nestabilne stvari. Pri tem, kar želite realizirati, pa samo vztrajajte.

RAK
Čustveno boste nihali, a tokrat boste zadovoljni s tem, saj se boste tako uspešno odmikali od težav. Začeli boste izkoriščati dobro voljo bližnjih, da se boste odmaknili od vsega, kar vam ni všeč. Pazite, da vam sončni mrk (30. maja) ne odnese nečesa zelo pomembnega. Izogibajte se alkohola ali finančnih manipulacij. Dobro se boste počutili v odnosih in vse bo potekalo tako, kot ste si želeli. Odlično boste opravili potrebno delo in dobro sodelovali tako v službi kot doma. Polna luna v Škorpijonu vam že malo pred 16. majem lahko prinese težave. Ohranite zbranost in usmerjenost na vse, kar se dogaja v sedanjosti. Iskrenost bo potrebna v vseh pogledih.

LEV
Nemir vas je preganjal v bližnji preteklosti, a po 20. aprilu ste se že začeli umirjati. Prevzeli boste vajeti v svoje roke. Tridesetega aprila vam lahko sončni mrk odnese svežo ljubezen ali nove kreativne ideje, a če boste iskreni, vam bo mrk odnesel težo in bremena preteklosti. Morala in sistemi, ki so vas zatirali, bodo odpadli. Vendar se ne boste mogli več prilagajati ljudem in zadevam, ki vam niso prijetne. Raje bi videli, da drugi sledijo vašim navodilom brez ugovarjanj. Trmasti boste in vse vam bo šlo prepočasi. Vseeno boste uspešni, saj boste vztrajni in svojo trmo usmerili v pozitivno smer. Pazljivo z besedami, da ne boste z nestrpnostjo prizadeli svoje ljubezni.

DEVICA
Razmišljali boste o spremembah, saj ne boste mogli več delati kompromisov in zatirati srčne želje. Ne skrivajte svojih želja, saj postanete nestrpni in si otežite sodelovanje. Pravočasno izrazite svoje želje o različnih izletih, srečanjih in dopustovanju, da se vam ne bo treba prilagajati na način, ki ga ne marate. Imeli boste veliko načrtov, za katere je treba ustvariti čas. Ne pričakujte, da boste vse na hitro izpeljali. Sreča vas bo spremljala, a vas bo vladar Merkur po 10. maju zaradi retrogradne faze ustavljal. Izkoristite čas za dober razmislek in se prepričajte, ali res želite vse to in v katero smer je treba uvesti spremembe.

TEHTNICA
Dinamično obdobje, v katerem je pomembno, da ste čim bolj osredotočeni nase in na svoje počutje. Ne prepirajte se in ne dajajte hitrih obljub. Sončev mrk vam bo namreč konec aprila zamajal komunikacijo in lahko slabo vplival na vaše bližnje odnose. Želeli boste postaviti nove čustvene temelje in se razbremeniti pritiskov okolja. Venera bo 2. maja prešla v znamenje ovna in vas podprla v delovanju in strasti do življenja. Odprti boste za sodelovanje in na trenutke prehitri v dejavnostih pod vlivom strasti. Prijateljstvo vam bo veliko pomenilo, zato vas bodo nekatere poteze prijateljev močno prizadele, zlasti ker ne bodo ugotovili, kaj so naredili.

ŠKORPIJON
Sprostite se in sledite dogajanju, saj bo vsega preveč, da bi vse nadzirali. Konec aprila preide vaš vladar Pluton v retrogradno fazo, kar vam bo poglobilo doživljanje. V maju boste deležni lepih daril, zlasti če se boste odprli drugačnemu razmišljanju. Poskušali boste aktivirati nekatere dejavnosti na star način, a to ne bo več pravi pristop, in vse bo narobe. Ob najmočnejši polni luni v vašem znamenju, 16. maja, je budistični praznik Vesak, ki odpira stara čustva in preteklost, ki je niste pričakovali, da se bo še pokazala. Morda boste končno začeli razumevati dogajanje in spremenili filozofijo, vsekakor pa doumeli tisto, kar je potrebno za večji uspeh.

STRELEC
Ljubezen ali simpatija iz preteklosti vas bo prevzela in izgubili boste občutek za vse drugo. Zato se sprostite in se ne odločajte o ničemer na hitro. Vse naprezanje vam lahko povzroči glavobole in nesmiselne skrbi. Sreča in ljubezen se bosta pojavili in hvaležni boste življenju, da boste po dolgem času čutili srce in življenjsko energijo, kako prebuja vaše telo. Če ste samski, sodelujte in pokažite svoje lepo srce ter naklonjenost, ki jo boste zaznali do simpatije. Srečanje z znanci iz preteklosti bo v vas obudilo dobre spomine, da boste pozabili na obljube domačim, verjetno pa je tudi, da boste pretiravali z alkoholom, kar se vam bo precej poznalo na počutju.

KOZOROG
April vas bo harmoniziral, zato boste začeli jasneje sodelovati. Ne oklepajte se rutine, da ne izgubite vsega. Konec meseca boste doživeli večje spremembe, ki bodo želele, da se bolj poglobite vase. Z globljim čutenjem sebe bo življenje boljše. Z novim zavedanjem boste lahko ustvarili nove začetke in končno se boste počutili resnično svobodno. Obenem se boste naučili sodelovati z usodo, saj se vam še sanjalo ne bo, kako vse skupaj nadaljevati. Zato se boste prisiljeni naučiti se sprostiti, kar vam bo šlo dobro s humorjem in ustvarjalnostjo. Ker vam bo odličen začetek maja dal krila, vas javnost skoraj ne bo prepoznala v vaši sreči.

VODNAR
Dobre energije vas bodo podprle in zdelo se vam bo, da vas spremlja sreča. Ne boste se najbolj znašli v sodelovanju, saj boste polovično komunicirali in poslušali. Ne jemljite odnosov za samoumevne. Lahko se zgodi, da se z zadnjim krajcem, 23. aprila, kateri odnos na hitro konča. Na meji boste med tem, da vse odlično postavite po svoje, in med tem, da vse pustite drugim. Nestrpni boste do vseh in pozabili stvarno pogledati na to, kdo in zakaj vas sabotira v spremembah, ki bi vas postavile na nov položaj. Sreča vam bo sledila, če boste iskreni v komunikaciji z bližnjimi, v soseski in z domačimi. Nujno je, da ste iskreni tudi do sebe in pogledate na vse točno tako, kot je.

RIBI
Obdobje vas na polno podpira v strastni ljubezni, ki se lahko razvije nepričakovano. Aktivno se boste lotili vsega, kar vam bo ponujalo življenje, in maja bodo rezultati že vidni. Nič vam ne bo težko narediti, sodelovati, se odmakniti, karkoli bo potrebno za sprotno dobro življenje. Zvezde vas bodo vodile skozi vpliv v javnosti, v ustvarjalnost ter odnose, da boste čutili trajnejšo srečo. Imeli boste dobro podporo za čutenje smisla življenja ter za optimistično povezavo z okolico in navdušenje, ki ga boste širili. V tem obdobju se vam bo zdelo, da ste se prebudili v življenje. Postali boste bolj živi, odločni, že drzni za osvajalske akcije v ljubezni in poslu.