Znamenje meseca

Takšni so ljudje v znamenju Bika: nenasitni za mizo in v postelji

Bern Jurečič, astrolog
21. 4. 2022, 11.01
Posodobljeno: 21. 4. 2022, 12.16
Deli članek:

Pomlad je v najvišji točki, narava je prebujena in v cvetju, vladata sproščenost in lepota. Zato je bik simbol čutnosti in nagnjenja k vsakovrstnim užitkom.

Dreamstime
Bik je najbolj plodno znamenje; kar vzklije v tem času, je trajno in osnova za vse nadgradnje.

Umetnost je področje, kjer so bikove lastnosti lahko najbolje izkoriščene. Nemalokrat je predstavljen kot pastir govedi, izjemne lepote in prekrasnega, milega glasu, ki skozi glasbo očara svojo okolico.
Poseduje animalno naravo, instinktivnost in čutnost, življenje želi čim bolj uživati.

POPOLNI UŽITKAR

Bik je žensko fiksno znamenje, zemeljske narave. Zaradi vladavine Venere je simbol ljubezni in ustvarjanja ter ohranjanja trajnih vrednosti. Vse, kar obožuje in za čemer hlepi, želi imeti poleg sebe in hoče uživati v teh stvareh. Rad ima vse, kar vsebuje ljubezen, pa naj bo to plemenito in čisto ali pa vulgarno in pritlehno, zanj je vse to zelo pomembno in privlačno.
Vprašanje materialne in finančne narave bo vse življenje v središču njegovih interesov in bistvo vsega delovanja. Glede na to, da hlepijo po udobnem, mirnem in spokojnem življenju, je prav materialna varnost nujno potrebna za njihovo življenje in delovanje. Biki veljajo za velike gurmane in sladokusce. Najbolj uživajo ob urejeni polni mizi, čeprav se njihova težnja po estetskem doživljanju kaže tudi na številnih drugih področjih.

IŠČEJO SVOJ KOTIČEK

Zaradi želje, da bi počel stvari, ki ga veselijo in v katerih uživa, so zanj vsa preostala opravila, povezana s preživetjem ali napredovanjem, naporna in utrujajoča. Neugoden finančni položaj, materialna odvisnost in lastna nesposobnost, kar lahko spremljajo melanholičnost, lenoba in brezvoljnost, so najpogostejše neprijetnosti, ki jih lahko doletijo.

Ob harmoničnih planetarnih aspektih lahko biki posedujejo velike duhovne sposobnosti, lahko so zelo nadarjeni, uspešni in cenjeni, v svoji dediščini pa lahko zapustijo trajne in dragocene dobrine. Takim bikom se bo v življenju ponudila priložnost resnično uživati v miru in izobilju, obdani bodo z lepimi in luksuznimi stvarmi. Biki obožujejo dolga potovanja, toda kjerkoli so, želijo ustvariti svoj kotiček, kamor se bodo vračali vedno, ko si bodo zaželeli umirjenosti in sproščenosti.

LJUBEZENSKO ŽIVLJENJE

Pripadniki bika zaradi vpliva Venere spadajo med najbolj privlačna znamenja zodiaka. Harmonični aspekti v horoskopu zagotavljajo skladno telo in urejeno zunanjost.

Sreča za bike, znamenje tega meseca, je v tem, da niso le privlačni za druge, ampak tako, kot so radi ljubljeni, tudi ljubijo.

Moški predstavniki znamenja veljajo celo za najboljše ljubimce, saj so v stanju nebrzdane strasti sposobni svoji partnerici nuditi nežnost in ji popestriti posteljne igre. Ob biku ste v središču sveta. Bik bo naredil vse, da bo svojo partnerico zadovoljil, njen užitek vedno postavlja pred svojega.

Bik in ona

Moški bik je toleranten, dobronameren in pozoren. Ljudje ga poznajo kot velikodušnega gostitelja, saj rad sprejema goste in prireja zabave. Ženo ali partnerico potrebuje za to, da lahko v popolnosti igra svojo vlogo. Čeprav jo ima zelo rad, jo v svojih zgodbah ali hvalisanju daje ob bok dobri hrani, pijači in drugim dobrinam, ki mu jih ponuja življenje, da bi v njih lahko užival. Moški predstavnik tega znamenja je običajno zvest, morda celo preveč navezan na isto žensko, isto posteljo, isto pohištvo ali stanovanje. Veliko mu pomenita varnost in prijetnost domačega okolja.

Praviloma ni prepirljiv, sporom se izogiba in zaradi lastnega udobja ne povzroča nejasnih in neprijetnih situacij, saj ne želi trošiti energije za razčiščevanje.

Čeprav za predstavnika tega znamenja ne moremo trditi, da je nezvest, je čisto mogoče, da glasba, pijača in razposajeno razpoloženje pripomorejo k temu, da včasih izgubi nadzor nad svojim početjem.

Bikica in on

Ženska bik je zelo čutna, čeprav ne tudi romantična. Zaradi Venere, vladarice ljubezni, je za bikico čustveno življenje zelo pomembno in nezadovoljstvo na tem področju se po navadi odraža na vseh drugih področjih. Čeprav je izjemno ženstvena, jo lahko spoznamo tudi kot grobo, agresivno in netaktno. Rada ljubi in je zvesta, v njenem ljubezenskem življenju pa ima erotika prav posebno mesto. Lahko je tolerantna in oprosti partnerju zadeve, ki se celo njemu zdijo obremenjujoče, medtem pa v kakšni drugi, manj kritični situaciji pokaže neverjetno ljubosumnost in posesivnost. Gradi svoj lasten sistem vrednot in se tako tudi odzove, kar pa ljudje v njeni bližini navadno le stežka spremljajo in razumejo.

Če je v odnosu, v katerem vlada nerazumevanje, je pričakovati, da je nezvesta, toda zvezo prekine šele takrat, ko analizira vse možnosti in izhode, še zlasti tiste, ki so materialne narave.