Astro napoved

12 znakov v 2022: za Ovne osvoboditev, za Dvojčke osamosvojitev, za Device ...

Andreja Novak
30. 12. 2021, 12.42
Posodobljeno: 30. 12. 2021, 12.43
Deli članek:

Če vas je leto 2021 pripravilo do tega, da ste pogledali vase, opustili notranje nesmisle in stara prepričanja ter začeli proces prebujanja v kakovostno in zavestno življenje, vas bo leto 2022 odlično podprlo na nadaljnji poti.

Dreamstime
Pa srečno v letu 2022!

Jupiter vedno pomaga vsem, ki zmorejo sprejeti njegovo podporo, ki je sicer včasih videti kot norost, saj je njegova največja vrlina megalomanija. In tako pretirava tudi v rešitvah, da pripravi ljudi do sprostitve. Najboljše pri Jupitru je, da mu, ko enkrat sprejme dejstvo, dejanje ali odločitev, postane vse jasno in potem lažje uporablja jasna in praktična znanja za življenje.

Dreamstime
Vsako astrološko znamenje bo leto 2022 doživljalo drugače.

OVEN 21. 3.–20. 4.
Čustveno osvobajajoče leto
Leto 2022 vam prinaša večja spoznanja o sebi. Presenečeni boste nad lastnimi čustvi. Pretresla vas bo njihova intenzivnost. Ljubezen vam bo veliko pomenila in spoznali boste, kako mačehovski ste bili do nje. Zato boste hvaležni partnerju ali življenju, da je ohranilo upanje na lepše čase. Že v prvi polovici leta se boste zavedeli, kako nežni in občutljivi ste zares. Razmisliti boste morali o vsakdanjih potezah, saj boste spoznali, da največ škode povzročate prav sami sebi. Če se boste pravočasno pomirili s sabo in našli harmonijo v vsakdanjem življenju, se vam bodo začele dogajati lepe stvari, skoraj kot da bi kdo bral vaše želje in jih uresničeval. Že v drugi polovici leta boste imeli možnost večjih premikov, velikega sodelovanja in predvsem urejanja svojega življenja na pravi način: brez stresa, pritiskov in manipulacije.
Srečna barva leta: sončno rumena

BIK 21. 4.–20. 5.
Naj maj (p)ostane vaš mesec
Čaka vas leto preporoda, če se vam bo uspelo sprostiti in izmuzniti preteklosti. V letu 2022 imate podporo severnega Luninega vozla, ki bo prehajal skozi vaše znamenje in vam dajal ugled v javnosti ter več energije na vseh področjih. Pod žarometi zvezd boste, zate se odprite intuiciji, ki vas bo najbolje vodila. Upoštevajte jo v ljubezni in službi ter v vseh praktičnih zadevah. Ljubezen vam bo veliko pomenila. Morda boste zanjo prenovili dom, se preselili ali kupili dodatno ljubezensko gnezdo. Dobro boste komunicirali in celo izrazili svoja pristna čustva. Uran je še vedno v vašem znamenju, kar vam prinaša sijajne ideje, a tudi nestrpnost. Nemir boste reševali s športom ali umskimi izzivi. Ne dovolite, da vas vodijo čustva preteklosti ali maščevalnost. Maj je najpomembnejši za vas. Potrudite se ga preživeti tako, kot bi želeli živeti vse življenje.
Srečna barva leta: bela

DVOJČKA 21. 5.–20. 6.
Osamosvojitev vam bo prinesla srečo
V letu 2022 boste nadaljevali že vzpostavljene poti iz preteklega leta. Če boste sledili svojim ciljem na svoj način, boste ne le uspešni, temveč boste pomagali tudi drugim okoli sebe, da bodo lažje našli pravo pot. Za vas bo pomembna osebna integriteta, ki prinaša največjo podporo Svetlobe, vključno z navdihi, srečo in spontanostjo. V drugi polovici leta boste s sproščenostjo in srčnostjo spreminjali odnose. Zato se ne bojte spregovoriti o svojih čustvih in sreči, ki jo doživljate ob določenih osebah. Nič ni narobe, če priznate drugim lepe stvari. Spremembe bodo večje, kot ste pričakovali, saj si boste lažje vzeli čas za vse tiste, ki so vam pomembni. Svoje pozornosti ne boste več raztresali med številna poznanstva, temveč boste jasneje spoznali vrednost bližnjih. Zato se vam bodo uredile tudi službene razmere in odprle številne možnosti dobrega sodelovanja.
Srečni barvi leta: turkizna in rožnata

RAK 21. 6.–22. 7.
Levitev v 2022 – preobrazba za življenje
Jupiter v ribah bo podpiral tudi vas, a morda precej dramatično. Morda boste brezkompromisno sledili svojim nagibom in se res megalomansko lotevali vsega, kar se bo dogajalo. Srečni boste in želeli boste, da to vsi vedo, kar vam lahko sproti kvari odnose. Pozabili boste namreč, da imajo lahko drugi drugačna čustva in jim je težko sprejemati vašo srečo ob lastni nesreči. Po drugi strani pa boste tudi preveč v oblakih, da bi se vam uspelo sproti odzivati na vse dobre priložnosti v službi in okolju. Zato se utegne zgoditi, da vas bodo v sredini leta začele nekatere navade bližnjih motiti ali celo jeziti, saj se vam bo zdelo, da niso pošteni do vas. Pomemben mejnik za sprejetje svoje soodgovornosti je maja, na najmočnejšo polno luno v škorpijonu, ko se na praznik vesak zgodi popoln lunin mrk in se lahko krepko spremenijo razmere v vaših odnosih v službi.
Srečna barva leta: temno rdeča

LEV 23. 7.–22. 8.
Podpora za harmonijo in mir
Praktično boste pristopali k življenju in izpeljali veliko konkretnih sprememb, ki bodo okrepile vaše materialno stanje. Mnogi vam bodo ponudili pomoč, a jo boste sprejeli samo od tistih, ki z vami ne bodo čustveno manipulirali. Ugotovili boste, da potrebujete več časa zase, da se predate stvarem, ki niso prav nič učinkovite in koristne, a vas osrečujejo. Zato se boste odmaknili od čustvenih zapletov drugih. Dovolili boste, da se sami učijo iz svojih napak. Trudili se boste, da ne boste prezrli lastnih čustev, saj je čas, da z njimi polneje zaživite. Vedite, da so čustva registri, ki vam kažejo, kje in s kom se dobro počutite, kje pa je mogoče čas, da se kaj spremeni. Življenje vas bo v letu 2022 postavljalo pred izbire in morali se boste odločati, ali želite ohranjati vse, kar vam je že poznano iz preteklosti, ali pa se boste lotili novega načina življenja.
Srečna barva leta: peščena

DEVICA 23. 8.–22. 9.
Leto pozitivnih sprememb
Oddahnili si boste od preteklih naporov in končno začeli spoznavati, kako je, ko se resnično sprostite. Morda boste v začetku leta še obžalovali nekatere priložnosti, ki ste jih letos izpustili iz rok, a že do pomladi bo to pozabljeno. Odpirale se vam bodo dobre priložnosti za nove življenjske izkušnje, tudi v ljubezni. Čustva bodo na splošno tematika leta 2022, saj bo vladar Jupiter prehajal znamenje rib, kar je ravno nasproti vas. Začele se bodo dogajati zanimive in nenavadne stvari, ki bodo okrepile tiste vaše lastnosti, ki se do zdaj niso izrazile. Najprej boste srečni brez posebnega razloga, nato pa vam bo življenje dodalo še to. Ne pretiravajte v razdajanju časa, energije in denarja drugim in doživeli boste prvo izmed najboljših let, ki prihajajo. Smiselno je tudi, da se disciplinirate glede razmišljanja in govorjenja ter oboje počnete iz iskrenega srca in s smislom.
Srečna barva leta: zelena

TEHTNICA 23. 9.– 23. 10.
Osvoboditev od pritiskov in pričakovanj
Zanimivo je, da boste tehtnice v letu 2022 precej prepuščene same sebi. Podpora Jupitra se vas bo le bežno dotikala, bolj skozi življenje drugih ljudi. To vas bo sprostilo, saj boste končno lahko sproščeno zadihali in vso skrb za druge izročili njihovim zvezdnim podporam. Nadaljevali boste načrte, ki ste jih začeli v letu 2021, in rezultati se bodo začeli kazati, a vse bo vidnejše dolgoročno. Ljubezen vam bo naklonjena, vprašanje pa je, ali boste vi pripravljeni zanjo skleniti kak kompromis. Lastno zadovoljstvo in zdravje bosta za vas najpomembnejši. Začeli boste živeti bolj v svojem ritmu, kar vas bo osrečilo. Ker vas Jupitrovo leto ne bo priganjalo v spremembe, se utegne zgoditi, da se boste preveč predajali ležernosti, ostajali v coni udobja in na videz uživali, v resnici pa se boste pogrezali v lastno kompostiranje. Ne dovolite si tega!
Srečna barva leta: temno modra

ŠKORPIJON 24. 10.–22. 11.
Leto karmične osvoboditve
Čaka vas odločilno leto, ko se boste končno osvobodili bremen preteklosti in karmične obremenjenosti, s katero ste prišli v to življenje. Ker je vaš vladar Pluton še kar v znamenju kozoroga, vam še vedno odpira možnosti popolne preobrazbe konkretnih temeljev, tako fizičnega telesa kot materialnega življenja in seveda psihične osvoboditve. Ker bo tudi južni Lunin vozel prehajal vaše znamenje, bo v vas sprožil in prebujal vse skrite talente, koristne lastnosti in vrline ter seveda tudi čustva, vse, kar je bilo obremenjeno ali skrito pod bremeni preteklosti. Ne glede na to, da vam ne obljubljam lahkega leta, boste iz njega prišli popolnoma prenovljeni in verjetno tudi osvobojeni, če boste vsaj malo sodelovali z dogajanjem. Vsa področja življenja bodo pod drobnogledom, z močjo iskrenega sodelovanja pa boste dobili številna darila in stari sloves nazaj.
Srečna barva leta: temno zelena

STRELEC 23. 11.–21. 12.
Končno vaše optimalno leto
Verjetno ste srečni, da se leto 2021 poslavlja, saj je bilo za vas eno napornejših. Zato boste zadovoljni z mirom in harmonijo, pa tudi dolgočasjem, s katerim vam bo na trenutke postreglo leto 2022. Prav spočili se boste ob sprostitvi v čustvih, ki ste jih morali do zdaj tako skrivati oziroma ni bilo pravega časa niti prostora zanje. Zdaj se boste lahko popolnoma sprostili in zadihali v svojem življenju. V tem času ste se naučili, da ničesar ne gre jemati za samoumevno, kar vam bo še povečalo ugodje naslednje leto. Odprlo se vam bo veliko priložnosti za doživljanje sreče, tako v ljubezni kot v poslu. Pri tem boste morda obremenjeni s tem, kaj izbrati, ampak na koncu bo tudi življenje odločilo, torej se lahko sprostite in kar najbolje sodelujete z vsem. Poletje bo vroče, saj bo vaš vladar prešel v znamenje ovna, kar vam bo podžgalo strast in dalo veter v krila ljubezni.
Srečna barva leta: indigo

KOZOROG 22. 12.–20. 1.
Življenje vas bo prevzelo in opogumilo
V letu 2022 boste počasi dojeli, da vam življenje ponuja roko v pomoč in da se ni več treba vesti kot v izrednih razmerah. Nujno pa je, da razširite obzorje ter pogledate nase in na življenje z malo višje perspektive. To vam omogoča in od vas tudi želi, če ne kar zahteva Saturn v znamenju vodnarja. Svoboda, ki vam jo obljublja, se namreč ne nanaša (samo) na fizično svobodo, temveč predvsem na ujetost v svoje vzorce predvidevanja, sodb in odločanja o nečem, kjer ste povezani z drugimi. Podpora Saturna vas bo počasi, a zagotovo vodila do novih idej, novega, bolj sproščenega načina razmišljanja, in se vas težave z okolico ne bodo več dotaknile tako močno. Pluton je še v vašem znamenju, kjer želi, da poglobite svoje doživljanje ter se prenehate bati čustev, dinamike življenja in se umikati na površino. Samo tako boste lahko začeli spoznavati lepšo plat življenja.
Srečna barva leta: svetlo modra

VODNAR 21.1.–18. 2.
Opustite načrtovanja, zaživite v sedanjosti
Iskali boste harmonijo med področji v želji, da najdete kar najboljši recept in ga potem upoštevate. A leto 2022 ne bo takšno, zato opustite pretirano načrtovanje, ki vas lahko omejuje pri optimalnem sprejemanju sedanjosti. Saturn v vašem znamenju vas že od leta 2021 pripravlja na večje spremembe in bo z vami vse do 7. marca 2023. Medtem boste tako ali drugače opustili pretekle vzorce življenja in vrednotenja. Morda se boste morali spoprijeti s strahovi iz daljne preteklosti, a bo to potrebno, če želite v sedanjosti uresničiti najboljše. Ne bojte se večino časa skrbeti samo zase; opazujte, kako vas pretekli načini vodijo v skrb za vse druge, ki jih sicer s svojim pokroviteljstvom ovirate v razvoju. Saturn vam bo sproti kazal, kje greste čez mejo in kako oblikovati nov sistem, zato ne bodite pretirano čustveni do ljudi, ki se ne odzivajo tako, kot vi želite.
Srečna barva leta: rožnata

RIBI 19. 2.–20. 3.
Zaživite po srčnem navdihu
Pred vami je optimalno leto, saj vaš sovladar Jupiter prehaja vaše znamenje, kjer je tudi vaš Neptun. To vse pomeni, da imate kar najboljšo planetarno podporo, da odkrijete svoje najlepše načrte in jih udejanjite. Imeli boste številne priložnosti, da se vam uredijo vsa področja življenja: blagostanje, kariera ali novi premiki tudi na tuje trge, dom, družina ... Vendar bo seveda od vas odvisno, ali ste pripravljeni izstopiti iz cone udobja in zaživeti po srčnem navdihu. Morda vam bosta dovolj notranji mir in harmonija z okoljem in si ne boste več želeli izpolnjevati preveč dramatičnih želja. Toda podpora, ki vam jo prinaša leto 2022, vam lahko omogoči, da se vse, kar boste letos dobro začeli, pozitivno obrne v prihodnjih sedmih letih. Zato je dobro razmisliti, kaj bi res želeli doseči – doma, v svoji okolici, med prijatelji, v poslu …
Srečna barva leta: vijoličasta