Astro

Najlepši slovenski zvezdniški par gre končno pred oltar

Vito Tofaj, revija Zvezde - Lady
30. 5. 2020, 09.00
Deli članek:

Srečali smo se v parku cvetja v Mozirskem gaju, po mnenju mnogih enem najlepših parkov v Sloveniji. Parka na desnem bregu Savinje nismo izbrali po naključju, saj tudi pevca Saša Lešnjek in Alex Volasko po mnenju mnogih veljata za enega najlepših parov pri nas.

Vito Tofaj
alex volasko

Med sprehodom smo se pogovarjali in se, čeprav se že dolgo poznamo, spoznavali. Čeprav sta mlada, on ima 28 let, ona 21, imata zrel pogled na življenje in več kot dobro predstavo ne le o radostih, temveč tudi o težavah, s katerimi se spoprijemajo pari na življenjski poti.
Od prvega srečanja je odvisno veliko. Lahko je neprijetno ali pa iskrica preskoči takoj. Kako je bilo pri vaju?
Alex: Spoznala sva se septembra leta 2017. Bil sem v svojem studiu. Na Instagramu sem zasledil, da Saša v sosednjem studiu sinhronizira risanko. Ker sem vedel, da izjemno lepo poje, sem jo z izgovorom – ker si tu, lahko prideš zapet nekaj pesmi, ki jih imam pripravljene – povabil, naj pride. In je prišla. Najprej sva šla 'na kavo'. Ta je trajala več ur. A se mi je zdelo, da je čas minil v trenutku. Čeprav zveni kot kliše, sem imel občutek, da jo že dolgo poznam. Pri naju res ni bilo nekega 'nerodnega obdobja'. Odlično sva se ujela, kar se je potrdilo tudi med snemanjem, na katerega sva se odpravila po pogovoru. Od takrat sva vsak dan skupaj. Oktobra sva postala par. Torej, iskrica, če ne ogenj, je preskočila takoj.
Kaj vaju je očaralo?
Saša: Najprej sta me prevzeli Alexova muzikalnost, dojemanje glasbe. Očaralo me je, saj nisem verjela, da se bom kadar koli s kom v trenutku tako dobro ujela v glasbi – in osebno.
Alex: Mislim, da sem očaran zastal v trenutku, ko sva – sva oboževalca slovenske popevke – zapela pesem Kam si namenjen, dragi moj. Vau, sem si mislil, to je pa res genialno dobro!
Kam sta šla na prvi zmenek?
Alex: Lahko bi rekel, da je bil prvi zmenek že najina prva kava. Rada sva zahajala na Špico ob Ljubljanici, saj je Saša hodila na Konservatorij za glasbo in balet v bližini, in tudi na prvi zmenek sem jo povabil tja.
Se spominjata pesmi, ob kateri sta prvič zaplesala … in se prvič poljubila?
Saša: Na Špici sva zaplesala ob pesmi City of Stars iz muzikala Dežela La La.
Alex: Bolj sem se majal, kot plesal, saj sem slab plesalec.
Saša: Ah, saj je vseeno … Film spada med moje najljubše in med plesom sem uživala. Nekaj trenutkov pozneje pa sva se tudi prvič poljubila. Imam tudi vinilno ploščo z glasbo iz filma – in poslušava jo v nedogled.
Kdaj sta se odločila, da bosta živela skupaj?
Saša: Hecno, a odločitev ni bila le najina. Živela sem v Senožečah. Avtobusne povezave z Ljubljano niso dobre, saj se po 22. uri nisem mogla vrniti domov. Ko smo pripravljali muzikal Vesna, smo delali do polnoči. Izpita še nisem imela, zato je pome vedno hodil oče. In več: od doma sem morala v šolo vedno odhajati dve uri prej. Kakor koli, potem – bila sva že par – smo začeli še priprave na Briljantino. Oče mi je predlagal, naj ostanem pri Alexu.
Alex: Kar je bilo super: včasih je prišla po vajah k meni. A ko mi je rekla, da bo malo legla, je trdno zaspala in je ne bi mogel prebuditi niti s topovi. Klical sem starše in jim razložil, da Saše ne morem zbuditi. Strinjali so se, da ostane. No, in potem je kar ostala. Za vedno.
Vajino zaroko med oddajo Znan obraz ima svoj glas je spremljala vsa Slovenija. Alex, imeli smo občutek, da je Denis Avdić pritiskal na vas.
Alex: Zaročila sva se teden prej. Denisu se je zdelo to smešno, in Denis kot Denis me je hotel spraviti v zadrego. Uspelo mu je!
Saša: Nič mi ni bilo jasno: ko sem končala nastop, so me spet povabili na oder, češ, imamo točko presenečenja za Alexa. Hitro sem odšla na oder. Vse, kar nama je ostalo, je hecna fotografija. Zaročila sva se, kjer sva bila najraje, na Špici.
Poroka bo torej sledila dvema zarokama. Ali imata že izbranega modnega oblikovalca? Prstana? Priči?
Saša: Obleko imam že izbrano, Alex še ne. Izposodila si jo bom v Sanjski obleki, plačala jo bosta ati in mami. Barva je bela, z oker podtonom. Moja priča bo najboljši prijatelj iz srednje šole Andraž Jagodic. On je bil prvi, ki sem ga poklicala in mu povedala, ko sva se z Alexom prvič poljubila. Vesela sem, da bo tudi na poroki z menoj.
Alex: Ob strani mi bo stal Miha Brvar. Zanj sem se odločil, ker je ob meni vedno, kadar ne razmišljam s trezno glavo – in je tisti, ki me vedno postavi na trdna tla. Priča mora biti nekdo, ki je vse življenje kot tvoja vest, ki te potreplja po ramenu in te prebudi, če si po naključju zaspal. Tudi prstana imava že izbrana, le da bova morala, žal, spremeniti načrt: zlatar si je poškodoval roko in ju ne bo mogel izdelati do konca. Čeprav je rekel, da mu bo morda uspelo, morda žal za naju ni dovolj dobro in ju bova naročila drugje.
Kje se bosta poročila?
Saša in Alex: Poroka bo gotovo lepa, a manjša, z ljudmi, ki jih imava rada in so nama blizu. Verjetno nas bo okoli šestdeset, poročila se bova na Krasu. Če bova koga pomotoma izpustila ali ne bo uspel priti, bova pozneje zanje pripravila piknik.
Kam bosta šla na poročno potovanje?
Saša in Alex: Vse kaže, da bova šla zaradi razmer najprej v Šibenik. Na 'pravo' potovanje pa pozneje, privlačijo naju otoki, morda Kuba ali Maldivi. Všeč so nama kraji, kjer si lahko ogledava znamenitosti, saj se poležavanja na plaži hitro naveličava.
Kaj je glavna sestavina v zakonu, ki partnerjema pomaga, da premagata nesoglasja in ostaneta skupaj?
Saša: Mislim, da iskrenost. Če koga kaj moti, se je treba o zadevi iskreno pogovoriti. Nikoli ne smeš iti, kot pravijo, jezen spat.
Alex: Zadnje čase se rada tako malo za hec spreva, potem sva čez pet minut že mirna. Vsekakor je treba iskreno povedati, kar je, morda se s čim ravno ne strinjaš, izrečeš nekaj glasnih besed. A po pogovoru se vse hitro umiri.
Vsi pravijo, da ko dobijo otroka, ni pomemben spol, temveč le, da je zdrav. A vsak si gotovo želi, da je prvi otrok punčka – ali fantek. In vidva?
Saša: Števila ne načrtujeva. A si želim najprej poviti deklico. Če bo fantek, tudi super. Vsaj eno deklico bova gotovo imela, čeprav je veliko odvisno od zdravja, saj imam nekaj manjših težav.
Rešitev je na dlani: dvojčka!
Alex: Joj, pa ja ne dvojčka že pri prvem porodu …