Zgodbe

Janina preobrazba: V iskanju nove svežine

Andreja Comino
4. 2. 2024, 07.00
Deli članek:

»Zdi se mi, da ženske šele v določenih letih postanemo dovolj pogumne, da prisluhnemo sebi, svojim željam in potrebam ter si jih tudi izpolnimo. Takšna sem tudi sama. Končno sem zbrala pogum in se prijavila na malo osvežitve. Sem v najboljših letih, rada sem urejena, a ne pretiravam, ker sem rada videti čim bolj naravno. Vseeno pa bi se želela prepustiti rokam vaših izkušenih strokovnjakov in dobiti kakšem nasvet ali predlog,« nam je zaupala 52-letna Alenka Škrlj iz Škofljice pri Ljubljani.

Mateja J. Potočnik
Alenka Škrlj prej

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: Maša Obran Mlakar za LITERAM INSTITUTE Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Half Price Ljubljana

»Sem ena tistih, ki niso imeli te sreče, da bi že od malega vedeli, kaj si želijo postati v življenju. Ker sem bila bolj tehničen tip, se mi je zdela najboljša, pa tudi najbolj praktična izbira srednje šole za telekomunikacije. Med šolanjem sem se med samimi fanti dobro počutila, a me je poklicna pot peljala v čisto druge vode,« je povedala Alenka, ki ima zelo rada razgibano delo poslovne sekretarke v podjetju svojega starejšega brata. Ob obilici dela ji ni nikoli dolgčas, nenehno se pojavljajo novi izzivi in v tem učenju ter nabiranju izkušenj zelo uživa.

Ko pripoveduje o starejšem bratu, se ji v očeh prižgejo iskrice: »Zelo sem hvaležna, saj tak lep odnos z bratom ni samoumeven. Še posebej ko vidimo in slišimo, da se med sorojenci lahko dogaja marsikaj. Seveda pa se je treba za dobre odnose pošteno truditi. Nikoli mi ni bilo težko vlagati energije v to, kar se mi zdi dragoceno. In to je bila ravno graditev odnosa z bratom,« je povedala. Tudi v poslovnem smislu se znata lepo dogovoriti in rešiti izzive, kadar se pojavijo. »Vedno ti mora biti mar, treba je razumeti stvari, se vanje poglobiti, pa tudi ne riniti z glavo skozi zid,« je modra ta simpatična gospa v najboljših letih.

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana, št. 5., 30. januar, 2024.

Mateja J. Potočnik
Alenka Škrlj potem

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!