Zgodbe

Janina preobrazba: Mladenka s čudežnimi rokami

Andreja Comino
12. 11. 2023, 08.00
Deli članek:

»Glede na to, da se pri svojem delu vsak dan vsak srečujem s sladkimi izzivi, kako še dodatno poudariti lepoto žensk, sem se z radovednostjo prepustila izjemnim strokovnjakom Janine preobrazbe. Tako sem si v vsakdanjem vrvežu vzela dan zase in se malce pocrkljala. Res ste dobro opravili svoje delo,« je bila zadovoljna 33-letna Anja Petkovnik iz Velenja.

Mateja J. Potočnik
Anja Petkovnik

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: Literam terapevtki Nataša in Špela Učakar za LITERAM INSTITUTE Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Cherry Monday Boutique, Domžale

»Od nekdaj sem pozitiven človek. Rada imam življenje, ples, zabave in potovanja. Ker sem zelo komunikativna in zgovorna oseba, vedno najdem dobro besedo za sočloveka in v vsaki situaciji najdem kaj pozitivnega. Od nekdaj sem si želela pomagati ljudem tako pri njihovem videzu kot zadovoljstvu. Vem, da je to povezano, saj je najlepši človek zadovoljen človek,« je povedala Anja, ki je že zgodaj vedela, s čim se želi ukvarjati.

Nadvse navdušena je bila nad kozmetiko in vsemi možnostmi, ki jih ponuja. »Hvaležna sem za sanjsko službo, ki je ne dojemam kot službo, temveč kot poslanstvo, saj lahko posamezniku (ženski ali moškemu) s svojimi rokami dam več samozavesti, dobro počutje, lepoto in zdravje,« je razložila Anja, ki je v svetu kozmetike že več kot deset let. Seveda na začetku ni bilo tako lahko, vendar je bilo trdo delo poplačano tako z osebnim zadovoljstvom kot zadovoljnimi strankami. Z obilo pozitivne naravnanosti je prestala tudi zahtevno obdobje korone in komaj čakala, da lahko spet začne delati.

Mateja J. Potočnik
Anja Petkovnik prej

»Vsakodnevno srečujem veliko ljudi, ki dokazujejo, da ni pomembno, koliko imaš materialnih stvari, temveč da ostaneš človeški, sočuten in potrpežljiv. Pri mojem delu mi je zelo všeč tudi pristen stik z ljudmi, saj mi veliko pomenijo pogovor, zaupanje in pripadnost. Pravi kompliment je, ko mi stranke rečejo, da bi jim včasih morala zaračunati tudi psihoterapijo, saj se pri meni lahko sprostijo, mi zaupajo svoje težave in razbremenijo misli, skrivnosti pa ostanejo med štirimi stenami.« Anja ima bolj malo prostega časa. Kadar pa si ga vzame, se rada druži s prijateljicami, uživa v sprehodih v naravi in po hribih. Veliki gurmanki je v velik užitek iskanje dobrih restavracij: »Ker sem študentsko delo opravljala v slaščičarni, sem vesela, da sem se tam med drugim naučila veščin pripravljanja sladic. Z veseljem občasno pripravim kaj sladkega.« Ima tudi partnerja, ki jo je opazil na družbenih omrežjih. Potrdila ga je na Facebooku in bila nadvse presenečena, ko je na veselici, kjer so nastopali Modrijani, pristopil k njej in jo pozdravil, živio, Anja. Začela sta se pogovarjati – in vse drugo je zgodovina. Odlično se ujemata in dopolnjujeta. Skupaj sta že osem let in tudi poslovno sodelujeta – on ima prevozniško podjetje in je vesel, kadar mu priskoči na pomoč pri administraciji, pisanju računov, ga kam zapelje in gre iskat, kadar je v tujini.

Zelo uživata v vsakem trenutku, ko sta skupaj. »Obožujeva pustolovska potovanja. Velikokrat iščeva nedostopne peščene plaže s kristalnim modrim morjem, največkrat v čudoviti Grčiji. Tudi kraji po Sloveniji so nama vedno v izziv, saj se usedeva v avto in odpeljeva soncu naproti– na cilju je vedno 'fajn', ker ni pomembno, kje si, ampak s kom si!« je še povedala Anja, ki si želi ustvariti družino, imeti svoj mini velnes za sprostitev in potovati po svetu.

Mateja J. Potočnik
Anja Petkovnik potem

Nasvet frizerke in mojstrice ličenja

»Čeprav rada polepšam druge, tudi nase ne pozabljam. Rada sem lepa in urejena, tako zaradi sebe kot strank. Z veseljem sem se prepustila vašim strokovnjakom, ki so me zagotovo videli drugače, kot se sama. Na preobrazbo sem prišla z namenom, da se prepustim vašim strokovnjakom, in ne da sugeriram frizerki, ne bi tega ali onega … Moram priznati, da sem zelo zadovoljna z rezultatom,« je bila vesela Anja.

Z užitkom se je prepustila tudi mojstrici ličenja Manci Maselj, ki je precej drzno in smelo izbirala barve ličil. »Nikoli se ne bi odločila za takšne, vendar sem navdušena nad končnim rezultatom,« je povedala Anja, ki ji je Manca najprej s pudrom v prahu matirala kožo na obrazu, potem pa se je lotila poudarjanja vek, trepalnic in ustnic. Na ustnice ji je na koncu nanesla še brezbarvno bleščilo, kar jih je na videz naredilo še polnejše.

 Preobrazba je objavljena v reviji Jana, št. 45, 7. november, 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!