Zgodbe

Zmaga ženskega principa

Stane Padežnik, astrolog
11. 4. 2013, 08.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Energije povezovanja, pomešane z ženskim principom, so za zdaj vendarle prevladale!

Bodo zdržale do konca luninega leta in hkrati kitajskega leta kače, v katerem lahko računamo na modrost?

»Pasivni« ženski princip, ki se v luninih letih uveljavlja bolj kot običajno,  imamo priložnost spremljati v politiki in športu, ki sta najbolj na očeh javnosti. Prva  je bila paralizirana z neukrepanjem vse od poročila KPK do februarske polne lune, kar je več kot mesec in pol izgube dragocenega časa. Šele ženska, Alenka Bratušek, je to pasivnost premostila z odločnejšim ukrepanjem in dosegla, da se je z njenim mandatarstvom ženski princip tudi uveljavil. V svetovni športni areni pa se je šampionka Tina Maze izkazala za nenadkriljivo. Blag ženski princip z dobršno mero odločnosti je zaslediti pri obeh in širše: na ravni duševnosti, čustvovanja, instinktov, materinstva, skrbi za dom, družino in državo.

Dovolj negativizma!

V ospredje prihaja zanimanje za človekovo duševnost, duševno zdravje in počutje. Pri številnih ljudeh se začenjajo prebujati čustva, ki so bila doslej potlačena, njihovo izkazovanje pa ni bilo zaželeno ali je bilo pretirano nadzorovano. Ne nazadnje jih je v mnogih po svetu prebudil novi papež Frančišek, ki je s svojim prvim mehkim in prijaznim nastopom pokazal sočutje ter razumevanje do ubogih in revnih. S svojo blago naravo in opaznim ženskim principom je ljudi ganil do solz. V družbi in pri posameznikih je tudi opaziti, da se povečujeta nuja in potreba po zamenjavi negativnih čustev in občutkov za pozitivne (v politiki zamenjava etičnih standardov) ter za razvijanje sočutja in razumevanje sočloveka. Vse bolj hlepimo po toplini, varnosti, negi, skrbi zase in za bližnjega. Zategovanje pasu nas sili k temu, da začenjamo ponovno ceniti tradicionalne vrednote.

Nosečnice na pohodu

 Odnos do materinstva, družinskega življenja in ženskega spola bo doživljal preobrat, ki je burkal duhove v Venerinem letu 2011, v luninem pa se bo obnovil in dobil nove razsežnosti. Pri mnogih so že pereči odnosi z materjo. Čustvene, psihične, materialne in druge popkovine se trgajo v dobro obeh. Osamosvajanje, navezovanje na izbrano dekle ali žensko in izgrajevanje zdravega ljubezenskega odnosa z njo, ki vodi v družinsko življenje, bodo prinesli odločilen preobrat. V tem luninem letu začeta ljubezenska razmerja bodo povečini vodila v trajnejšo partnersko skupnost, tako kažejo izkušnje! Ker se prebuja materinski čut glasneje celo pri samskih ženskah, bomo v luninem letu, kljub stiski, imeli več nosečnic. Obnavlja ali krepi se povezanost z ožjo in širšo družino, zato bo več družinskih srečanj, iskanja sorodstvenih vezi in korenin. V ospredju je skrb za dom, za  institucionalno varstvo starejših in za oskrbo starejših na domu.

Vstaja gre naprej …

V vsakem luninem letu se okrepijo tudi domovinska čustva in nacionalne težnje, v letu 2013 ne bo drugače. Spoštovanje državnih ali narodnih simbolov bo nujno. To bodo vse bolj zahtevale civilnodružbene skupine in politične organizacije. Svoja čustva že kažejo množice razjarjenih protestnikov, ki bodo še naprej  terjale odstop skorumpiranih funkcionarjev in vzpostavitev pravične družbe.