Zgodbe

Kemtraili, čudne sledi na nebu

Dejan Ogrinec
16. 4. 2013, 08.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Znanec, ki je to zimo topil sneg, pobran na planoti Komna, je bil presenečen. Voda je delovala, kot da je mastna.

Misleč, da je posoda umazana, je spet stopil sneg. Ni bilo razlike. Raje so uporabili filtrirano kapnico. Višinske karte so kazale, da je sneg prišel iz Porurja in Francije. 

Z bakterijami nad lastno ljudstvo

Če mislite, da niso sposobni eksperimentirati z nami in nad nas stresati strupov, premislite še enkrat. Angleška vlada je javno priznala, da so med letoma 1940 in 1979 izvajali poskuse in stresali nad Anglijo bakterije. To je bilo objavljeno v časopisu The Guardian aprila 2002 in še vedno se to priznanje najde v Guardianovih internetnih arhivih, če kdo ne verjame.

Bakterije niso bile nedolžne. Nekatere med njimi veljajo za vojaško biološko orožje. In niso jih samo stresali iz zraka. Nekatere so nanašali recimo na pajkove mreže v stanovanjskih zgradbah v Londonu, Swindonu in Southamptonu. Zakaj so to počeli, uradno govorijo o več kot sto poizkusih, še ni dokončno jasno. Angleška vlada tega takrat seveda ni obešala na veliki zvon, vse je potekalo v najstrožji tajnosti. Zato se lahko samo iskrenosti levičarja Normana Bakerja zahvalimo, da je to prišlo v javnost, pa čeprav leta pozneje.

Nedavno so novinarji vprašali Sue Ellison iz britanskih državnih laboratorijev Porton Down, ali vlada morda spet počne kaj neznanega proti javnosti (recimo t. i. kemtraile, angl. chamtrails – posipanje s strupenim prahom). Ostro jih je zavrnila, da ni njena dolžnost, da poroča o raziskavah, ki potekajo. Vrsta mikrobiologov in znanstvenikov je bila zgrožena. Mnogi so zdaj še bolj prepričani, da (vnovično) posipanje iz letal (tokrat nečesa drugega) ogroža ljudi. Angleže pozivajo k uporu proti vladi, preden se zgodi še kaj (trajno) hujšega.

Iz nič se pojavi skrivnosten oblak

V Nemčiji od lanske jeseni poteka sodni spor, obelodanil ga je RTL. Meteorologi so že leta 2005 na svojih zaslonih opazili nekaj neverjetnega. Kot iz niča  se je pojavil velik oblak, dolg 350 km. A viden je bil samo na njihovih meteoroloških zaslonih, za oko ne. Zaradi hitrosti nastanka in širjenja je meteorolog Karsten Brandt takoj posumil na vojaško akcijo. Ni se zmotil. Pa ne samo to. Tako je našel tudi odgovor na enigmo, ki ga je begala že nekaj časa. Od kod pride v zrak tako veliko delčkov nanopolimerov in kovin. Glede na prizore na meteoroloških radarjih je za kaj takega potrebno na tone prahu. Vlada je priznala, da so vojaška letala izvajala operacijo, poizkuse omejevanja delovanja vojaških radarjev, in da gre za majhne količine.


Več preberite v tiskani Jani (št. 14, izid: 16.4.2013).