Nasveti

Petrini pica žepki za hudo lakoto (ali kot prigrizek)

Andreja Comino
23. 6. 2024, 02.18
Deli članek:

»Ne kuham prav rada, ljubši sta mi peka in priprava sladic,« iskreno pove uspešna primorska podjetnica in vplivnica Petra Parovel, ki je svojo poslovno zgodbo spisala s treningi in športnimi oblačili. Kuhanja se je naučila kar sama, večinoma pripravlja jedi brez receptov, ravna se po svojem občutku. Tule je njen recept za slastne proteinske pica žepke. Tekst: ANDREJA COMINO

revija Jana
Petra Parovel, podjetnica

Sestavine

Za testo:
410 g skyra ali grškega jogurta brez maščob
česen (2 stroka)
400 g univerzalne gladke moke (najbolje se obnese moka za kruh, manitoba)
6 gramov soli (1 čajna žlička)
mešanica začimb za pico
origano

Za nadev:
pelati za pico
mocarela ali drug riban sir
šunka ali piščančje prsi ali tuna
paradižnik ali druga zelenjava

Priprava
1. Zmešajte moko, sol, sveže stisnjen česen (lahko tudi žličko česna v prahu), začimbe in skyr, da se sestavine lepo povežejo. Nato razdelite testo na osem enakih kosov. Vsak kos testa razvaljajte, da dobite obliko mini pice, ga namažite s pelati in dodajte nadev po želji.
2. Nato primite robove testa, jih stisnite skupaj (kot bi zapirali vrečko) in testo poteptajte, da žepek dobi obliko. To ponovite še pri preostalih kosih testa.
3. Za peko žepkov segrejte ponev na srednjo jakost, jo poškropite z oljčnim oljem in pecite žepke pokrite nekje 7–10 minut na eni strani (dokler niso zlato zapečeni). Preden jih obrnete, v ponev dodajte dve žlici vode in nato pecite še na drugi strani 7–10 minut. Pazite, da temperatura ponve ne bo prevroča.

PETRIN NAMIG

Pripravljene nepečene žepke lahko shranite tudi v hladilniku do tri dni ali pa jih zamrznete.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!