Nasveti

Skutna torta brez peke z borovnicami

Metka McCully Žigon
22. 6. 2024, 02.14
Deli članek:

Ta torta bo res v hipu narejena. Priprava vam ne bo vzela več kot dobrih 15 minut. Upoštevajte pa, da preden se boste z njo lahko posladkali, mora počivati v hladilniku vsaj čez noč.

Shutterstock
Skutna torta brez peke z borovnicami

Podlaga je preprosto piškotno testo, nanj damo skutno kremo, povrh pa sveže sadje. Uporabimo, kar imamo na razpolago, lahko jagode, borovnice, rdeči ribez ali maline.

Sestavine

za testo:

·         150 g maslenih piškotov

·         50 g masla

·         lupinica ene bio limone

za nadev: 

·         250 g skute

·         150 g (približno) maskarponeja ali kremnega sirčka 

·         150 ml stepene sladke smetane

·         150 g bele čokolade

za povrh:

·         250 g svežega sadja    

·         žlica limoninega soka

·         2–3 žlice sladkorja   

Priprava

1. Maslene piškote zdrobite v multipraktiku, jih dajte v skledo in prelijte s stopljenim maslom. Ker mi je všeč limonin okus, sama zraven nastrgam še lupinico ene bio limone, vendar jo lahko tudi izpustite. Vse sestavine zmešajte in stresite v s peki papirjem obložen model za torte. Z žlico ali kozarcem potlačite na dno.

2. V skledi posebej gladko zmešajte skuto in kremni sir. Vmešajte še stopljeno belo čokolado in nato še stepeno sladko smetano. Zmes prelijte po piškotnem testu in poravnajte. Postavite čez noč v hladilnik. Pred serviranjem obložite s svežim sadjem.

3. Če nimate svežega, lahko uporabite tudi zamrznjeno sadje. V primerno kozico dajte kar zamrznjene sadeže, nekaj žlic sladkorja in malo limoninega soka. Kuhajte, da se vse stopi in malce zgosti. Preden polijete po torti, počakajte, da se ohladi na sobno temperaturo.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 25, 18. junij, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!