Nasveti

Recept na preizkušnj: Pečen radič

Sonja Grizila
14. 4. 2024, 05.30
Deli članek:

Vitlof in čvrste glavice tržiškega radiča (prvi je svetlo rumen, drugi rdeč) je škoda pripravljati kot običajno solato. Pečena sta naravnost odlična!

Shutterstock
Pečen radič

Sestavine

vitolf ali tržiški radič
malo soli
oljčno olje
balzamični kis
parmezan

Priprava
1. Če potrebujemo na hitro zanimivo prilogo ali predjed, odstranimo zunanje poškodovane liste in radič po dolgem razpolovimo, kos korenine pustimo, da ne razpade. Potresemo ga z malo soli in na hitro opečemo na vročem oljčnem olju, da zlato porumeni, kar traja le nekaj minut.
2. Ponudimo takoj, ko je še hrustljav. Lahko ga pokapamo z zgoščenim balzamičnim kisom ali potresemo z na grobo nastrganim parmezanom.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 15., 9. april, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!