Nasveti

Naj recept Nike Zorjan: Testenine s tunino omako

Andreja Comino
3. 2. 2024, 03.00
Deli članek:

Najljubša jed Nike Zorjan je pica. »Rada imam dobre italijanske pice in tudi na svoj rojstni dan, ki ga praznujem decembra, sem najbolj vesela, če gremo s prijatelji na pico. Sicer pa ne kuham prav rada. To pa zato, ker je na svetu toliko drugih stvari, ki jih raje počnem,« v smehu pravi simpatična prekmurska pevka, ki ima veliko raje od kuhanja kakšno dobro serijo na televiziji in to tudi brez težav prizna. »Sicer pa mi dobro uspejo preproste, a z dušo pripravljene stvari – denimo moji sendviči so vrhunski, vsi bi želeli tudi moj recept za testenine s tuno,« je povedala in nam zaupala svoj priljubljeni recept.

Shutterstock
Testenine s tunino omako

Sestavine za dve osebi

  • 200 gramov testenin po izbiri (lahko polžki, metuljčki, špageti …)
  • 3 male pločevinke tune v olju (ali dve večji)
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici kisle smetane
  • pol decilitra sladke smetane (lahko tudi smetane za kuhanje)
  • sol, poper, malo muškatnega oreščka

    Promo foto
    Nika Zorjan, pevka

Priprava

1.  Testenine skuhamo al dente po navodilih z embalaže in jih odcedimo.

2. V veliko ponev odlijemo olje iz ene pločevinke tune (drugo olje zavržemo, da omaka ne bo premastna), na njem popražimo na drobno nasekljano čebulo in česen.
3. Nato dodamo tuno in z vilicami razdrobimo ribje meso ter ga pražimo, dokler ne postane rahlo rjavkasto.
4. Na koncu dodamo še kislo in sladko smetano, posolimo in popramo po okusu ter začinimo še z malce muškatnega oreščka.
5. Z omako prelijemo testenine ali pa ravnamo kot Italijani – testenine stresemo v omako in na rahlo premešamo. Preprosta, a zelo okusna jed gre vsem v slast.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 4.,  št. 5., 30. januar, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!