Nasveti

Prostovoljno pred poroto: On bi športal, jaz pa ne

Uredništvo
3. 1. 2024, 13.30
Posodobljeno: 3. 1. 2024, 13.37
Deli članek:

Mož bi samo športal, ženi pa bolj diši telovadba z jezikom. Klepetanje, a veste, po možnosti pred kaminom, ob kozarcu vina. Kako najti srednjo pot? Svetujte!

Pexels
fotografija je simbolična

Imate tudi vi nevšečnost, ki bi ji radi prišli do dna s pomočjo porote? Porotnikom pišite na: Revija Jana, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje ali na e-naslov: jana@media24.si, s pripisom Prostovoljno pred poroto.

"Pozdravljeni. Moj problem je s športom obsedeni mož. Ukvarja se z nešteto panogami, teče, plava, kolesari, smuča tako in drugače, borda … Vsak dan takoj, ko pride iz službe, pograbi kak športni rekvizit in izgine za nekaj ur, pa to me ne moti, moti, pravzaprav kar bremeni me, da računa med vikendi na mojo družbo. Jaz pa med vikendi računam na malo miru, nekaj strani v knjigi, pa na nekaj strojev žehte, likanje, sesanje, kar v hiši tudi ni nezanemarljiva rekreacija. Ko sem bila mlajša, sem tudi sama športala, zdaj mi več kot pilates dvakrat na teden ne znese, ampak sem tudi s tem čisto zadovoljna in ne potrebujem več, nikakor pa ne potrebujem cel vikend športanja. Mož je zaradi tega užaljen, češ da nočem nič početi z njim. Saj sem v resnici razmišljala o tem, da nama zaradi njegovega načina življenja ne ostane nič časa samo za naju, da bi morala najti neko srednjo pot, malo skupne rekreacije, malo posedanja ob kaminu in pogovora ob kozarcu vina. Ampak slednjega mož kakor da ni zmožen, in to bo v prihodnje vsaj zame kar problem. Jaz potrebujem telovadbo z jezikom, torej pogovor, on pa »ta pravo« telovadbo. Kako torej po vašem najti ti srednjo pot?"

- Emanuela

Odgovore porotnikov si lahko preberete v reviji Jana,  št. 1, 3. januar, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!