Nasveti

Tinkarin najljubši recept: Včasih slana, drugič sladka skutina zloženka

Andreja Comino
6. 1. 2024, 04.20
Deli članek:

Simpatično Tinkaro Fortuna poznamo kot dolgoletno članico zasedbe Bepop, a je še veliko več kot to.

revija Jana
Tinkara Fortuna

»V zadnjih petih letih se predvsem posvečam stvarem, ki mi poženejo kri po žilah in narišejo nasmeh na obraz. Odkar sem odšla na samostojno poslovno pot, sem izdala že štiri otroške slikanice in družabno igro, širi pa se tudi ponudba mojih drugih izdelkov. Imam svoje plesno-telovadne otroške animacije, pri katerih se mi občasno pridruži Chorchyp,« pripoveduje Tinkara, ki kot mama treh hčera tudi veliko kuha. Ena izmed njenih dobrot je hiter sirov burek (lahko mu rečemo tudi pita, štrudelj, zloženka, gibanica, pomembno je le, da je sočen in okusen), ki lahko, če ga posladkamo, hitro postane tudi sladica.

Sestavine za pet oseb

  • 1 zavitek vlečenega testa
  • 1 kilogram skute
  • 1 velika kisla smetana
  • 1 jogurt, kefir ali kislo mleko
  • 100 gramov masla
  • malo soli
  • po želji lahko tudi sladkor (okus bo podoben štrukljem)

Priprava

Zmešamo skuto, jajca, kislo smetano, malo soli, jogurt ali kefir. Tinkara sestavine nato sestavlja kot zloženko, izmenično zlaga vlečeno testo in skutno zmes, na koncu prelije z ostankom mase. Peče v prej namaščenem pekaču približno 50 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,   št. 1., 3. januar, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!